Windows se nadaljuje po nepričakovani zaustavitvi: kaj to pomeni in kako se v prihodnje znebiti takšnih napak?

Eden od najbolj neprijetnih pojavov za vse uporabnike, ki delajo s sistemi Windows, je sporočilo, da je "Windsor" obnovljen po nepričakovani zaustavitvi. V tem primeru je v večini primerov pred izterjavo izveden tako imenovani zaslon smrti (BSoD). Kaj je razlog in kaj je mogoče storiti, da bi sistem začutil občutek ali končno ne "ubil" računalnika, bomo poskušali razumeti. Če se je to že zgodilo, ne hitite takoj in večkrat ponovno zagnati sistem (morda bo deloval) ali pa računalnik sploh ne bo uspel.

"Windsor" je obnovljen po nepričakovanem koncu dela (Bluescreen): razlogi

Na žalost je absolutno nemogoče takoj in nedvoumno povedati, kaj je povzročilo ta pojav.
Vendar pa se domneva, da se najpogostejše situacije, ki bi jih teoretično lahko sproži pojavljanje sporočila, da je bil "Windows" obnovljen po nepričakovani zaustavitvi in ​​s prisilno obnovo, običajno imenujejo problemi z železom (matična plošča, RAM ali grafični vmesnik) ali zruši programa (poškodbe sistemskih datotek in gonilnikov, zagonske komponente, virusni učinki itd.). Samoumevno je, da se sporočilo lahko pojavi samo enkrat, ko pride do nenadne prekinitve napajanja ali če se računalnik pregreje. Vendar, če se sistem obnovi (na primer "Winds 10")se ne zaznava uporabnika nenehno, obstajajo razlogi za razmišljanje. Tukaj ni veliko možnosti.


Sporočilo, da je bil "Windows" obnovljen po nepričakovani zaustavitvi, se občasno pojavi: kaj storiti?

Prvič, če se povrnitev opravi z zavidljivo kontinuiteto, je treba takoj pojasniti glavni vzrok takega pojava. V primeru pojava BSoD je potrebno zabeležiti stop-kodo napake in indikacije na zrušenem predmetu.
Če je prisotna samo koda napake, določite okvarjeno napravo ali gonilnik z uporabo pripomočka BlueScreenView, ki bo jasno pokazal, kaj natančno je vplivalo na obnašanje računalniškega sistema. Šele takrat bo treba sprejeti ukrepe. In ne bodi mika, da je sistem obnovljen. Zagotavlja, da se napaka ne bo ponovila, ni ničesar.


Preverite delovanje »železa«

Če želite odpraviti težave, če je mogoče, razstavite sistemsko enoto ali prenosni računalnik in napravo vsaj očistite pred prahom. Zelo pogosto lahko to stanje izzovejo konflikti OPERATIVNIH spominskih plošč, zato je zelo priporočljivo, da jih odstranite iz rež na matični plošči in opravite preverjanje veljavnosti sistema.
Da bi se izognili tem ročno, je najbolje, da testirate s programom Memtest86 /86 +. Nehoteno prisilno varnostno kopiranje sistema lahko pomeni, da trdi disk trka. Oglejte si najboljši Victoria program. Za tiste, ki nimajo takšne koristnosti pri rokiali pa samo ne ve, kako ga uporabiti, priporočljivo je narediti preverjanje diska iz ukazne vrstice (chkdsk /x /f /r).
Če je bila izvedena overklokacija grafične kartice, je v večini primerov mogoče dvomiti, da je razlog za neuspeh v tem.
Ponastavite vse parametre v primarnem sistemu BIOS /UEFI in nastavite tovarniški način delovanja na grafični vmesnik. Nazadnje, preverite hladilni sistem z uporabo temperaturnih indikatorjev, ki jih zagotavlja program AIDA64. Za optimizacijo parametrov uporabite pripomoček SpeedFan, preverite same hladilnike (hladilnike) ali celo zamenjajte napajanje, če odkrijete pomanjkljivost ali prekomerni tok in napetost.

Kaj storiti z zrušitvijo programske opreme in sistema?

Včasih, ko se pojavi sporočilo o obnovitvi, je smiselno ročno zagnati povratni zagon, vendar je treba izbrati točko za obnovitev sistema Windows 10 ali kateri koli drug sistem, tako da je pred prvim odpiranjem. Za izvedbo takšne operacije je zaželeno, da se sistem prenese v varnem načinu. Po opravljenem povračilu (če je mogoče) priporočamo, da preverite zagonsko particijo sistema v konfiguraciji (za Windows 7 in spodaj - msconfig, za osmo in deseto spremembo - Task Manager) in onemogočite nepotrebne ali vprašljive aplete, tako da ostanejo samo procesi protivirusnega in ctfmon, ki je odgovoren za spreminjanje postavitev in jezikov (samo za Windows 7 in spodaj).
Poleg tega je priporočljivo preveriti sistemske datoteke z ukazno vrstico (sfc/scannow). Če se sistem ne zažene, lahko zaženete zagon z izmenljivega zagonskega medija in pokličete ukazno konzolo iz nje (Shift + F10). Če so datoteke gonilnika določene v modrem dekodiranju zaslona, ​​bo najboljša rešitev, da jih posodobite (včasih je to potrebno in povrnitev), kar je mogoče storiti v upravitelju naprav ali z uporabo avtomatiziranih orodij, kot je gonilnik gonilnika. Nazadnje s pripomočkom za zagon diska Kaspersky Rescue Disk priporočamo, da pred zagonom operacijskega sistema Windows preverite, ali so v računalniku virusi.

Kratek povzetek

To so na splošno razlogi za neuspeh, zaradi česar je bilo sporočilo, da je bil "Windows" obnovljen po nepričakovanem prenehanju dela. Večina strokovnjakov ponavadi menijo, da je programsko okolje "muhe" zaradi težav z delom "železa", tako da ko poskušate odpraviti posledice takšnega pojava, je treba glavno pozornost nameniti matični plošči, trdi disk, RAM in video čip. Pogosto so krivci za takšno obnašanje sistema. Samoumevno je, da ne smemo pozabiti na napajanje, ki bi se moralo popolnoma ujemati z nameščeno opremo in hladilnim sistemom. No, napake programske opreme, če je "železo" v normalnem načinu, se preprosto odpravi. Opomba: v vsakem primeru namestite najnovejše posodobitve za vaš sistem ali se znebite novo nameščenih (najpogosteje za Windows 7). Lastniki nelicenciranih (»piratske kopije sistema Windows se lahko svetujejo, da kupijo zakonito programsko opremo ali izvedejoPonovna aktivacija sistema s programi, kot je KMSAuto Net. Kot je za testiranje samega sistema in komponent računalnika, je bolje, da proizvajajo OS ne deluje, in ko se začne z bootable medijev, vključno s tistimi, ustvarjene na podlagi zgoraj navedenih orodij za preverjanje.

Sorodne publikacije