Kako ustvariti Google Tabelo: Navodila

Na omrežju je veliko analogov, ki omogočajo delo na spletu. Če ne želite kupiti licenčne različice Microsoft Officea, je v osebi v Libre Officeu mogoče najti ne le brezplačen analogni, ampak tudi Googlovo spletno storitev. Tukaj lahko razumete, kako ustvarite »Google tabelo« in hitro odprete dostop do nje s strani vaših kolegov.

Storitve

Če imate račun v Googlu, ste najverjetneje naleteli na storitev »Disk« in »Dokumenti«. S temi programi lahko uporabnik shranjuje datoteke v oblaku in jih ustvarja na spletu brez namestitve dodatnih programov.Ugotoviti, kako ustvariti Google. Tabela ", morate registrirati račun na storitvi in ​​začeti z njim.

Dokumenti

Glavna prednost Google Dokumentov je brezplačna uporaba. Razvil jo je Google in je prvotno sestavljala dve neodvisni storitvi - Writely in Google Spreadsheets. Kasneje so začeli širiti funkcionalnost, tako da je aplikacija postala analogna Microsoftovemu priljubljenemu paketu. Že v letu 2012 se je pojavila mobilna različica. Kot smo že omenili, za ustvarjanje tabele Google Dock ni treba prenesti dodatne programske opreme v računalnik. Na voljo vam je spletni brskalnik in internet. To je posledica dejstva, da je programska oprema spletno usmerjena. Vse ustvarjene datoteke so shranjene v oblaku na posebej dodeljenem mestu na strežniku podjetja. Datoteke lahko pretvorite v obliko, ki jo želite pretvoriti.

Koristi

Preden končno ugotovimo, kako ustvariti "Google." Tabele ", morate razumeti, zakaj je to storitev zdaj priljubljena za mnoge uporabnike. Prvič, program ne zahteva dodatnih instalacij in prenosov, je popolnoma brezplačen in vse, kar mora uporabnik storiti, je, da odide na vaš Google račun in se začne.Drugič, ker je delo opravljeno prek interneta, lahko nastavite dostop za druge uporabnike do dokumenta. To pomaga več ljudem, da sami uredijo projekt hkrati. Pogosto lahko več ljudi naenkrat dela, spremeni in svetuje na delovnem mestu. Tretjič, ustvarjene datoteke so vedno na strežniku, zato je dostop do njih odprt iz katerega koli računalnika. Torej, ko ste doma ali na delovnem mestu, lahko z oblaka enostavno najdete pravi dokument in nadaljujete z njim.

Kako začeti

Kako ustvariti Google. Tabela? Navodila pravijo: Najprej ustvarimo Google račun. Imeli boste možnost, da uporabite vse storitve podjetja: da si ogledate Zemljevide, Utub v celoti, prenesete igre za pametni telefon iz Googlovega trga, naredite izbor novic, delate z pošto, koledarjem, itd. Dokumenti ». Gremo tja in razmislimo o priložnostih, ki jih ponuja ta storitev. Uporabnik mora začeti v pogonu »Pogon«, da bodo vse datoteke ustvarjene na enem mestu.
Uporabnik ima možnost izbire: delo z Google. Orodja, »Dokumenti« ali »Predstavitve«. Kliknite na desnostoritev in pojdite v novo okno. Če želite ustvariti novo datoteko, v rdečem krogu v spodnjem desnem kotu kliknite "plus".
Obstaja znano polje, ki se ne razlikuje od datoteke Microsoft Excel. Tukaj je skoraj vseh enakih orodij in če ste prej delali s tabelami v Microsoftovem programu, ne bi bilo nobenih težav. Edina spletna storitev ima nekoliko omejeno funkcionalnost. Toda množica možnosti bo zadostovala za običajne uporabnike, ki ne uporabljajo kompleksnih algoritmov.

Urejanje

"Google Doks. Tabele uporabniku omogočajo veliko funkcij. Glavna stvar je, da uredite vrstice, stolpce in celice. Na primer, moramo dodati vrstico. Izberemo jo, pritisnemo desni gumb miške in v meniju pritisnemo želeno možnost »Vstavi vrstico«. Če želite dodati nekaj vrstic, morate izbrati tudi več elementov. Stolpec ali vrstico lahko spremenite ali premaknete. Če želite to narediti, naredimo vse enako kot prej, samo na spustnem meniju izberite "Spremeni velikost". Odpre se okno, v katerem je dovolj, da izberemo vrednost parametrov. Če želite zaščititi niz v Googlu. Tabele ", morate ga izbrati in se pomakniti na orodno vrstico. Zavihek »Pogled« bo imel možnost »Popravi«. Zdaj bo zahtevani niz vedno na vidnem mestu in ga ne boste izgubili v celotnem nizu podatkov. Če želite razpakirati, morate storiti enako, samo kliknite "Ne popravi" namesto "Secure". Premakniti, preveč, nič posebnega ni treba. Izberite vrstico ali stolpec za prevoz. Kliknite napostavko "Uredi" in premaknite element na pravo mesto. Če želite prenašati celice, jih izberite in preprosto povlecite in spustite.

Formule

Izkušeni uporabniki vedo, da za hitro in enostavno uporabo obstajajo formule v »Googlu«. Tabele ». Ne razlikujejo se od tistih, ki jih Microsoft in številni podobni urejevalniki preglednic posredujejo uporabnikom. Seznam je sestavljen iz velikega števila ukazov, ki jih lahko vnesete. Povprečnemu uporabniku ni treba vedeti vsega. Večina je potrebna za napake in matematične operacije. Vse formule so razdeljene v več skupin. Obstajajo matematične funkcije, ki vključujejo navadne operacije s številkami, obstajajo iskalniki, ki pomagajo pri krmarjenju po tabeli. Obstajajo funkcije za upravljanje nizov, simbolov, logike itd.

Dostop

Kot smo že omenili, je glavna prednost Googlove spletne storitve njena razpoložljivost. Ustvarite lahko datoteko, ki jo lahko prikažete po sodelavcih, preprosto pošljete povezavo ali sodelujete v enem projektu. Za to je dovolj, da razumemo, kako ustvariti Google. Tabela s skupnim dostopom. Izkazalo se je, da o tem ni nič težkega. Ko ustvarite dokument, kliknite gumb »Nastavitve dostopa« v zgornjem desnem kotu. Odpre se novo okno. Tukaj lahko vnesete imena ali naslove sodelavcev, ki jim želite omogočiti dostop, ali izberite možnost "Omogoči dostop do povezave" zgoraj.
Če izberete zadnjo možnost, lahko prilagodite tudi poverilnice za ljudi, ki pridejopoglejte preglednico Sodelavcem lahko omogočite, da preprosto prikažejo podatke, pustijo komentarje ali sodelujejo pri urejanju. Ko kopirate povezavo in jo prenesete drugim osebam.

Sklepi

Sodelovanje z Google. Tabele so zelo preproste. Spletna storitev ponuja veliko možnosti za tiste, ki cenijo čas in trud. Dokumenti, preglednice in predstavitve so pogosto uporabljeni programi, ki jih pogosto potrebujejo študenti, samostojni delavci, pisarniški delavci. Ni vam treba prenesti dodatnih programov, prenesti pomnilnik računalnika. Z lahkoto lahko delate s tabelami, nato pa lahko prenesete datoteko v "native" obliki preglednice .xlsx in poleg tega v formatih ODS, PDF, HTML, CSV in TSV. Ali pa shranite elektronsko različico dokumenta in do nje dostopate iz katerega koli računalnika, ki ima brskalnik in internet.

Sorodne publikacije