Kako priključiti brezžični zaslon?

Sodobna tehnologija je prišla do zaključka, da prenos podatkov z žico nihče ni presenečen. Poleg tega zdaj vsi poskušajo uporabiti brezžično povezavo. Naj bo Wi-Fi ali Bluetooth. Seveda je delo z brezžičnimi napravami veliko bolj prijetno kot zmedeno kopičenje dodatnih žic. Mnogi celo oddajajo slike z uporabo brezžične tehnologije. Brezžični zaslon je resnična življenjska resnica in ne znanstvena fantastika. Ta naprava je lahko običajni televizor. Ključ je vedeti, kako ga priključiti na računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik. To bomo storili zdaj in skušali ugotoviti.


Zakaj je potrebna?

To je dobro vprašanje. Večina povprečnih uporabnikov teh možnosti nima. Ampak včasih želim hitro povezati tablični računalnik, prenosni računalnik ali pametni telefon s televizorjem in si ogledati fotografije ali narediti kaj drugega. Povežite ožičenje, prilagodite nastavitve in se priključite predolgo. To je lažje brez žic. Nekateri upravljajo in filmi gledajo. In celo igraj. Funkcija "Wireless Display" je v tem pogledu zelo zanimiva.
Če želite priključiti to možnost, mora imeti televizor vmesnik Wi-Fi. In zelo je zaželeno imeti možnost Smart TV. Vendar to ni nujno tako. Z brezžično povezavo lahko celo fotoaparat povežete s televizorjem ali drugo napravo, da si ogledate fotografije. To je tako priročno, da pogled na majhen zaslon naprave. "Brezžični zaslon" omogočapriključite neomejeno število naprav na televizor in po potrebi premikajte med njimi. Poglejmo si nekaj odtenkov te povezave.


Tveganja

Seveda obstaja majhna verjetnost, da bo nekaj šlo narobe. Ampak ona je skromna. Vendar pa morate vse uporabnike opozoriti, da je kakovost slike, ki se prenaša z brezžično povezavo, neprimerljiva s popolno digitalno obliko HDMI. Če želite gledati filme ali igrati igre na ta način, potem veste, da ne boste dobili ničesar. Dejstvo je, da Wi-Fi še ne more zagotoviti ultra širokega kanala za prenos vseh podatkov v stisnjeni obliki. Preden se podatki o prenosu zraka stisnejo in že v tej obliki padejo v brezžični zaslon. In ogroža upočasnitev in nizko kakovost slike. Ogled fotografij je še vedno mogoč, vendar video v visoki ločljivosti ne bo na voljo v tem načinu.

Priložnosti

Torej, če vse ni tako svetlo, kaj lahko storimo pri povezovanju brezžičnega zaslona? Veliko stvari. Lahko na primer brskate po internetu z uporabo osebnega računalnika. Enostavno bo slika prenesena na televizor. Ogledate si lahko fotografije in ne posebej dinamičnih videoposnetkov. Lahko delate z dokumenti. Klepetate lahko v storitvi Skype. Ne pozabite, da bo slika v pikslih. In bodo ogromne velikosti. Verjetno je, da bo v bližnji prihodnosti brezžična podatkovna tehnologija prenašala tudi vsebino HD. Ampak moraš malo počakati. In medtem ko smo zadovoljni s tem, kar je. InZdaj pa odgovorimo na vprašanje, kako povezati brezžični zaslon.

Povezovanje računalnika z operacijskim sistemom Windows 7

PC ali prenosni računalnik lahko priključite na televizor brez kablov na več načinov. Vendar potrebujete Wi-Fi adapter, ki podpira Intel WiDi ali Miracast. Brez tega nič ne bo uspelo. Seveda potrebujete televizor, ki podpira oba standarda. Vendar s tem ni težav. Vse sodobne "škatle" so opremljene z ustreznimi adapterji. In če ne, potem kupiti zunanji adapter ne predstavlja nobenega dela. Torej, nastavite "Wireless Display" v Windows 7. Prva stvar je, da vklopite TV in ga aktivirate v nastavitvah Intel WiDi. Nato na računalniku odpremo isto ime. Morda boste potrebovali posebno kodo povezave, ki bo prikazana na TV zaslonu. Samo vnesite kodo v ustrezno okno na računalniku in kliknite "OK". Povezava se bo ujela in prilagodila sama. Če ne, potem morate posodobiti gonilnike za adapter Wi-Fi in grafično kartico. Ko uporabljate Miracast, morate le odpreti okno Charms, kliknite "Devices", nato "Projector" in dodati zaslon.

