Kako distribuirati WiFi z računalnikom? Potrebna oprema, enostavne metode in strokovni nasveti

Organizacija WiFi distribucijo brezžičnega signala neposredno iz osebnega računalnika terminal za mnoge uporabnike danes, je zelo pomembno. Ali menite, kako bi računalniki porazdeljene WiFi, tudi z minimalnimi stroški za nabavo potrebne strojne opreme? Dejansko bi morali razmisliti o oblikovanju dostopne točke (v našem primeru bo to dostopno točko), brez uporabe usmerjevalnika (ADSL-modem ali usmerjevalnik) in samo z minimalno programske in strojne opreme. Za takšno vedenje lahko ponudi nekaj osnovnih tehnik, ki so dokaj preprosta in specifična znanja računalniške strojne opreme ni potrebno.


lahko razdeli PC WiFi, in tisto, kar potrebujete za roko?

Ker je večina računalniki stacionarna vrsta v glavnem uporabljajo za povezovanje z internetom z uporabo žično povezavo (kabelski ponudnik, ki je povezana neposredno na terminalu) bo zgraditi to stvar, če upoštevamo, da bo usmerjevalnik distribucijo brezžičnega signala , ne bomo. Toda kako razdeliti WiFi računalnik ali usmerjevalnik brez ADSL-modem? Za to bo dovolj primarni žična povezava, vendar mora biti računalnik nujno opremljeni z dodatnim brezžičnim modulom.
se nanaša na enostavne WiFi adapterji, ki se povezujejo s terminalom preko USB. Stanejo precej poceni, in polmerOddaje signalov so dobre za stanovanje, hišo ali celo za majhno pisarno. V primeru velikih oddaljenih razdalj drug od drugega je morda potreben dodatni repetitor (repetitor), vendar je lažje konfigurirati enega od računalnikov kot drugo dostopno točko prek prvega ustvarjenega brezžičnega omrežja.


Nastavitev porazdelitve v parametrih omrežja

Torej je bila oprema določena. Zdaj pa si poglejmo, kako v praksi deliti WiFi preko računalnika. Prva rešitev je, da namestite novo omrežno povezavo prek standardnega razdelka za upravljanje omrežja, ki ga najdete na nadzorni plošči. V tem razdelku morate izbrati ustvarjanje nove povezave in določiti vrsto brezžične povezave "računalnik-računalnik".
Potem morate v nastavitvah podati ime novega omrežja, nastaviti WPA2-Personal kot varnostni protokol in določiti ključ za dostop (geslo). Po želji lahko možnosti shranite takoj, ko označite ustrezno spodnjo postavko. V zadnji fazi je potrebno le aktivirati skupni dostop do vzpostavljene povezave. Vse. Omrežje je pripravljeno za uporabo, vendar povezava še vedno ni na voljo drugim napravam.

Več dejanj in nastavitev

Zdaj, v nastavitvah obstoječih povezav, morate iti na točko spremembe lastnosti pretvornika ali pokličite želeni del iz Run Console z ncpa.cpl, ki je veliko hitrejši in lažji.
Nato v lastnostih na zavihku za dostop aktivirajte elementedovoljenja drugim uporabnikom za uporabo in upravljanje vzpostavljene povezave.
Poleg tega morate za računalnik, ki izvaja vlogo dostopne točke, omogočiti odkrivanje in po potrebi omogočiti skupno rabo map in datotek ali dovoliti dovoljenja za spreminjanje datotek v omrežju.

Nianse izbire vrste omrežja

Pogosto se morate sami odločiti in težavo izbrati vrsto omrežja, ki ste ga ustvarili. Sistem sam predlaga javno ali zasebno nastavitev parametrov. Na splošno se oba od teh profilov ne razlikujeta veliko. Toda iz neznanega razloga večina neizkušenih uporabnikov ugotovi, da je zasebno omrežje varnejše. Žal to ni tako. Dejstvo je, da so omejitve domačega profila veliko manjše od tistih, ki so določene za javno omrežje. V bistvu, če ste prepričani, da bodo vaši prijatelji in sorodniki uporabljali povezavo in da ni veliko zaupnih informacij o računalnikih, prenosnih računalnikih ali mobilnih napravah, uporabite zasebno omrežje (čeprav, kot je navedeno zgoraj, to ne igra posebne vloge) . Toda pri ustvarjanju takšne povezave v pisarnah je bolje dati prednost javnemu omrežju.

