Najhitrejši trdi disk: pregled, funkcije in funkcije

Iskanje najhitrejšega trdega diska v tem trenutku ni enostavno. To je posledica dejstva, da so SSD-ji prej hitre in stabilne naprave. Kljub temu proizvajalci HDD poskušajo popraviti to krivico, saj je nakup trdih diskov prej donosnejši zaradi nizkih stroškov. Zato uporabniki iščejo najhitrejši trdi disk.

Značilnosti

Če želite določiti najhitrejši trdi disk, morate razumeti parametre trdega diska:
 • zmogljivost;
 • vmesnik;
 • form faktor;
 • čas naključnega dostopa;
 • izhodne in vhodne operacije;
 • hitrost vrtenja itd.
 • Vsi trdi diski računalnika imajo določen vmesnik za povezavo. Večina sodobnih naprav deluje z vmesnikom SATA. Zato ne bi smelo biti težav pri izbiri.


  Nato morate izbrati zmogljivost železnice. Glede na potrebe ima uporabnik na voljo 200 GB modelov. Najbolj prostoren model je 10 TB. Oblika faktorja za osebni računalnik je 35-palčna naprava, za prenosni računalnik pa 25 palcev.
  Naslednji parametri neposredno vplivajo na delovanje trdega diska. Najhitrejši trdi disk lahko določite s kazalnikom hitrosti vretena. Določa se s številom vrtljajev na minuto. Za domače sisteme je dovolj, da izberete modele, ki imajo indeks 5400 in 7200 rpm. najhitrejši trdi diski za računalnik delujejo pri 10 in 15.000 vrt /min. Vendar se te možnosti pogosto uporabljajo v visoko zmogljivih sistemih instrežniških postaj. Naključni dostopni čas vpliva tudi na napravo. Območje te značilnosti je od 25 do 16 ms. Za primerjavo, skoraj vsi SSD-ji delujejo pri 1 ms ali manj.

  Novo: Značilnosti

  Seveda lahko poskusite ugotoviti, kateri trdi disk je najhitrejši, če pogledate nastavitve vseh na internetu. Toda spomladi leta 2018 je bil uradno uveden rekorder na tem področju. Seagate je predstavil najhitrejši trdi disk za predstavo.


  Pogon večzvočnih pogonov je postal značilnost novosti. Mach.2 zagotavlja drugo pozicioniranje magnetnih glav. 480 Mb /s je nov zapis za hitrost branja in pisanja. Na primer, vsi moderni modeli za osebne računalnike, ki imajo 7200 rpm, delujejo s pasovno širino 235 MB /s. Zahvaljujoč novi tehnologiji, ki jo je prejel Winchester, se je izkazala za 60% bolj produktivna kot modeli s 15.000 vrtljaji na minuto.

  Značilnosti

  Kakšna je skrivnost nove železnice? Visoka produktivnost je bila dosežena zaradi dejstva, da so bloki glav na ločenih drogovih. Zato se lahko ekipe pošljejo v določene sektorje. Od tu je bilo mogoče zagnati tako branje kot pisanje podatkov. Zahvaljujoč svoji visoki zmogljivosti je mogoče v proizvodne sisteme namestiti najhitrejši trdi disk, ki obdeluje podatke.

  Nove tehnologije

  Proizvajalci niso ustavili in uvedli nove tehnologije HAMR. To je termomagnetni zapis, ki ima posebne parametre za delo. Za začetek morate namestiti laser v glavo. To je potrebno, da seploščo za plošče segrejte na 400 stopinj. Tako boste lahko zapisovali do 2 TB podatkov na kvadratni palec.

  Drugi modeli

  Medtem ko Seagate ni objavil svojega modela na trgu, bo moral iskati alternativo. Tukaj je pomembno, da natančno pogledate parametre naprave. Če želite poiskati hiter domači računalnik, lahko izbirate med 10.000 RPM modeli.
  Izbrati boste morali tudi najvišjo pasovno širino. V povprečju je to 100-150 MB /s. Modele s to metriko lahko najdete nad 200 MB /s. Na primer, Western Digital WD4000FYYZ velja za dober model s 4 TB. Model deluje pri 7200 rpm in ima pasovno širino 171 MB /s. Ta različica bo stala 29 tisoč rubljev.

  Za prenosne računalnike

  Najhitrejši trdi disk za prenosni računalnik je treba najti med igralnimi modeli. Na primer, dober Seagate Laptop SSH. Takoj je treba opozoriti, da je to hibrid SSD-ja in HDD-ja, zato je ta RAILWAY a priori hitro in produktivno. Prilagodljiv pomnilnik - tehnologija, ki vpliva na hitrost naprave. Prav tako zagotavlja visoko zanesljivost. Ker uporabljena tehnologija flash pogonov in Seagate Laptop SSHD poganja visoko raven varstva podatkov pred poškodbami.
  Ker je to hibrid, je najpogosteje nameščen v igralnih prenosnih računalnikih. Za razliko od običajnih trdih diskov je to petkrat hitreje. Ampak med slabosti tega modela se šteje, da je količina in poraba energije.

  Zunanji trdi diski

  Poiščite najhitrejšiZunanji trdi disk je precej težka naloga. Tukaj ni enostavno iskanje v spletnih trgovinah uspešna možnost, ampak tudi za študij pregledov na forumih. Pristen model je bil SanDisk Extreme 900. Posebnost te naprave je, da notranjost ni ustrezala velikemu trdemu disku, ampak dvema tankima polprevodnima pogoni. SSD deluje tukaj z RAID 0. Mnogi uporabniki so pozitivni glede tega modela, vendar se pritožujejo zaradi velike velikosti. Ta pogon bo težko položiti v žep. In torbici zanj bo potrebno veliko. Kljub temu pa takšne dimenzije temeljijo na visoki hitrosti in uporabi tehnologije.
  Model 2TB zapisuje in bere podatke do 600-800 MB /s. Za bolj udobno delovanje naprava uporablja vmesnik USB 3.1. Seveda bodo takšni kazalniki presenetili vsakogar, ki želi kupiti najhitrejši zunanji trdi disk. Ampak tukaj je ena stvar - strošek. Za hitrost in zanesljivost morate plačati 800 $.

  Alternativa

  Da ne bi porabili 800 $ za prejšnji model, si lahko ogledate T5 SSD. To je izdelek Samsung, ki stane samo 350 $. Njegova prednost je relativno visoka hitrost in kompaktnost naprave. Model je na voljo v variantah od 500 GB do 2 TB. Uporablja pogon USB 3.1. Seveda ta model ni tako hiter kot prejšnji, toda tudi pri prenosu 20 GB v 110 sekundah.
  Če se vam zdi, da je ta model drag, si lahko ogledate Seagate Backup Plus Portable. Odvisno od zmogljivosti lahko stane od 50 do 160 USD. Model deluje z vmesnikom USB 3.1 Gen 1 (5 Gb /s).Pogon lahko kupite za 1 2 in 5 TB. Na voljo je tudi možnost, ki deluje z dvema vgrajenima polprevodniškima diskoma v polje RAID. Ta disk ima 4 GB prostega prostora. Prednost tega modela je hitrost prenosa velikih datotek, toda z majhnimi dokumenti trdi disk deluje počasneje.

  Sorodne publikacije