Kako ustvariti seznam predvajanja na "Utube": navodila korak za korakom

Kanal Yutub, brez predvajalnega seznama, spominja na knjižnico, kjer so knjige na matematični analizi, avanturni detektivi, romantični romani in razlagalni slovarji razčlenjeni na eni polici. Ne glede na to, katere informacije so zanimive in edinstvene v tem skladišču, vsakdo, ki ima željo po drsenju na ducate nezaželenih datotek v iskanju določenega žanra. Ni presenetljivo, da imajo uporabniki priložnost, da pridobijo popularnost šele, ko razmišljajo o tem, kako ustvariti seznam predvajanja na Uttube in porabiti veliko časa in truda za sistematizacijo svojih videoposnetkov. Naloga je dovolj preprosta in ne zahteva posebnih veščin, kljub nekaterim odtenkom, ki jih je treba upoštevati pri načrtovanju kanala na različnih napravah.


Kaj je seznam predvajanja in kako priročen je.

Seznam je seznam videoposnetkov, v katerih se datoteke zbirajo po določenem merilu in iz katerega je mogoče gledati kateri koli videoposnetek, ne da bi prišli do samega kanala. V aplikaciji Utube lahko ustvarite seznam predvajanja ne samo za svoje posnetke. Vsak videoposnetek, ki ga želite, je lahko dodan na seznam predvajanja, število takšnih seznamov pa ni urejeno. Prav tako so zadovoljni z dejstvom, da se po ogledu videa naslednjič samodejno vklopi. In to poveča verjetnost, da bo gledalec gledal več kot en videoposnetek zaporedoma in se, če ga zanima, naročiti na kanal.

Kako ustvariti seznam predvajanja na "Utube"

Torej, pojdimo na točko. Preden ustvarite seznam predvajanja na »Uttube«, lahko dodate več videoposnetkov in jih takoj razdelite po temah.Lahko pa, nasprotno, na začetku naredite več seznamov predvajanja in šele nato prevzamete polnjenje kanala. Da bi začeli delati s strukturo kanala, morate iti v "Creative Studio". To lahko storite na dva načina:


 • Kliknite gumb na vrhu svojega kanala.
 • Lebdite nad vašo prijavo v zgornjem desnem kotu spletnega mesta in v spustnem seznamu izberite povezavo "Creative Studio".
 • Blok razpoložljivih funkcij je na levi strani. Na kartici Upravitelj videa izberite povezavo Seznami predvajanja in jo kliknite. Stran, ki se odpre in bo še naprej prikazovala vse sezname predvajanja. Kliknite gumb »Ustvari seznam predvajanja« na vrhu strani in v pogovorno okno vnesite ime. Izberite eno od možnosti:
 • Odprti dostop. Seznam predvajanja bo viden vsem uporabnikom.
 • "Dostop do povezave".
 • "Omejen dostop". Videoposnetke s tega seznama predvajanja si bodo lahko ogledali samo tisti, ki ste jih navedli v nastavitvah.
 • Nato kliknite gumb "Ustvari". Seznam predvajanja je pripravljen.

  Ustvarjanje seznama predvajanja na iPad-u

  Če je proces ustvarjanja nove video zbirke v brskalniku skoraj intuitiven, potem je za iPad uporabnike vprašanje, kako ustvariti seznam predvajanja na "Utube", zelo akutno. V tej aplikaciji so vsi seznami predvajanja prikazani na domači strani, vendar se zdi, da gumbi za ustvarjanje novega seznama predvajanja ne obstajajo.
  Skrivnost je, da iPad aplikacija ne omogoča ustvarjanja"Prazni" seznami predvajanja. To lahko storite samo, ko dodate nov videoposnetek. Preden ustvarite nov seznam predvajanja v Uttube, odprite iskalno vrstico ali eno od obstoječih zbirk in vključite video. Kliknite gumb Skupna raba in na seznamu izberite "Dodaj na seznam predvajanja". Program vas bo prosil, da izberete seznam predvajanja, ki ga želite postaviti na videoposnetek, ali ustvarite novega. To je iz tega ključa (nahaja se na vrhu pojavnega okna) in kliknite. Zdaj morate vnesti ime novega seznama predvajanja in potrditi dejanje.

