Kako priključiti televizor na sprejemnik: navodila

Veliko uporabnikov po nakupu televizijskega sprejemnika postavi precej logično vprašanje: "Kako povezati digitalni sprejemnik s televizorjem in kaj je treba storiti?" za lastnike. Vendar pa je kljub celotnemu namišljenemu nizu težav ugotoviti, kako povezati televizijski sprejemnik s televizorjem, brez pomoči čarovnika.

Najprej bomo razumeli, kaj je to - sprejemnik. V bistvu je edini namen televizijskega sprejemnika dekodiranje različnih signalov: avdio, video, digitalni, analogni in radio. Po prehodu skozi vse te informacije preko glavne enote naprave jih naprava preusmeri na televizor že v svojem (pravilnem) kodiranju. Tako se lahko zahvaljujoč televizijskemu set-top boxu v vašem domu znebite kup kablov. Poleg tega lahko v primeru potrebe po prenosu kanalov konfigurirate več naprav. Upoštevajte tudi to pred priključitvijo dveh televizorjev na en sprejemnik.

Priključki

Večina modelov televizijskih konzol ima veliko število priključkov in vmesnikov. Seveda bi bilo lažje opremiti napravo z enim univerzalnim izhodom za lahkotnost, toda daleč od vsakega doma je TV, na primer s sodobnim HDMI vmesnikom. Da, taka vtičnica je sposobna oddajati video in zvok čim bolj pravilno, vendar so takšni modeli poceni in ne za vsakogar v žepu. Nekateri še vedno ne morejodel "starih" televizorjev, tako da je veliko televizijskih konzol v udobju udobja obremenjeno z vsestranskostjo. Vendar pa ni odveč vnaprej kupiti predpone, da preverite, ali ima poseben priključek /vmesnik za vaš televizor. Upoštevajte tudi to, preden televizor priključite na sprejemnik.

Kakovost signala

Lahko preštejete več kot ducat nians, ki so odgovorne za kakovost dekodirane slike. Tu je izhodni signal iz satelita, ki sprejema sprejemnik, in tehnične zmogljivosti vmesniške enote, vrsta uporabljenega kabla in še veliko več. Vmesnik za nastavitev televizorja morate izbrati zelo previdno, pri tem pa upoštevajte ne le možnosti vašega televizorja, temveč tudi prihodnjega ponudnika, vrsto satelitskega krožnika, do vremenskih razmer v vaši regiji. Torej, kako priključiti televizor na sprejemnik: vmesniki, metode in dodatna oprema.

"Tulipan" (RCA)

Eno uro je bil ta vmesnik edina povezovalna povezava med različnimi televizijskimi priključki in samim televizorjem. Ime je dobil po treh konektorjih, ki so bili podobni tulipanu: bela, rdeča in rumena.
Vsaka barva označuje določen kanal: beli in rdeči sta avdio izhodi, rumena pa je video kanal. Da bi vse delovalo po potrebi, se mora glede na barvno označevanje povezati z ustreznimi vmesniki, tako da priključite rumeno in rumeno (Video IN c Video OUT) na televizorju in predpono. Enaka stvar z drugimi "cvetnimi listi". Ena od glavnih pomanjkljivosti tega načina povezovanja je povprečen digitalni prenossignal, tako da bo video z visoko ločljivostjo oddajal z ovirami (zelo plitvo valovanje). Če diagonala zaslona vašega televizorja ne presega 30 palcev, ovire niso opazne. Eksplicitne težave je mogoče videti na velikih pogonih. Imejte to v mislih, preden televizor priključite na sprejemnik s "tulipani".

S-Video

Ta vmesnik je potreben za igralne konzole in DVD predvajalnike, vendar ni vsak televizor opremljen s tem priključkom. Če primerjate izhod S-Video in "tulipanov", je prvi bolj kvalitativno dekodiranje slike. Poleg tega je frekvenca signala pri njej veliko višja, zato se slika na izhodu izkaže za bolj živahno in sočno.
Edini problem vmesnika je obvezna prisotnost ločene zanke za predvajanje zvočnih posnetkov (kupujemo ločeno), tako da je ne boste imenovali univerzalna. Zapomnite si tudi to in preverite vse, preden televizor priključite na sprejemnik preko S-Video izhoda.

SCART

Vmesnik "SCART", ali, pri ljudeh, "glavnik", ki je bolj vsestranski, za razliko od prejšnjih različic. Za priključitev televizorja preko sprejemnika na ta izhod, morate le priključiti ustrezne priključke in vse bo delovalo.
Čeprav je vmesnik zaradi svoje nerodne narave zastarel, ustreza skoraj vsem modernim zahtevam: stereo avdio, S-Video in podpora formatu RGB. Ta način povezovanja, razen televizijskih konzol, se običajno uporablja na starejših DVD predvajalnikih.

