Kako pregledati tablični računalnik pred virusi prek računalnika?

Začnimo z dejstvom, da odpravljamo nekatera optimistična prepričanja o odsotnosti grožnje virusov na operacijskem sistemu Android. Ta platforma je bila razvita na podlagi operacijskega sistema "Linux", kjer se je vsaj povečala možnost prodiranja zlonamerne kode. Naslednik je prejel skoraj identične varnostne protokole, tako da je dobra polovica virusov uspešno preselila v nov operacijski sistem. Zlonamerna koda je prav tako nevarna za lastnika mobilnih pripomočkov in tablet. Virusi ne morejo samo razčleniti ključnih podatkov sistema, ampak tudi ukrasti informacije o vašem osebnem in poslovnem življenju: SMS, bančni računi, gesla in prijave v račune ter še več.


Če je vaš pripomoček nenadoma začel upočasniti in porabiti precej več internetnega prometa iz tega, je vredno razmisliti, ali je čas za preverjanje prisotnosti virusov v tabličnem računalniku. Ena od najpreprostejših, a daleč od najbolj zanesljive možnosti je namestitev posebne programske opreme - protivirusni program, požarni zid itd.

Toda na platformi Android to ni rešitev. Poleg tega je to praviloma zahtevno glede na sistemske vire pripomočka, kar očitno ni najboljši način za vplivanje na zmogljivost. Seveda lastniki zmogljivih in produktivnih naprav za premije niso nič zaskrbljeni, ker v tem primeru preverjanje tablet za viruse ni problem, celoten postopek bo trajal najmanj časa, delo v ozadju pa bo praktično nevidno. Ampak ne dalečvsak si lahko privošči nakup drage in produktivne naprave.


Kot alternativo se mnogim strokovnjakom svetuje, naj ne bodo v stiku z mobilno programsko opremo, ampak naj pregledajo tablični računalnik pred virusi prek računalnika. Poleg tega ima namizno orodje bistveno večjo funkcionalnost in večjo učinkovitost. Seveda tukaj govorimo o izdelkih znanih razvijalcev, kot je Kaspersky Lab, ESET, «In. Splet in druge z njimi. Zato bomo poskusili ugotoviti, kako pregledati tablični računalnik z operacijskim sistemom Android z osebnim računalnikom. Razmislite o glavnih odtenkih tega postopka in učinkovitosti orodij v enem ali drugem primeru.

Virusi

Pred testiranjem tablet za viruse prek računalnika bomo obravnavali najbolj škodljivo kodo in njeno razvrstitev. To vam bo pomagalo pravilno pobrati orodje vpliva, kot tudi znebiti problema.

Trojanci

To je najbolj preprosta in hkrati najpogostejša vrsta lopov. Zlonamerna koda prebere, kopira in pošlje osebne podatke goljufi. Prvič, računi poštnih storitev in socialnih omrežij so v nevarnosti.
Tudi če testirate tableto za viruse najpreprostejši posebni program, jih boste našli brez težav. Enako velja za odstranitev zlonamerne kode. Skoraj vsak protivirusen je zmožen znebiti Trojanci v najkrajšem možnem času.

Pasice

Podobna virusna programska oprema je običajno agresivna in preprečuje normalno brskanje in brezplačne aplikacije. Lahkoizskočite ob najbolj neprimernem trenutku in skrijte delovno območje, dokler ne zaprete ali ne pritisnete nanje z naslednjim prehodom na oglaševani vir.
Znebiti se jih je malo bolj zapleteno kot trojanci, saj razvijalci podobnih brezplačnih izdelkov šifrirajo kodo v aplikaciji, kjer se program po njegovi odstranitvi začne neuspešno in nepravilno deluje.

Prosilci

V dobro polovico primerov je vaša naprava blokirana z enim oknom, kjer so naslikane zahteve vsiljivcev o prenosu denarja na navedeni račun. Rebooting ne prinaša nobenih rezultatov, vendar seveda ni vredno, da bi šli za goljufije, da bi odklenili pripomoček. Edina možnost je, da preverite tableto Android za viruse samo zaradi računalnika, ker preprosto nimate dostopa do operacijskega sistema pripomočka.

Virusna pošta

Podobno virusno spam poskuša dvigniti denar iz vašega telefonskega računa ali celo bančne kartice, tako da redno pošilja kratka sporočila. Uporabnik včasih sploh ne ve in do zadnjega trenutka ne ve, da je naročen na nekakšno plačano storitev.