  Utub na napravi Android: kako ustvariti seznam predvajanja

  Programi Utuba so na vseh sodobnih pametnih telefonih, mnogi pa raje gledajo posnetke in celo filme, ki niso na računalniku, zlasti na takšnih prenosnih napravah. Obstaja veliko razlogov: uporabniku prijazen vmesnik, avtomatska usmeritev zaslona, ​​možnost uporabe v transportu. Ironija je, da so daleč od vseh značilnosti mobilne aplikacije dobro znane. Torej, ne vsakdo ve, kako ustvariti seznam predvajanja na "Utube" za Android in ali je to načeloma mogoče. Dobra novica: možno je tudi nekaj sekund.
  Načelo delovanja je preprosto:
 • Odprite kateri koli video.
 • Ko se video začne predvajati, se dotaknite naključnega mesta na zaslonu.
 • Nato boste videli seznam predvajalnih seznamov, ki so drugič nevidni. Boste morali dodati videoposnetek med priljubljene (ali v drugo zbirko), odložiti za kasnejši ogled ali ustvariti nov seznam predvajanja.
 • Kliknite naV polju se prikaže povezava Nov seznam predvajanja in vpišite ime.
 • Za dokončanje dejanja kliknite V redu.
 • Izbrani video bo uvrščen v ustvarjen seznam predvajanja. Po tem lahko izbrišete ali dodate enega ali več seznamov predvajanja.

  Kako dodati video predvajalni seznam

  Nekateri uporabniki vedo, kako ustvariti seznam predvajanja v YouTubu, vendar si ne morejo predstavljati, kako bi mu dodali videoposnetek. Ko odprete seznam predvajanja, se prikaže seznam že prenesenih videoposnetkov, vendar se gumb za prenos ne prikaže. Če si ga želite ogledati, morate klikniti na ikono »Uredi« ali svinčnik in nato na gumb »Dodaj videoposnetek«. Za druge ljudi je načelo skoraj enako. Kliknite gumb »Dodaj na seznam predvajanja« in na spustnem seznamu izberite ustrezno zbirko.

  Nastavitve seznama predvajanja

  Ko ustvarite seznam predvajanja, boste morda morali spremeniti ime ali nastavitve dostopa. To ni težko. Če želite začeti, odprite Video Manager in odprite zavihek s svojimi seznami predvajanja. Izberite seznam predvajanja, ki ga želite urediti. Kliknite na gumb "Uredi" s sliko svinčnika (na dnu je pod ikono seznama predvajanja).
  V oknu bo na voljo več funkcij:
 • spremenite ime zbirke;
 • delijo povezavo do seznama predvajanja v kateri koli družbeni mreži;
 • dodajte nov videoposnetek;
 • izbrišite seznam predvajanja (za to morate klikniti na tri navpične točke na desni strani in iz spustnega seznama izberite želeno dejanje);
 • dodajte kratek opis.
 • Poleg tega lahko s klikom na gumb "Nastavitve seznama predvajanja" uredite pogoje seznama predvajanja:
 • nastavite dostop;
 • izberejo način razvrščanja videoposnetkov (po priljubljenosti, od časa dodajanja do datuma objave ali ročno);
 • določite soavtorja, ima pravico dodati videoposnetke na ta seznam predvajanja.
 • izberite možnosti za samodejno dodajanje videoposnetkov na seznam predvajanja.
 • Zadnja funkcija ni nikomur znana, vendar jo vključite kot preprosto ustvarjanje seznama predvajanja. V "Utube" v letu 2017 je bilo dodanih veliko valjev, da ne omenjamo videa preteklih let. Ne morete jih več videti. S klikom na povezavo "Samodejno dodaj" v nastavitvah kanalov lahko določite novo pravilo za iskanje datotek: oznaka, naslov ali frazo v opisu. Vsi videoposnetki, ki vsebujejo to oznako, bodo dodani v zbirko brez vašega posredovanja. Po tem se lahko premaknejo na drugo mesto na seznamu ali preprosto izbrišejo.

  Sorodne publikacije