WindowsimageBackup - kaj je ta mapa in jo lahko izbrišete?

Včasih se soočamo s problemom, ko na disku ni dovolj prostora. Prva stvar, ki pride na misel - morate odstraniti nekaj, kar ni posebej potrebno, vendar je potrebno veliko prostora. In potem je mapa WindowsimageBackup. Kakšna je mapa, ki ustreza vsem nastavitvam in jo znebite? Ali ga moram odstraniti in kakšne so posledice? Vse to je v tem članku opisano za začetnike v operacijskem sistemu Windows.

Kaj je ta mapa in zakaj je potrebna

V določeni mapi sistem ohranja vse za obnovitev. To pomeni, da bo v primeru nekaterih nepredvidenih težav s temi datotekami operacijski sistem lahko vse vrnil v prvotni položaj. Mimogrede, to vpliva na tako veliko velikost mape. Vendar sistem ne bo nikoli dovolil, da bi te datoteke zasedle več kot 30% prostora na disku - stare datoteke bodo šle in nove se bodo pojavile.


Iz zgoraj navedenega sledi, da je WindowsimageBackup ena od potrebnih sistemskih map, ki lahko obravnavajo veliko problematičnih primerov. Da, obnovitev lahko zaženete z uporabo, tako da odprete razdelek "Varnost in posodobitve". Nato morate iti na "Posebni opomniki" in izbrati "Osveži zdaj", po katerem se računalnik ne bo znova zagnal, in v Diagnostični vrstici boste lahko izbrali "Obnovitev OS".

Ali lahko odstranim WindowsimageBackup?

Mnogi se, potem ko so spoznali, da je to WindowsimageBackup, odločili, da jih pustijo pri miru, vendar pa se nekateri še posebej vztrajni uporabniki sprašujejo, ali je mogoče odstraniti? Če ste se trdno odločili, potemvedeti, da se računalnik ne bo odzval na uničenje mape in bo nadaljeval svoje delo.


Brisanje ne bo vplivalo na vključitev ali deaktivacijo računalnika, če pa se ga znebite, se boste v primeru nepredvidenih okoliščin znebili sistemskih slik za obnovitev. Zdaj ga odstranite in nato nenadoma zapolnite prosti prostor s programom, ki vsebuje virus, in nujno boste morali sistem vrniti na prejšnje mesto. Toda Windows tega ne bo mogel storiti, ker manjkajo potrebne datoteke. Zato je najbolje, da najdete najstarejše in neuporabne slike v tej mapi in jih natančno odstranite in se ne dotaknete ostalih. Prav tako morate razumeti, da je ta rešitev le začasna, ker bo sistem kasneje začel izpolnjevati izgubljene datoteke in spet boste naleteli na isti problem.

Zaključek

Upamo, da vam je ta članek pomagal in zdaj veste, da je to -WindowsimageBackup. Če ne najdete drugega izhoda, se poskusite prijaviti v "Space Management" in spremeniti nastavitve, tako da bodo v tej mapi shranjene samo sveže in nove datoteke, stare pa ne bodo zasedle potrebnega prostora na disku.

Sorodne publikacije