Kako priključiti zunanji trdi disk na tablični računalnik - načine, funkcije in preglede

Gadgeti so preplavili trg in mnogi so postali sestavni del življenja. Zahvaljujoč tehnologiji je bilo mogoče združiti naprave in olajšati delo. Zato mnogi uporabniki želijo vedeti, kako povezati zunanji trdi disk s tabličnim računalnikom.

Zakaj?

Zunanji pogon je postal odlična alternativa dodatnemu pomnilniku. In če ga uporabljate na računalniku je zelo enostavno, je potrebna dodatna pomoč za uporabo na tabličnem računalniku ali drugi napravi. Toda zakaj želite to narediti? Kako priključiti zunanji trdi disk na tablični računalnik? V nekaterih primerih mnogi sploh ne razumejo, kaj storiti načeloma. Že se je zgodilo, da vsi uporabniki tabličnega računalnika ne potrebujejo razširitve pomnilnika naprave. Imajo dovolj vgrajenega in v skrajnem primeru lahko kupite pomnilniško kartico.


Vendar pa obstajajo uporabniki, ki delajo s tablico in z njimi preživijo prosti čas. Zato količina pomnilnika, ki je na voljo na standardnem pogonu, ni dovolj. Poleg dokumentov shranjujejo posebne programe in številne večpredstavnostne datoteke. Nekateri potrebujejo več kot 500 GB prostora. Zato je pomembno, da razumete, kako priključite zunanji trdi disk na tablični računalnik.

Povezava

Dejansko gre za preprosto operacijo, ki jo lahko izkoristi tudi neizkušen uporabnik. Težava je v tem, da bodo morali pridobiti pomožna orodja. Kako priključiti zunanji trdi disk na tablični računalnik?Ne obstaja toliko načinov, kot se zdi. Najprej morate kupiti kabel OTG-USB. Prepričajte se, da je adapter nameščen, če tablični računalnik ne podpira OTG.


Prva pot: neposredno

Dovolj je, da vzame "native" zunanji kabelski kabel in se neposredno poveže s tablico. V nekaterih primerih niso potrebni dodatni adapterji in žice. Če je vse narejeno pravilno, se na zaslonu naprave prikaže sporočilo, da je pogon povezan z njim. Skoraj vsi moderni modeli so zasnovani za tako preprosto povezavo in ne zahtevajo dodatnih stroškov.

Drugi način: z uporabo adapterja

In kako priključiti zunanji trdi disk na tablični računalnik? Včasih morate kupiti kabel OTG-USB. To je majhna žica, ki ima adapter z vrati USB. Zato lahko na tablico povežete ne le pomnilnik, ampak tudi miško, tipkovnico, tiskalnik in drugo opremo.
To metodo je treba uporabiti, če prva možnost ni dala rezultatov. Na primer, lahko povežete pogon, vendar ga tablični računalnik ne vidi. Ali vnaprej veste, da naprava ne podpira OTG. Adapter ni nič posebnega za drugega. Edina stvar, ki lahko izgleda kot kratek kabel ali je videti kot bliskovni pogon. V prvem in drugem primeru je na enem koncu priključek micro-USB, na drugi pa USB. Nato preprosto povežite trdi disk s tablico prek kabla in začnite z delom. V primeru pravilne povezave se na zaslonu pojavi sporočilo ozaznanih pogonov.

Tretji način: priloga

Še en odgovor lahko najdete o tem, kako povezati izmenljivi pogon USB s sistemom Android. Na primer, dovolj je, da uporabite običajen kabel, kot v prvi različici povezave, vendar hkrati namestite posebno aplikacijo, ki bo pomagala vzpostaviti pravilno delo med napravami.
To programsko opremo lahko prenesete iz storitve Google Play. Nexus Media Importer vas bo stala 3 $, vendar je vredno. Takoj je pomembno omeniti, da kljub dejstvu, da je ime aplikacije omemba proizvajalca Nexusa, program deluje tudi na drugih modelih tablet. Zaradi programske opreme na ravni strojne opreme bodo nameščene posebne datoteke za podporo OTG.

