Kako priključiti drugi računalnik na računalnik? Kako priključiti monitor na računalnik?

Ko gre za prenos velikih količin podatkov iz enega računalniškega terminala v drugega, je težava pogosto, da kopije izmenljivih medijev, celo precej veliko časa porabijo veliko časa. Je lažje priključiti terminale neposredno? Da bi to naredili, boste morali rešiti problem, kako priključiti drugi računalnik na računalnik, tako da je hitrost prenosa podatkov maksimalna. Nato bomo upoštevali dve osnovni metodi takšne povezave. Na poti razmislite o povezovanju z enim terminalom ali prenosnikom drugega monitorja.


Kako priključiti drugi računalnik na računalnik: možnosti povezav

Možnosti povezave, ki jih med stacionarnimi računalniki ni toliko prenosnih računalnikov. Povezava računalnika z drugim glavnim terminalom v vseh primerih je seveda zmanjšana, da bi jih združili v omrežje.
Vendar je povezavo med dvema napravama mogoče izvesti na dva načina: bodisi za uporabo kabelske povezave prek napajalnega kabla, imenovanega patch kabel, ali prek usmerjevalnika z uporabo Wi-Fi.

Povezovanje s kablom

Torej, najprej preučimo, kako priključiti drugi računalnik na računalnik s pomočjo patch kabla.
Omrežni kabel je samo kabel z dvema konektorjema RJ-45 na obeh koncih. Samoumevno je, da morata oba terminala imeti omrežne kartice z pravilno nameščenimi gonilniki. Operacijski sistemilahko razlikujejo (ne igrajo nobene vloge). Najprej morate vstaviti konektorje RJ-45 v vtičnice omrežnih kartic obeh priključkov, tako da so neposredno priključeni drug na drugega. Po tem se bo vprašanje, kako povezati drugi računalnik, zmanjšalo na nastavitev LAN-a in preverjanje povezave.


Najprej morate odpreti lastnosti sistema (na primer z desnim klikom na ikono računalnika) in pojdite na napredne možnosti. V oknu lastnosti sistema uporabite ime zavihka računalnika, kjer ga morate spremeniti s klikom na ustrezen gumb. Imena računalnikov morajo biti različna. Na primer, na enem terminalu bo to ime Comp 1 in na drugem Comp 2. Ni tako pomembno, kot to, kar boste poklicali oba terminala. Glavna stvar - da se imena razlikujejo, in v imenih uporablja le latinske črke, številke ali simbole. Nastavite lahko tudi ime delovne skupine, vendar je zelo priporočljivo, da pustite to nespremenjeno. Poleg tega mora biti na obeh terminalih enaka, če se spremeni.
Nato morate shraniti spremembe in obiskati "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo", kjer morate izbrati lastnosti sprememb omrežne kartice. Če je povezava pravilno vzpostavljena, se v novem oknu pojavi nova ikona, v kateri želite narediti desni klik in izberite vrstico lastnosti. Po tem se v oknu izbere protokol IPv4 in klikne gumb Lastnosti. Zdaj pozornost! Maska podomrežja bo enaka (samodejno bo povezana z njovnesite IP). Za Comp 1 je naslov 1921681.1 za Comp 2 1921681.2. Bodite previdni. Naslovi DNS ostanejo nespremenjeni (običajno je nastavljen samodejni prejem).
Ko shranite spremembe, se vzpostavi povezava. Zdaj morate preveriti, če deluje. To storite tako, da na prvem terminalu pokličete konzolo "Run" in naročite ukaz ping 1921681.2. V nekaj sekundah naj bi drugi računalnik pripravil odziv v obliki paketov, ki so bili poslani. Enak postopek se izvede na drugem računalniku z edino razliko, da ukaz ping imenuje naslov prvega terminala (1921681.1).

Povezovanje prek omrežja prek Wi-Fi

Zdaj pa poglejmo, kako povezati drugi računalnik z računalnikom prek brezžičnega omrežja. Najprej ga morate v "Centru za upravljanje omrežja" ustvariti (dodati) z ustrezno linijo hiperpovezave.
V pogovornem oknu je izbrano računalniško-računalniško omrežje, v naslednjem oknu preprosto pritisnite gumb za podaljšanje, po katerem morate v eno okno vnesti ime omrežja in varnostni ključ. Potem morate le shraniti spremembe in omrežje se bo pojavilo na seznamu. Pomembno je vedeti, da je internetna povezava prek usmerjevalnika, zato, ko aktivirate vzpostavljeno omrežje, internet ne bo na voljo.

Kako priključiti monitor na računalnik

Zdaj nekaj besed o povezavi z enim terminalom dveh monitorjev. To lahko storite na tri načine:
 • uporabite več izhodov ene (zahtevanodiskretna, ne integrirana grafična kartica;
 • vzpostavila drugo kartico;
 • za povezavo preko cepilnika (razdelilnika).
 • Druga in tretja možnost sta dokaj enostavni, čeprav lahko uporaba razcepnikov na monitorjih zmanjša delovno frekvenco posodobitve. Poglejmo prvo možnost, ko se oba monitorja povežeta z eno kartico.
  Praviloma v vseh sodobnih grafičnih karticah obstaja več video izhodov, zato povezava obeh monitorjev ne deluje. Hkrati pa morate biti pozorni na trenutek, ko mora biti glavni monitor priključen na izhod višje ravni. Na primer, če so HDMI in VGA izhodi, je glavni monitor priključen prek HDMI, drugi je VGA.
  Ko sta oba monitorja povezana, morate le prenesti operacijski sistem in sam bo določil prisotnost druge naprave. Po tem boste morali izbrati dejanje v nastavitvah zaslona (raztezanje slike, podvajanje zaslona, ​​uporaba projektorja itd.). Mimogrede, v nastavitvah zaslona (v nastavitvah bosta dve sliki s številkami) lahko nastavite različne načine za obe monitorji, spremenite ločljivost, orientacijo in še veliko več sami.

  Možni problemi pri povezovanju

  Toda nazaj na vprašanje združevanja dveh računalnikov. Včasih se zgodi, da en računalnik ne vidi drugega računalniškega terminala. V čem je težava? Najverjetneje vzrok poškodbe omrežnega kabla, če je bil opravljen z lastnimi rokami, morda ni pravilno priključen.stikov Najpogostejši razlog je napačna dodelitev imen terminalov, imen delovnih skupin in naslovov IP. Če imate to težavo, najprej preverite pravilne nastavitve.

  Sklep

  Kot lahko vidite, povezovanje dveh računalnikov ali povezovanje več monitorjev (ne nujno samo dveh) ne povzroča posebnih težav. Glavna stvar pri tem je biti previden pri postavljanju. V drugem primeru oprema ne bi smela biti problematična.

  Sorodne publikacije