Kako priključiti fotoaparat na računalnik: navodila po korakih, nastavitve

Čas napreduje in tehnologija postaja vsako leto bolj napredna. Proizvajalci poskušajo ustvariti naprave ne samo visoke kakovosti, ampak tudi preprosto za uporabo. Tako obstajajo različni načini za povezovanje naprav. In če je pred tem v vprašanju, kako povezati kamero z računalnikom, so bile možnosti samega procesa malce, potem pa obstaja možnost, da izbirate med predlaganimi metodami.

Zakaj?

Zakaj moram vedeti, kako povezati fotoaparat z računalnikom? Z fotografiranjem vsak fotograf ali oseba, ki želi posneti zanimive trenutke, razume, da spomin na bliskovni kartici ni neskončen. Prej ali slej bo potrebno sprostiti prostor za nove fotografije. Fotografi tudi prenašajo fotografije v osebni računalnik za urejanje, saj je model fotografiran - do polovice. Veliko je odvisno tudi od obdelave.
Če želi uporabnik natisniti dokončano sliko, morate datoteke prenesti v računalnik, da se pomaknete na bliskovni pogon in ga prenesete v foto studio. Poleg tega nekateri lastniki fotoaparatov raje uporabljajo video nadzor ali spletno kamero. V zadnjem primeru, skupaj s tem, kako ugotoviti, kako povezati fotoaparat z računalnikom, boste morali poiskati potrebno programsko opremo.


Najlažji način

Enostavno je ugotoviti, kako povezati fotoaparat z računalnikom. V tem primeru vedno obstaja navodilo, ki pove lastniku, kaj naj počne z napravo inkako vzpostaviti povezavo med njim in računalnikom.
Najlažji način je povezati se z ustreznim kablom:
 • Izstopanje iz kabla. Ponavadi ima USB priključek na eni strani in z drugim MicroUSB. Toda vse bo odvisno od modela naprave.
 • Kabel priključite na fotoaparat in računalnik. V tem primeru lahko izberete način povezave z računalnikom. Morda je že bila privzeto izbrana.
 • Če za povezavo uporabljate tablični računalnik, boste morda potrebovali adapter, ker nobena tableta ni opremljena s priključkom USB. Zato boste morali iskati adapter USB z mini - ali microUSB.
 • Nato računalnik začne reagirati na priključeno napravo. Če pred tem niste namestili nobene programske opreme, bo sistem zagnal samopreiskovalni gonilnik in programsko opremo. V nekaterih primerih samodejni zagon ne pomaga, zato morate uporabiti CD z gonilnikom, ki je priložen.
 • Po namestitvi potrebnih datotek sistem zahteva ponovno zagon računalnika.
 • Običajno, če je nameščen eden od najnovejših operacijskih sistemov, potem ko je računalnik ponovno zagnan, takoj zazna fotoaparat, ki je povezan z njim, in začne z njim delati.
 • Na zaslonu se prikaže sporočilo. Sistem vas bo prosil, da naredite eno od predlaganih ukrepov. Tukaj lahko preprosto odprete mapo z datotekami ali zaženete aplikacijo, ki bo takoj pregledala fotografijo.
 • Brezžična povezava

  Zahvaljujoč razvijalcem, ki so zapletli vprašanje, kako povezati kamero fotoaparata z računalnikom. Čeprav v resnicibrezžična povezava se zdi le zapletena. Vse je mogoče hitro narediti, pomembno je razumeti načelo dela.


  Večina sodobnih naprav je opremljena z modulom za brezžično omrežje, tako da omogoča izmenjavo datotek, saj bi pametni telefon naredil v parih z računalnikom. V tem primeru uporabnik ne potrebuje žic. Tudi vozniki morda ne bodo potrebni.
  Kako povezati fotoaparat z računalnikom prek Wi-Fi? Najprej se morate prepričati, ali imate usmerjevalnik ali podporo za brezžično omrežno napravo. Za brezžično povezavo ima kamera enako funkcijo. Potrebno ga je le najti in vključiti. Ponavadi deluje na enak način kot v pametnih telefonih. Toda v nekaterih primerih jo boste morali nastaviti. V ta namen pojdite v nastavitve fotoaparata in poiščite vključitev brezžičnega modula. Nato morate odpreti meni Wi-Fi in določiti ime kamere. Na ta način bo lažje najti na seznamu naprav. Nato lahko najdete napravo, v katero se želimo pridružiti. Najbolje je uporabiti lokalno omrežje.

  Posebna kartica

  Včasih morate za priključitev Canonove kamere na računalnik dobiti posebno kartico. Imenuje se Eye-Fi. Napravo je treba namestiti v prostor, kjer se običajno nahaja SD. Zato je enostavno povezati opremo in začeti prenos podatkov prek brezžičnega omrežja.
  Takšna kartica je nekakšen mikroračunalnik, ki lahko ne le shranjuje podatke, ampak deluje tudi na procesorju in deluje kot brezžični modul. Zemljevidi nisopotrebujete ločen napajalnik, dovolj baterije ali baterije fotoaparata.

  Priključitev fotoaparata kot spletne kamere

  Če lahko razumete, kako povezati Canonovo kamero z računalnikom, jo ​​lahko uporabite kot spletno kamero. Seveda, namensko odkup za to cesto "ogledalo" ni smiselno. Toda, če že imate kamero, zakaj je ne uporabljate za pogovore na "Skype".
  Povezovanje fotoaparata bo uporabniku omogočilo uporabo v slabo osvetljenem prostoru, ker ima visoko svetlobno občutljivost. Kakovost slike se bo izboljšala tudi zaradi dinamičnega obsega in ravnovesja beline. Mimogrede, za uporabo "ogledalo" kot webcam, proizvajalci pravijo. Nekateri so svoje modele opremili s to funkcijo in jo uporabili kot marketinško pot. V tem primeru je pri priklopu fotoaparata dovolj, da izberete ustrezen način.

  Opredelitev zmogljivosti

  Ampak ni presenetljivo, da niso vsi modeli sposobni delovati v načinu spletne kamere. Zato morate pred razumevanjem povezave razumeti, ali lahko naprava deluje kot videokamera. Mnogi uporabljajo kabel, ki ima USB priključek na enem koncu in še en "tulipan" na njem. S povezavo s televizorjem lahko ugotovite, ali deluje s fotoaparatom. Na zaslonu se mora prikazati slika iz fotoaparata.

  Priključitev fotoaparata

  V tem primeru je dovolj, da povežete fotoaparat z računalnikom prek USB. Včasih je zelo enostavno priključiti napravoPC in včasih potrebujete programsko opremo. Na primer, morate prenesti programsko opremo Active WebCam ali SplitCam za delo kot spletno kamero. V tem primeru je priporočljivo, da napravo priključite na električno napajanje, ker baterija morda ne bo zadostovala za uporabo te funkcije, in fotoaparat se bo izpraznil hitreje kot običajno.
  Namestitev "tulipanov" kabla zahteva priključke, ki niso na matični plošči, ampak na vmesniški plošči grafične kartice. Po tem morate izbrati kompozitni način in nato vklopiti fotoaparat. Pred tem je treba celoten proces izvesti, ko je naprava izklopljena. Potem bo dovolj, da odprete nameščeni program in nadaljujete nastavitev v njem. V tem primeru običajno prilagodi ločljivost slike, uporablja zoom in vključuje ravnovesje beline.

  Sorodne publikacije