Ustvarjanje in aktiviranje preko ukazne vrstice

Kako najhitreje porazdelite WiFi z osebnega računalnika je malo jasno. Zdaj pa uporabimo bolj kompleksno rešitev, ki je dejansko bolj praktična v smislu dejanj kot v prejšnjem in zahteva manj stroškov. Seveda gre za ukazno konzolo, ki jo potrebujeteUporabljajte samo pri zagonu v imenu skrbnika. Na ta način lahko v operacijskem sistemu Windows 7 kličete cmd neposredno v meniju "Run" in označite želeno začetno točko. V drugih različicah sistema, kjer Run Run konzola morda manjka, lahko zaženete iz upravitelja opravil ali neposredno iz izvršljive datoteke cmd.exe v mapi System32.
Kako distribuirati WiFi s PC-ja s to tehniko?
Če želite ustvariti in aktivirati novo povezavo, potrebujete le dva ukaza (predpostavite, da je gonilnik brezžičnega vmesnika nameščen in deluje pravilno):
 • netsh wlan set hostednetwork mode = enable ssid = tipka "NAME" = "HHHHHHHH" keyUsage = persistent ustvarite omrežje, kjer je NAME ime omrežja, in HHHHHHHH - geslo (ne manj kot osem znakov);
 • netsh wlan start hostednetwork - vključitev ustvarjenega omrežja z distribucijo brezžičnega signala.
 • Opomba: Govorni ukaz se uporablja podobno kot drugi, vendar se namesto operaterja "start" napiše beseda "stop".

  Kako distribuirati WiFi z računalnika z operacijskim sistemom Windows 10?

  Z deseto spremembo operacijskega sistema Windows je primer dokaj preprost, saj so njegovi lastni razvijalci poskrbeli, da v glavnem nizu vključijo posebno orodje za aktiviranje distribucije brez uporabe dodatnih nastavitev. To je vgrajeno orodje, imenovano mobilna vroča točka. Kako deliti WiFi z računalnikom s to aplikacijo?
  Če želite to narediti, morate samo vključiti distribucijo s klikom na posebno ploščico, ki je v meniju oddelka za sporočila, ki je prikazana vsistemski pladenj. Sami ne potrebujete ničesar, in če je potrebno, lahko spremenite nekatere možnosti in nastavitve v ustreznem razdelku v meniju možnosti, vendar jih večina uporabnikov ne potrebuje.

  Programi tretjih oseb

  Nazadnje pa poglejmo, kako distribuirati WiFi z računalnika, pri tem pa uporabiti programsko opremo tretjih oseb. Obstaja veliko takšnih programov na internetu, vendar bodo imena večine od njih nekaj podobnega vroči točki ali virtualnemu usmerjevalniku. Najbolj primerni so programi Virtual Routerja, saj so za vsakega povprečnega uporabnika čim bolj enostavni in enostavni in ne zahtevajo posebnih nastavitev.
  Sami programi morajo določiti samo ime povezave in geslo ter nato vključiti distribucijo. Preostali del programa vam bo pomagal.

  Možne napake in napake

  Če iz nekega razloga nekaj ne deluje, je treba najprej paziti na stanje brezžičnega adapterja, ki ga opravljajo vozniki. Včasih uporabniki pozabijo vključiti oddajanje v nastavitve omrežne povezave. Obstajajo primeri, ko ustvarjeno povezavo lahko blokira protivirusna programska oprema ali nameščeni požarni zidovi drugih proizvajalcev. Vendar pa je večina težav povezana z opremo in vodstvenimi vozniki. Če je potrebno, jih ponovno namestite ali nadgradite, za kar lahko uporabite neredna sredstva sistema in to storite s posebnimi avtomatskimi orodji, kot je Driver Booster. V skrajnem primeru, če voznika ni mogoče najtiprek upravitelja naprav določite identifikatorje naprav VEN in DEV, nastavite internet za iskanje programske opreme, ga prenesite in namestite sami.

  Sorodne publikacije