Kako ponovno zagnati "Android": glavne načine

Večina sodobnih pametnih telefonov je opremljena z poceni in priročnim operacijskim sistemom Android. Očitno ni nobenih lastnikov operacijskega sistema, ki se niso srečali z zrušitvami, napakami in zamrznitvami Androida, mnogi pa ne vedo, kako se spopasti s tem problemom, včasih celo ne poskušajo storiti tega. dovolj je preprost zagon mobilne naprave, zato morate poznati algoritem za ponovno nalaganje Androida.

Za katere namene je potreben ponovni zagon

Obstajajo številni objektivni razlogi, zakaj morate ponovno zagnati pametni telefon:
 • Zgodi se, da se telefon po določenem času zažene, operacijski sistem se upočasni. To velja za normalno in nastane zaradi kopičenja začasnih datotek, zato morate načrtovati ponovno zagon naprave.
 • Počasnost aplikacij in sistemov je lahko tudi posledica okvare sistema. V takih primerih je priporočljivo uporabiti preizkušene metode in ponovno naložiti napravo Android z možnostjo obnovitve podatkov.
 • Ponovni zagon lahko odpre dostop do novih funkcij pametnega telefona, kot je obnovitev (meni na telefonu, ki omogoča ponastavitev vseh nastavitev v tovarni).
 • Postopek ponovnega zagona lahko pomaga tudi v primeru drugih težav. Če to ne pomaga, je možno stanje popraviti v varnem načinu. Ne paničarite, ne da bi rešili problem do konca inponastavite na tovarniške nastavitve telefona. Morda je težava odpravljena s ponovnim zagonom.


  Naprava se počuti kot: kako varno ponovno zagnati "Android"?

  Včasih pametni telefon visi tako močno, da običajen način za ponovni zagon telefona ne deluje (s pritiskom na gumb za zaklepanje), ker meni za zaustavitev ni prikazan. V takem primeru morate gumb za zaklepanje hraniti več kot 10 sekund, dokler naprava ne začne znova zagnati. Konec koncev, bo naprava ponovno zagnati tudi z zelo močno "Android" visi. Če ima telefon odstranljivo baterijo, potem obstaja še en algoritem. Odstraniti morate pokrov, odstraniti baterijo, počakati nekaj sekund, vstaviti nazaj in ponovno zagnati telefon. Na enak način lahko znova zaženete prenosni računalnik, ki je obešen, in se ne odzove na tiskanje. Samo pritisnite gumb za vklop, da počakate, da se prenosni računalnik znova zažene.


  Hitro in enostavno ponovno zagon brez ponastavitve na tovarniške nastavitve

  Torej, kako ponovno zagnati Android, če je zamrznitev, vendar problem ni usoden, to je, da telefon počne malo, vendar opravlja svoje osnovne funkcije, nato pa bo naslednja metoda ponovnega zagona primerna:
 • Držite gumb na telefonu in držite nekaj. sekund
 • Čakanje na prikaz zaustavitvenega menija, kjer bo zapisanih več elementov.
 • Poiščite element "Reload Device", pritisnite in počakajte na ponovni zagon.
 • Hitrost prikaza menija na različnih napravah je različna, v povprečju je 5-10 sekund. Ta metoda ponovnega zagona deluje na vseh priljubljenih priljubljenih pametnih telefonih, če ni težav z zaslonom in zaslonom telefona, in gumbi za izklop se odzivajo na tisk. Če se telefon ne odziva, ko pritisnete tipke, boste morali uporabiti baterijo za shranjevanje podatkov na napravi.

  Radikalen način za ponovno zagon telefona s brisanjem podatkov

  Popolnoma ponovno naložite iskanje podatkov Android, če so napake resne in jih ni mogoče odpraviti s preprostim ponovnim zagonom. Podoben problem povzročajo virusi, aplikacije tretjih oseb, napake v vseh dejanjih in izvajanje določenih funkcij. Ta način odpravljanja napak pomeni odstranitev vseh podatkov v napravi brez obnavljanja, vendar je priporočljivo, da se podatki shranijo tako, da se iz pomnilnika telefona varnostno kopirajo.
  Algoritem te metode je primeren, ker ostaja nespremenjen ne glede na to, kaj ima vaša naprava. Je preprosta in vključuje zaporedno verigo preprostih dejanj:
 • Pojdimo v nastavitve naprave.
 • Izberemo postavko z imenom "Arhiviranje in ponastavitev podatkov".
 • Pritisnite in počakajte, da se naprava znova zažene.
 • Ta način ponovnega nalaganja "Android" bo vrnil napravo v prvotno stanje. Vsi podatki, vključno z gesli in prijavami, bodo izbrisani. Predhodno nameščeni programi tudi ne bodo na voljo. Delo pametnega telefonane bo ovirano, in programi se ne bodo več potiskali. Če nastavitev ne deluje, lahko podatke ponastavite z uporabo prej omenjene funkcije za obnovitev.

  Ponovni zagon z obnovitvijo

  Če ne morete iti v nastavitev naprave ali če Android močno visi, obstaja način, da se omogoči poln ponovni zagon - funkcija za obnovitveni način, ki deluje z določeno kombinacijo tipk. Kombinacija je lahko različna na različnih napravah, jo lahko vidite na uradnih spletnih mestih.
  Standardno zaporedje ponovnega zagona sistema "Android" je: hkrati morate pritisniti gumb za glasnost in napajanje. Za dokončanje ponovnega zagona morate narediti naslednje:
 • Po kliku na določeno kombinacijo se prikaže poseben meni;
 • za izbiro določene postavke uporabite gumbe za nadzor glasnosti za nadzor gibanja;
 • izberite WipeData, tako da držite gumb za vklop;
 • Počakajte na ponovni zagon v prvotnem stanju pametnega telefona.
 • V tabličnih računalnikih, ki temeljijo na procesorjih, ima MTK poseben pripomoček Mobileuncle Tools, ki vam omogoča, da vnesete Recovery prek elementa "Download in Recovery". Program vam omogoča konfiguriranje najpomembnejših parametrov naprave.

  Na koncu

  Če se je zmogljivost mobilne naprave zmanjšala in pogosto pade, je priporočljivo uporabiti gumb za napajanje za hiter ponovni zagon ali ponastavitev na tovarniške nastavitve. Preden znova zaženete Android, če je med njim zaklenjenponastavite in delajte s sistemskimi datotekami. Pomembno je omeniti, da morate varnostno kopirati vse pomembne informacije v prenosnem računalniku ali bliskovnem pogonu.

  Sorodne publikacije