Seznam DDNS, Priročnik za namestitev

Kadar ni mogoče imeti statičnega IP naslova, ni mogoče ustvariti mesta. Ime domene mora biti vezano na določeno točko v internetnem prostoru. Velikost in raznolikost interneta je prvotno temeljila na preprostosti: vse je vedno natančno, statično in stabilno - najprej se nanaša na naslove vseh virov, lokacij, strežnikov, usmerjevalnikov

.
Ideja dinamičnega DNS, DDNS se je pojavila razmeroma pred kratkim in zelo hitro pridobila popularnost. Uporabniki omrežja, ki potrebujejo domensko ime (video nadzor, souporaba podatkov, dostop do vira, povezava z lastnim omrežjem in napravami v njem), v odsotnosti lastne statične in prisotnosti stalnega spreminjajočega se IP-ja, se lahko dosežejo v skoraj vsaki povezavi z Internet preko katerega koli ponudnika.


Tehnična podpora za DDNS

Seznam DDNS se stalno povečuje. Obstajajo podjetja, ki zagotavljajo storitev za dolgo časa in brezplačno, obstajajo tisti, ki so se pojavili pred kratkim. Toda brezplačne in plačane možnosti za pridobitev lastnega imena domene so zanimive, izbira podjetja pa je okus in koristi potrošnika. Skoraj vsi usmerjevalniki vam omogočajo, da določite naslov DynDNS in izvedete potrebne nastavitve. V vsakem primeru lahko obstajajo funkcije, ki pa v vsakem primeru določajo povezavo statičnega spletnega mesta na internetu, ki zagotavlja storitev DDNS in točko v lokalnem omrežju (videokamera, strežnik, računalnik, druga naprava), povezano z usmerjevalnika
Tehnično celoten postopekje registrirati na mestu podjetja, ki nudi storitev, konfiguracijo usmerjevalnika in računalnika v lokalnem omrežju. Kot rezultat, uporabnik dobi svoje edinstveno ime domene, ponavadi tretji ravni. Dodeljeno mu je ime in geslo, ki mu je poslal svoj e-poštni naslov. Nato je usmerjevalnik konfiguriran, prikazuje prejete podatke in vzpostavi njihovo povezavo z napravami v lokalnem omrežju.


Po izvedbi nekaj preprostih korakov lahko dostopate do naprave znotraj lokalnega omrežja (doma, v pisarni) za registrirano domensko ime iz katere koli točke v internetnem prostoru.

Podjetja, ki zagotavljajo storitve DDNS

Seznam DDNS je precej velik, domena geografije in lokacija delovnih strežnikov omogočata kakovostno in razumno izbiro storitve. Znana podjetja v domenskem območju so:
 • DynDNS;
 • No-IP;
 • DNS-Free, itd.
 • V delu domenskega območja ru:
 • dnsIP;
 • dnsAlias;
 • dyn-dns, itd.
 • Ponavadi je storitev na voljo kot domena tretje ravni, pri čemer ima vsaka družba svoj seznam strežnikov DDNS v različnih domenskih območjih, ki se nahajajo v različnih geografskih regijah, za plačane ali brezplačne. pogojev. Aktiviranje traja iz dneva v dan, posvetovanja in podpora 24 ur na dan. Običajna praksa je v zadnjem času postala varnejša in je začela zadovoljevati interese uporabnikov, ki ne želijo preskočiti svojega prometa prek drugih strežnikov.

  Lastno zasebno omrežje ali zunanji DDNS?

  Ko težava postane kritična, mora uporabnik nastaviti posebnoaplikacijo na računalniku - tako postane na voljo lastno zasebno omrežje. V takem omrežju lahko dostopate do katerega koli protokola (vrat) do katere koli storitve ali aplikacije.
  Vsaka storitev DDNS ne zagotavlja take storitve. Običajna praksa je odjemalcu zagotoviti ime domene in zagotoviti, da na zahtevo prenaša pakete na usmerjevalnik stranke, ki je prednastavljen za delo z določeno storitvijo. V omrežju, ki ga krmili ta usmerjevalnik, so konfigurirane zahtevane naprave. Sodobni usmerjevalniki lahko imajo svoje storitve DDNS in seznam DDNS. Slednja možnost morda ne vključuje natančno storitve, ki jih je izbral naročnik, zato je pri nakupu usmerjevalnika priporočljivo pojasniti njegove zmogljivosti v smislu povezovanja DDNS. Seznam brezplačnih strežnikov DDNS je precej velik in lahko zadovolji zahtevnega uporabnika. Kakovost storitve nenehno narašča, vendar je treba pred odločitvijo vse pazljivo pretehtati. To velja, če je vrednost informacij, prometa ali osebne varnosti pomembnejša od ekonomske vrednosti storitve. Plačana storitev je dinamičen IP ali celo boljši - njen statični IP-naslov, ki je pogosto bolj obetaven in cenejši kot verjetne težave.