RF vmesnik

Vmesnik vrste RF omogoča povezavone samo satelitsko oddajanje, ampak tudi kabelsko televizijo. Kakovost prenosa preko tega izhoda se ne razlikuje v dobri sliki, zato ima gledanje televizijskih programov z visoko ločljivostjo že znano valovanje v "tulipanih" mreže, kot tudi problem z velikimi diagonalami devaysov.
Ena od glavnih prednosti tega vmesnika je možnost priključitve sprejemnika na drug televizor. Edini pogoj, ki ga je treba jasno opaziti, je prisotnost visokofrekvenčnega RF modulatorja in ustrezen izhod v predponi. In takšne sestavine so daleč od vseh televizijskih sprejemnikov. Torej, ne pozabite na to nianso, preden priključite sprejemnik Tricolor na televizor, ker številnim napravam tega ponudnika teh tehničnih zmogljivosti ni.

Vmesniki YPbPr - in YCbCr (komponenta)

Ti izhodi prenašajo visokofrekvenčne signale po analogiji z "tulipanom". Za razliko od vmesnika RCA (3 "latice"), komponentni sistem (5 "latic") omogoča dekodiranje signalov z visoko natančnostjo in enako kakovostjo. To pomeni, da lahko s to povezavo gledate videoposnetke v polni visoki ločljivosti z ustreznim udobjem.
Edina razlika med vmesniki komponent YPbPr in YCbCr je dekodirni sistem, kjer v prvem primeru obdeluje analogni signal, v drugem pa je digitalni. Povezava je naslednja: zeleni, rdeči in modri "cvetni listi" (aluminij) so povezani z ustreznimi izhodi na plošči z oznako "Video", druga dva - bela in rdeča (plastika) na platformo iz "Audio". Za to je odgovoren zeleni kabelsinhronizacijo slike in svetlost. Rdeča "latica" prenaša medstopenjsko razliko med svetlostjo in rdečo barvo ter modrim kablom. Vmesnik RCA z dvema kontaktoma ustreza izhodu avdio signala.

HDMI

Vmesnik HDMI je najsodobnejši in najrazličnejši način za povezavo sprejemnika s televizorjem. Predpona, kot je TV, je opremljena s temi izhodi, je sposobna reproducirati slike visoke kakovosti in z neverjetno jasnostjo.
Ta vrsta povezave je primerna za vse televizorje z vsako diagonalo, ki imajo podoben priključek. HDMI-vmesnik lahko hkrati digitalizira avdio in video, zato za pravilno delovanje ni potrebna dodatna povezava. Potrebujete samo en kabel.

Če povzamemo

Pred nakupom takšne poceni stvari kot sprejemnik, se prepričajte, da preverite razpoložljivost vseh izhodov vašega televizorja. Če imate nov model, potem ima verjetno HDMI vmesnik, kar pomeni, da ne bo nobenih težav s povezavo, kot tudi s kakovostjo slike. Komponentni "tulipani" za analogne in digitalne signale - YPbPr in YCbCr - so na drugem mestu. Nekoliko slabše kot HDMI v smislu povezljivosti, vendar še vedno slika na izhodu navdušuje oči v enaki visoki kakovosti Full HD. Tretje in četrto mesto dobi vmesnike "SCART" in S-Video. Tukaj, glavna stvar, ne pretiravajte z diagonalo zaslona, ​​sicer bo majhna mreža vidna v slikah z visoko ločljivostjo. Peti in šesti položaj sta dosegla konektorje RF in RCA("Tulipan"). Kakovost dekodiranega signala na teh vmesnikih je opazno nižja kot v ostalih: nizka bitna hitrost, rahlo "zamrznjena" slika in ohlapnost konektorjev za vse TV modele. Prav tako ne smemo pozabiti, da morate pred priključitvijo televizijskega sprejemnika na televizor upoštevati naslednja pravila:
  • V času povezave obvezno izklopite vse naprave iz napajalnika.
  • Previdno preučite priročnik, zlasti klavzulo "Connect".
  • Na podlagi druge točke je treba strogo upoštevati zaporedje sprejetih ukrepov.
  • Uporabite običajne kable (z blagovno znamko RG-6) namesto kitajskih subtilnih ponaredkov.
  • Uporaba dolgih kablov ni potrebna, ker to neposredno vpliva na stabilnost slike.
  • Ko priključite sprejemnik, boste morali preveriti vse (tesno prilegajoči se kabli, označevanje itd.) In nato samo vklopiti tehniko.

    Sorodne publikacije