Podrobnosti o tem, kako si naredite ukazni blok za Maincraft

V tem članku bomo razmislili o tem, kako si narediti blok za ukaze za Maincraft. Pri ustvarjanju zemljevida, ki je drugačen od ustvarjenega terena, gradnje ali izdelave scenarijev scenarijev, lahko skrbnik strežnika brez vgrajenih funkcij to stori. Izvaja jih omogoča ukazni blok. To je posebna naprava, kjer lahko shranite sistemski ukaz, kot je pridobitev igralnega vira ali teleport na določeno lokacijo.

Opozorilo

V nadaljevanju bomo podrobneje preučili, kako vam izdati ukazni blok. Ta element lahko dobite na dva načina. Za oba morate uporabiti sistemske ukaze. Takšna situacija je posledica dejstva, da je improvizirano gradivo za stiskanje ukaznega bloka nemogoče. Toda problem ima še rešitev.

Načini

Obravnavamo praktični del rešitve vprašanja, kako si dati zapovedni blok. Ekipa, ki bo to dovolila, bo navedena spodaj. Prva metoda je ustvariti zemljevid v načinu "ustvarjalnosti". V tem primeru je ukazni blok na voljo med drugimi elementi. To ni vse. Gremo na naslednjo metodo reševanja vprašanja, kako si dati zapovedni blok. V tem primeru boste morali uporabiti ukaz konzole.

Torej odprite klepet. Vnesite naslednji ukaz: /dajte (ime) command_block (število). Zahvaljujoč tej rešitvi, ne le osebno pridobiti potreben element, ampak tudi dati drugemu uporabniku. Celotna sintaksabrez oklepajev. Mimogrede, osnovni pogoj za delovanje takšne ekipe je dovoljenje za uporabo goljufij. Če je ustrezna funkcija izklopljena, pridobivanje danega elementa ne bo uspelo niti v multiplayer ali single player igri. Če želite blok postaviti na zemeljsko površino, morate narediti samo eno dejanje. Premaknite ga v vrstico za hitri dostop. Nato izberite blok in označite primerno mesto. Na tej točki boste videli nadzorni vmesnik, ki vam omogoča vnos funkcije.

Ekipe

Ni dovolj, da bi znali dati zapoved. Moraš se naučiti, kako ga uporabljati. Da bi to naredili, je treba pravilno podati sintakso navodil. Tu so osnovna pravila. Najprej je naveden sam ukaz. Zapišemo katerokoli funkcijo, ki se aktivira s pomočjo konzole. Naprej je "področje uporabe". To je uporabnik, ki mu je treba dodati sposobnost usklajevanja izvora subjekta.

Na koncu se obrnemo na dodatne argumente. Omogočajo vam, da pojasnite različne značilnosti objekta. Končna kombinacija je označena z naslednjo shemo: /(ukaz) (koordinata ali vzdevek igralca) (parametri). Razmislite, kako si naredite zapovedni blok in ga uporabite na primerih. Začnimo z dostavo predmetov.
Vnesite /dajte @p [r = 10]. S tem navodilom bo naš ukazni blok za najbližjega igralca, v polmeru desetih blokov, izdelal železne palice s 30 kosi. Zdaj pa dajmo primer dela s koordinatami. Vnesite /spawn 102030 /prikličite EnderDragon. Iz sintakse je jasno, da je ekipa določenakoordinate kliče zmaj. Popoln seznam funkcij, ki so v ukaznem bloku, dobimo, če vnesemo ukaz za pomoč /pomoč.

Sorodne publikacije