  DDNS Dual Service in varstvo podatkov

  Pri odločitvi za uporabo brezplačne opcije DDNS, vendar obstaja jasna želja po zaščiti prometa ali preprečevanju pretoka informacij iz domačih video nadzornih kamer prek drugih strežnikov, je mogoče ločiti pretoke informacij v različnih smereh ali prek različnih storitve.
  Obstaja veliko možnosti. Cloudflare com, ki ima servisne in varnostne cilje, lahko razpravlja o vprašanjih prometne in informacijske varnosti s svojim ponudnikom, ki ni vedno brezbrižen do interesov vaših strank. Ampak, če finance ne omogočajo, lahko razvijete svojo strategijo za uporabo dokazanih storitev.
  Varnost je sposobnost, da postane nedostopna očitna. Bolj priročno je shraniti veliko dragocenih stvari v splošnem pregledu, vendar se zdi, da je vidnost dostopnosti videti domiselna. Hitri internet, DDNS v lastnem omrežju, temeljita analiza informacijskih tokov in vsebina uporabljenih informacij vam omogoča ustvarjanje varnega sistema z minimalnimi finančnimi naložbami.

  DDNS za pošto in storitve

  Odlična dopolnitev DDNS - pošti, ki jo zagotavlja pdd yandex ru. Ta storitev ponuja veliko priložnost od velikega števila poštnih predalov in prostora na disku do povezovanja lastnih domen z jurisdikcijo Yandex. Zanimiva značilnost storitve je povezava uporabniških domen, organizacija poštnih storitev na njih, dostop do njih prek API-ja in SMS-obvestila o črkah. Te funkcije so pdd yandex ru. omogočajo optimizacijo in optimizacijo dela z DDNS, čeprav bo ta možnost zahtevala čas za razvoj delovnega načrta in najverjetneje za programiranje lastnih idej. Idealen je za uporabo razpoložljivih zmogljivosti brez nepotrebnih stroškov, tako da očitno ni opazno za tretje osebe, ampak je na voljo za rešljive naloge. V vsakem posameznem primeru je takšna rešitev edinstvena, vendar zahtevačas za analizo objektivnih okoliščin delovanja in razpoložljivih virov, ki jih zagotavlja storitev DDNS. Pomembno je upoštevati specifikacije lastne opreme, ki jo uporabljajo usmerjevalniki in komunikacijski kanali.

  DDNS in usmerjevalnik

  Včasih se lahko dosežejo dobri rezultati v smislu varnosti in stroškov na vmesniku tehnologije - uporaba ene ideje preko druge ideje. Na splošno so usmerjevalniki in DDNS seznami, ki jih je treba dati na voljo odjemalcu, del naloge. Podjetje, ki ga izbere podjetje, morda preprosto ni na seznamu, ampak ga bo vodil servis DynDNS proizvajalca usmerjevalnika. Možni konflikt pravic dostopa in virov omrežja. No, ko je stranki dodeljeno ime domene - se lahko obrne na video kamero v svojem domu. Kako biti, če je deset takšnih kamer, in otrok ima svoj računalnik, ki ga je treba tudi spremljati? Funkcionalno je usmerjevalnik zelo omejen izdelek, in ne vsak model ima zadostno število pristanišč, da ne omenjam njihovih zmogljivosti.

  DDNS in oddaljeni dostop Windows /Linux

  To ni popolna rešitev, vendar je storitev DDNS, ki omogoča oddaljen dostop do gostiteljskega računalnika v lokalnem omrežju (doma, na delovnem mestu), dostojna možnost.
  Omrežje, ki ga oblikuje usmerjevalnik, nadzoruje en računalnik. Z njim so na voljo vse omrežne naprave (drugi stroji, tiskalniki, faksi, video snemalniki, senzorji itd.). Z oddaljenim dostopom do gostiteljskega računalnika lahko nadzorujete celotno omrežje. V okolju Windows lahko zamisel izvedemo skozioddaljeni dostop, v okolju Linux - prek protokola SSH.

  Sorodne publikacije