Povezovanje z računalnikom

Preden preizkusite tableto za viruse prek računalnika, je očitno odveč, da se prepričate, da je računalnik čist in da ni nosilec zlonamerne kode. Torej popolno preverjanje namizja najprej in predvsem, nato pa sam pripomoček.
Najprej morate povezati tablični računalnik s kablom USB. V nekaterih primerih morate v nastavitvah naprave omogočiti način razhroščevanja USB. Omeniti je treba tudi toNekatere naprave zahtevajo gonilnike za pravilno delovanje računalnika.
Na primer, da bi pregledali tablete Lenovo za viruse, boste potrebovali ne le gonilnike, ampak tudi blagovno znamko programske opreme, ki je odgovorna za pravilno sinhronizacijo naprave z računalnikom. Brez prvega in drugega procesa, ali bistveno zamudo, ali ne bo izginil sploh.
V večini primerov pa ni treba namestiti gonilnikov. Na primer, za testiranje tabličnega računalnika Samsung za viruse je enostavno povezati napravo z računalnikom in sinhronizacija se bo izvedla samodejno. Dejstvo je, da je v programsko opremo že vgrajena vsa potrebna programska oprema za sinergijo in ni potrebe po dodatnih premikih telesa.

Čiščenje naprave proti virusom

Skoraj vsak protivirusni program lahko uporablja zunanje trde diske. Ko je tablični računalnik priključen na računalnik, je vaša mobilna naprava le tista zunanja naprava. Za začetek postopka je dovolj, da izberete ime diska (tabličnega računalnika) in izvedete preverjanje. Toda tukaj je ena odtenka. Če želite imeti popoln dostop do sistemskih datotek in jih preveriti, boste morda potrebovali skrbniške pravice. Ni vsakdo strinja, da namestite koren, tako da v tem primeru lahko uporabite posebno programsko opremo, ki, tako rekoč, začasno daje take pravice. Strokovnjaki in napredni uporabniki priporočajo uporabo aplikacije Android Commander za te namene. Deluje v polavtomatskem načinu, celotna zbirka orodij pa se zmanjša na samo en gumb - vklopi, in to je isto - izklopi. Po aktiviranju programa lahkomirno zaženite antivirus in počakajte na rezultate pregleda.

Aplikacija Android Commander je še posebej koristna pri tabletah Lenovo in drugih kitajskih pripomočkih. V primeru naprav iz Samsunga je najboljša možnost, da obiščete uradno spletno stran blagovne znamke in tam dobite skrbniške pravice za vaš pripomoček.

Programska oprema

Maso lahko najdete na spletu za boj proti zlonamerni programski opremi. Ampak tukaj morate biti zelo previdni. Nekateri programi so lahko sami nosilci virusov in dodatno poslabšajo situacijo.
Strokovnjaki v enem glasu svetujejo, da namestijo samo preizkušeno in zanesljivo programsko opremo znanih razvijalcev. Slednje niso toliko, zato je izbira dejansko zmanjšana na samo tri laboratorije, ki se ukvarjajo s staranjem - Kaspersky, ESET in Dr. Splet ". Kot celovita in zanesljiva rešitev za obravnavo zgoraj navedenih groženj dobra polovica naprednih uporabnikov priporoča uporabo izdelkov Kaspersky in zlasti Internet Security. Ta protivirusna programska oprema vas bo osvobodila težav in kako očistiti tablico pred zlonamerno kodo. Deluje počasi, včasih in popolnoma zamrzne, vendar opravlja svoje delo, kot bi moralo. Kar zadeva izdelek ESET, dobro opravlja tudi odkrivanje in odpravljanje večjih groženj. Toda dobra polovica uporabnikov ga opremi s paranoičnostjo in paniko. Protivirusna zaščita deluje skoraj sama, približno in brez uporabe uporabnika. Kljub temu lahko ESET-ovi izdelki, poleg tega, kar je dobro, to tudi rešijodoločenih nalog. Antivirusne rešitve iz »Etc. Web je prav tako dober, vendar včasih zamudite vrsto zlonamerne kode. Ni drugih vrst groženj za odkrivanje kakršnih koli zahtevkov. Poleg tega, izdelki iz "Etc. Splet deluje presenetljivo hitro in praktično ne nalaga sistema. Dobra polovica uporabnikov opozarja na stabilnost sistema pri preverjanju ozadja, medtem ko ESET in Kaspersky nalagata operacijski sistem na poln in spremenljiv pomnilnik.

Sorodne publikacije