Kako postaviti geslo na tabličnem računalniku. Štiri lahke poti

Skoraj vsaka oseba, ki je za krajši čas kupila tablični računalnik, razmišlja o tem, kako v tabličnem računalniku dati geslo. Prav je, saj lahko na tej napravi shranite veliko osebnih podatkov: fotografije, videoposnetke, lastne beležke in še več.

Če se bojite, da vaši osebni podatki ne bodo padli v te roke, zakaj ne bi dali zanesljivega gesla, ki bi vas pravočasno zaščitilo? Na srečo nam razvijalci tablet ponujajo veliko različnih vrst gesel. To je lahko ključ, PIN, nadzor nad obrazom ali običajno geslo. V tem članku se bomo naučili, kako v tabličnem računalniku (Android) vnesti geslo. Poleg tega bomo našteli nekatere dodatne aplikacije, ki lahko izboljšajo varnost vaše elektronske naprave in skrijejo nekatere aplikacije ali osebne mape.


Grafična tipka

Če želite blokirati tablični računalnik, morate v meniju »Nastavitve« odpreti razdelek »Zakleni zaslon«, v prvem zavihku »Zaklepanje zaslona« izberite eno od razpoložljivih vrst gesel. - v tem primeru "ključ".
Kako postaviti geslo na tablico s ključem? Za to vam ni treba končati umetniške šole ali biti umetnik. Vse, kar je potrebno, je narisati črto skozi pike na zaslonu in s tem narisati določeno grafično risbo. Po tem boste morali ponoviti in potrditi vnos.

PIN

Kako postaviti geslo na tablični računalnik s kodo PIN? V zavihku "Zakleni zaslon", kjer je bil nastavljen ključ, zdajlahko izberemo »PIN« in vnesemo 4 številke, ki bodo služile kot geslo za odklepanje tablice.


Štirimestna PIN koda je najpreprostejša zaščita, zato ne zabeležite datuma rojstva. Takšno geslo bo mogoče preprosto uganiti, če vas napadalci poznajo.

Geslo

Kakšna je razlika med PIN-om gesla in geslom? Če želite odblokirati kodo PIN, morate vnesti samo štiri številke. Zato se šteje za šibko zaščito. Kar se tiče gesla, imamo priložnost, da pripravimo kombinacijo, ki ni štirimestna, in še veliko več - na primer 17-mestno. Poleg tega je v našem arzenalu zdaj lahko ne samo številke, ampak tudi črke, ki močno zapletajo nalogo za tiste, ki želijo uporabiti vaše zaupne informacije.

Prenos gesla na tablico in pozabljanje

To pogosto najdete. V tem članku smo razstavili, kako postaviti geslo na tabličnem računalniku in izpolnili vrste gesel. Kaj pa, če ste pozabili geslo? Ta težava se lahko pojavi za vsako osebo, zato je zelo pomembno vedeti, kako jo rešiti. Na nekaterih napravah se po petih napačnih vnosih gesla pojavi sporočilo: "Ste pozabili geslo?" To sporočilo je namig, ki ste ga prej zapustili in vas spomni na geslo, ki ste ga vnesli za odklepanje tabličnega računalnika. Da ne bi prišlo v takšne situacije, je priporočljivo, da geslo vnaprej zapišete v ločenem listu ali v sporočilih za družabna omrežja. Poleg standardne varnostne storitve lahko prenesete dodatne programe, ki vam lahko pomagajoblokirati določene programe ali osebne datoteke.

Sorodne publikacije