Najboljši upravitelj datotek za Windows 7

Da bi dobili popoln nadzor nad datotekami in mapami v sistemih Windows, kot veste, bi se moral uporabljati tako imenovani upravitelj datotek za Windows 7 ali druge sisteme - v tem primeru ni pomembno). Vgrajeni "Explorer" ne pritegne veliko uporabnikov, vsaj zaradi svojih omejenih zmožnosti (s tem se lahko prepirate). In tu se postavlja vprašanje o namestitvi drugega podobnega programa, ki bi uporabnikom zagotovil najbolj možen nabor orodij. Samoumevno je, da je danes mogoče najti veliko programov. Ampak poskušajmo se zadržati na najbolj priljubljenih aplikacijah, ki vključujejo skoraj vse znane rating sezname in so še posebej priljubljeni med uporabniki sistema Windows.


Kaj je upravitelj datotek za Windows 7 ali druga različica?

Za začetek z nekaj teoretičnih informacij. Konec koncev, kaj je upravitelj datotek za Windows 7 (64 bit) ali kakšno drugo spremembo? To je program, ki vam omogoča ne samo ogled vseh datotek in imenikov v diskih ali logičnih odsekih, temveč tudi njihovo upravljanje na ravni najpreprostejših operacij, kot tudi izvajanje dodatnih dejanj (na primer pri iskanju, šifriranju podatkov, dostopu do strežnikov FTP itd.).
Windows Explorer je po svojih zmožnostih resnično omejen, in zdi se, da je njegov vmesnik neprimeren za uporabo, ki odvrne večino uporabnikov. Tukaj ni veliko, da bi se ustavil, kerTo je videl vsak, ki dela z operacijskim sistemom Windows.


Osnovna funkcionalnost

Kar zadeva osnovno orodje, ki je prisotno v katerem koli programu tega tipa, lahko dodeli sistem za prikazovanje in upravljanje vsebine diskov ali particij (vključno s skritimi). predmetov) v obliki kopiranja, premikanja, brisanja, preimenovanja, iskanja poizvedb, hitrega ustvarjanja dvojnikov, dostopa do objektov programa, ki so povezani z njo, uporabe in spreminjanja oznak, itd. uporabljati v istem "Raziskovalcu". Zdi se bolj zanimivo, na primer kriptografsko šifriranje, deljenje ali združevanje datotek, ustvarjanje zaznamkov, brskanje po zgodovini in še veliko več. Če kopljete v Explorer, lahko najdete nekatere funkcije te vrste, vendar so videti nekoliko nedokončane. Zato upoštevajte pet vlog, ki zahtevajo naziv najboljšega. Seveda se lahko ocena razlikuje od tiste, ki je objavljena na internetu, saj so lahko sami ocenjevalci in uporabniki računalnikov popolnoma drugačni.

Upravljavci datotek v sistemu Windows 7 v ruskem jeziku

Jasno je, da opisovanje vseh znanih programov preprosto ne bo uspelo, zato se bomo omejili na samo pet programov. Med vsemi programi te vrste ločeno lahko dodelite naslednje proste upravljavce datotek Windows 7:
 • Total Commander.
 • Prosti poveljnik.
 • Upravitelj FAR.
 • Navigator datotek.
 • XYplorer Free.
 • Številne aplikacije so podobne vmesniku in nizu osnovnihorodja, zato bodo združeni v skladu z ustreznimi značilnostmi.

  Total Commander in Free Commander

  Ta dva programa je mogoče imenovati brezpogojne vodje na skoraj vseh seznamih. Najbolj priljubljeni so pri menedžerjih z dvema paneloma, kjer je glavni delovni prostor razdeljen na dve neodvisni okni.
  Kako je to priročno? Če na primer kopirate ali premikate predmet v enem oknu, vam ni treba nastaviti njegove končne lokacije, če je nastavljeno na drugo.
  Na splošno je njihov vmesnik organiziran na podobo in podobo nekoč priljubljenega Norton Commanderja, ki je bil uporabljen v sistemih DOS. Ista okna, enake funkcionalne tipke za hiter dostop do osnovnih operacij. Toda v primerjavi z Nortonovim dedkom so njihove zmogljivosti precej širše. Kaj je smiselno izbrisati celotne strukture drevesnih map, kriptografsko šifriranje, razširjeno kopiranje, hitro arhiviranje, vgrajen FTP odjemalec in še veliko več, kar je lahko koristno pri vsakdanjem delu.

  FAR Manager in File Navigator

  Upravitelj datotek za Windows 7 FAR in njegov najbližji sodelavec File Navigator je zelo podoben tudi Norton Commanderju. To velja ne samo za ista dva panela, temveč tudi za barve glavnih oken, zaradi česar je vmesnik videti enako, kot je bil v DOS-u naenkrat.
  Kaj je v njih zanimivo? Načeloma je funkcionalni sklop zelo podoben tistemu, kar je bilo opisano za prejšnje programe, vendar obstajajo njegove nianse. Na primer, upravitelj datotek za Windows 7, imenovan FAR, je zelo velikPriročna v smislu podpore ukazne vrstice. Vtičniki za igre na srečo ali za delo z zunanjimi arhiverji, razvrščanje predmetov ločevanja barv za določene vrste ali takojšen dostop do FTP-ja so precej dobri.
  Datotečni navigator je bolj zanimiv, saj vam omogoča ustvarjanje skupin datotek ali imenikov za skupno operacijo na njih. Postala bo nepogrešljiv pomočnik vsem uporabnikom, ki so med seboj povezani.

  XYplorer Free

  Imamo še en program, ki je hibrid zgoraj opisanih poveljnikov in klasičnega "raziskovalca". Za njega, resnica, je treba razsutnik namestiti ločeno.
  Glavna dejanja se ne razlikujejo posebej od drugih aplikacij, vendar je treba posebno pozornost nameniti vgrajenemu video ali grafičnemu pregledovalniku in avdio poslušanju, vgrajenim prenosom video posnetkov iz spletnega gostovanja YouTube, podpori za izvoz podatkov CSV, izvajanju posebnih ukazov in tako naprej.

  Kaj izbrati?

  In kateri program je najboljši upravitelj datotek za Windows 7? Žal je odgovor na to vprašanje precej težak, čeprav z veliko verjetnostjo (na podlagi povratnih informacij uporabnikov) lahko trdimo, da je še vedno prvi na seznamu Total Commander. Njegovi kolegi, čeprav zelo podobni njemu, pa so v večini primerov nekoliko slabše po funkcionalnosti. Ampak za multimedijske oboževalce lahko svetujete XYplorer Free, saj je njegov komplet orodij samo za ta namen. Vendar pa izbira ostane za uporabnika sam, in za nalaganje nekaj zalastne potrebe - stvar je popolnoma nehvaležna, še posebej, ker je vse odvisno od natančnih možnosti programa, ki bodo morda potrebne v določenem primeru.

  Sorodne publikacije