Četrti način: ekonomičen

Trdi disk lahko priključite na tablični računalnik z drugo programsko opremo. Njegova prednost pred prejšnjim je, da je brezplačna. Zdaj pa je vprašanje drugačno: za namestitev je potrebno imeti ROOT-pravice. StickMount lahko pravilno deluje samo s posebnimi uporabniškimi pravicami. Če ga imate, potem bo dovolj, da namestite vse gonilnike, in ko priključite pogon, podajte programsko opremo ustrezne pravice in dostop. Na ta način lahko hitro rešite problem povezave.

Povezovanje drugih naprav: računalniških in brezžičnih trdih diskov

Poleg zunanjega pomnilnika lahko poskusite priključiti trdi disk računalnika. Če primerjate stroške dveh pogonov istega obsega, potem je računalnik zagotovo cenejši. Vendar se je z njim težje povezatitablete Kako v tem primeru priključiti trdi disk na napravo?
Kupiti morate adapterje OTG-USB in SATA-USB, poleg tega pa boste morali poiskati napajalnik za trdi disk, ker potrebuje več energije za pravilno delovanje. Konec koncev bo dovolj, da vse skupaj povežete in delate s trdim diskom. Lahko poskusite tudi povezati trdi disk prenosnega računalnika. Toda z računalnikom ni razlike. Edina stvar, ki bo strošek laptop različico bo nekoliko višja. Zato je vredno razmisliti, ali je načeloma smiselno. No, končno, malo ljudi ve, vendar obstaja trdi disk Wi-Fi. To je najbolj popolna možnost, ki lahko doseže le hitro. Ta pogon je opremljen z vgrajenim brezžičnim omrežjem. Zato je za uporabo podatkov dovolj, da se povežete z Wi-Fi.
Obstaja še ena možnost: lahko kupite trdi disk z vgrajeno baterijo. Toda takšni modeli so manj pogosti, njihova cena pa je izredno visoka.

Kot primer Samsung

Sedaj priključite trdi disk na Samsung Galaxy Tab. To je priljubljena serija tablet, ki se lahko razlikuje po videzu in nekaterih osnovnih parametrih. Na splošno pa so vsi podobni, zato se lahko navodila za povezovanje RA s tem modelom štejejo za univerzalna. Za začetek je najbolje, da preverite, ali je na modelu USB gostitelj. Te informacije so najpogosteje najdene na forumih, ker jih redko najdemo v uradnih specifikacijah. Na primer, Samsung Galaxy Tab 370 nima te možnosti, vendar je Samsung Galaxy Tab 270. Zato, s prvo možnostjo sploh ne storiti ničesar, kerneizkušen uporabnik ne bo lahko razumel ROOT-pravic in programske opreme po meri. Drugi model pa je bolj skladen s povezavo.

Dalje je dovolj, da poiščete potreben adapter za tablični računalnik. Samsung Galaxy Tab ima poseben priključek z blagovno znamko, zato boste morali poiskati adapter proizvajalca. Po uspešnih iskanjih se boste morali vrniti k pridobivanju pravic za koren in namestitvi programov. Torej, če ste vnaprej prestrašeni, je najbolje, da pozabite na povezavo na trdi disk tabličnega računalnika.

Opomba

Izkazalo se je, da se težave pri priključevanju pogona na tablice pojavljajo le pri starih modelih. Skoraj vsi novi izdelki podpirajo trdi disk in za povezavo niso potrebni dodatni kabli, adapterji ali napajanje. Prav tako je enostavno najti zunanji pogon, ki ne zahteva fantomskega napajanja in nima posebnih vrat. Samo povežite ga z vsemi napravami: tablični računalnik, pametni telefon, računalnik in celo televizor.

Sorodne publikacije