Povezovanje zaslona z "ducatom"

Zdaj pa razmislimo o tem, kako povezati brezžični zaslon z operacijskim sistemom Windows 10. V primeru "Mirakast" tukaj in popolnoma vse je preprosto preprosto. Dovolj je, da pritisnete tipke Win in P, nato se prikaže pogovorno okno, v katerem bodo prikazani vsi prikazi. Če ni ničesar (če je ta možnost prvič uporabljena), morate klikniti na povezavo na koncu okna »Poveži se zbrezžični zaslon. "Računalnik bo začel iskati in identificirati razpoložljive naprave, in samo boste morali izbrati in povezati televizor, najprej so možne zavore in napake na sliki, toda čez nekaj časa je treba vse stabilizirati, in če sploh ne boste imeli namiga po pritisku na kombinacijo tipk, Za aktiviranje Mirakasta obstaja več razlag za ta problem: prvi je gonilnik brezžičnega vmesnika, ki se ne aktivira, kar se lahko pogosto zgodi, če uporabljate standardne Microsoftove gonilnike. na uradni strani razvijalca naprave in prenesite posodobljene gonilnike za omrežno kartico Druga razlaga verjetno ne bo zadovoljila uporabnikov.V operacijskem sistemu Windows, brezžični zaslon morda ne bo deloval zaradi dejstva, da je računalnik ali prenosnik prestar in preprosto ne podpira te možnosti. Obstaja samo en izhod: poskusite konfigurirati DLNA vendar je to povsem druga zgodba.

Konfiguriranje DLNA v Windows 10

Torej, kaj, če Windows "Wireless Display" ne deluje zaradi zastarele strojne opreme? Če imate na televiziji dovolj oddaj filmov, lahko konfigurirate strežnik DLNA in ga uporabite. Morate najti "Multimedia Streaming Options", kliknite "Enable Media Streaming", navedite ime strežnika DLNA (poljubno) in izberite mape, ki jih lahko gledate na televizorju. Po vseh teh manipulacijah, samo z desno tipko miške kliknite želeno medijsko datoteko in izberite "Pošlji napravi". Tudi "razdeli" mapebo na voljo v vgrajenem brskalniku TV. Na voljo je "SmartTV". Seveda to ni edini način za namestitev strežnika DLNA. Obstaja veliko programov tretjih oseb, ki delujejo takoj, "izven polja", in ne zahtevajo nobenih prilagoditev. Vendar je treba opozoriti, da HD-filmi na ta način ne bodo delovali. Brezžični kanal ni dovolj širok. S to povezavo boste morali iz Wi-Fi izklopiti vse torrente, pametne telefone in tablične računalnike in celo ne dihati v smeri usmerjevalnika. Potem bo mogoče doseči bolj ali manj zdrave podobe. Uporabite lahko tudi napreden in drag usmerjevalnik, vendar ne dejstvo, da bo takšna rešitev pomagala.

Povezovanje pametnih telefonov in tablic

Pri mobilnih napravah bo treba povezavo z brezžičnim prikazovalnikom opraviti izključno s pomočjo DLNA. Druge možnosti ni. Čeprav ima iPhone funkcijo AirPort, ki je zapakirana, Apple potrebuje za to zaprt prikaz. Kot ponavadi v "jabolku". Torej takšne priložnosti ne bomo upoštevali. Povezovanje pametnega telefona s sistemom Android ali iOS s televizorjem s tehnologijo DLNA je enostavno. Na napravi in ​​v nastavitvah televizorja preprosto zaženite ustrezen program, da izberete povezavo z DLNA. Potem se bo vse zgodilo samo po sebi. Treba je opozoriti, da je možnost take povezave na voljo na skoraj vseh napravah. Razen če imate starega Androida 2.3, "Android" brezžični zaslon deluje precej ustrezno. Vendar pa je surfanje na internetu nerodno zaradi prisotnosti zaslona na dotik.Igranje s takšno povezavo se tudi ne bo zgodilo. Lahko pa klepetate po Skype ali kateri koli drugi aplikaciji VOIP. Omejitev ni.

Povezovanje tehnologije Xiaomi

Tu so njihove razlik, saj te naprave niso edine, ki podpirajo Mirakast. "Wireless Display" v Xiaomi je povezan z nastavitvenim menijem. Pojdite na "Nastavitve", izberite meni "Zaslon". Postavka »Brezžični zaslon«. Moramo ga pritisniti. Vnaprej morate vklopiti oddajnik Wi-Fi na pametnem telefonu. Na televizorju morate omogočiti tudi možnost WiDI-Miracast. Če je vse pravilno opravljeno, se na zaslonu televizorja prikaže pogovorno okno z imenom priključene naprave. Samo kliknete na gumb "Poveži". Na pametnem telefonu se bo povezava vzpostavila samodejno. Verjetno je "Xiaomi" najbolj preprosta konfiguracija za povezavo z brezžičnim zaslonom z uporabo "Mirakast". Posebna znanja uporabnika niso potrebna. Previdno sledite navodilom.

Kaj storiti, če pametni telefon ne vidi TB?

To je precej pogost problem. In to sploh ni pametni telefon. Za uspešno uporabo DLNA ali Mirakast na mobilni napravi morate imeti ustrezno televizijo. Znano je, da ni težav s TB, ki so opremljeni s SmartTV in vgrajenimi Wi-Fi adapterji. Druge naprave morda ne bodo delovale pravilno. Kako odpraviti težavo v tem primeru je zelo težko. Ostaja samo za nakup ustrezne televizije. Nekateri pametni telefoni s podporo za Intel WiDi (malo jih je, vendar so)popolnoma zavrnejo povezavo z brezžičnim zaslonom zaradi pomanjkanja grafike od Intela v sami napravi. To je programska napaka. In to se obravnava z nadomestno firmware. Znano je, da tako "bolezen" naenkrat utrpela napredne "Lenovo K300". Toda z modernimi napravami je vse v redu.

Povratne informacije uporabnikov z uporabo te možnosti

Večina tistih, ki uporabljajo to možnost, so lastniki osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov. Uporabljajo zmožnosti brezžične povezave "v celoti" in so zato zelo vesele. Z brezžično miško in tipkovnico uporabniki pravijo, da brskajo po internetu, delajo z dokumenti ali fotografijami - en užitek. In to je res. Ampak tukaj je velik problem z videom. Zlasti s HD in Full HD. Obstaja tudi veliko težav, ki se zdijo priljubljene datoteke AVI narobe in sploh nerazumljive. Toda to bi moralo biti. Wi-Fi je daleč od HDMI. To je treba upoštevati. Tisti, ki uporabljajo mobilne naprave (tablične računalnike in pametne telefone) z možnostjo "Brezžični zaslon", in popolnoma nezadovoljni, saj so pogosti odhodi, hrošči in zavore. Posebna omemba si zasluži priročnost upravljanja. Ni ga tam. Vendar pa je uporaba takšne tehnologije v tandemu z napravami na dotik velika napaka. Ves čas morate biti pozorni na majhen zaslon naprave in jo "poket". Vendar pa tablete s podporo za tipkovnico in miško nimajo takšnih težav. Najboljša stvar za naprave, ki uporabljajo operacijski sistem Windows.

V zaključku

Torej smo obravnavali vprašanje, kakobrezžični zaslon povežite z različnimi napravami. Sklep je, da je najprimernejša uporaba te možnosti na prenosnih računalnikih in osebnih računalnikih. Lahko produktivno delate, brskate po internetu, si ogledate posnete fotografije. Vendar pa obstajajo težave z videom. Mobilne naprave (pametni telefoni in tablični računalniki) imajo to možnost, vendar se pri uporabi ne morejo pohvaliti s posebnim udobjem. Toda edina možnost, da sliko iz pametnega telefona prenašate na televizor brez žic, je nezdravo zanimanje. Veliko ljudi se poskuša. In zadovoljni so.

Sorodne publikacije