Kako priključiti 4G modem z zunanjo anteno?

V okviru tega pregleda, ne samo, kako združiti 4G modem z zunanjo anteno za ustvarjanje in varovanje visoke hitrosti povezave z Global Web, temveč tudi daje navodila za izbiro opreme za izvajanje takšne dostopne točke in algoritem za njegovo konfiguracijo. Prav tako bo zagotovljena povratna informacija lastnika o delovanju takega sistema. Te informacije bodo novoustanovljenemu lastniku takšne opreme omogočile, da jo bo pravilno nastavila.

Namen
Najbolj optimalen način za nakup 4G modema z zunanjim antenskim priključkom je, ko morate ustvariti stalno povezavo z internetom na precejšnji razdalji od mobilne bazne postaje. To pomeni, da je razdalja od 5 do 15 km, če je razdalja manjša, potem je notranja antena, ki je vgrajena v modem, sposobna zagotoviti stabilno povezavo s sprejemljivo hitrostjo. Zdaj, več kot 5 km, je uporaba zunanje antene dejansko ozemljena.


Zato je priporočljivo, da se taki sistemi uporabljajo v predmestjih velikih naselij, ki imajo kakovostno pokritost s 4G /LTE ali 3G /UMTS, in ni načina, da bi ustvarili vodilni prehod na globalni splet. Tako v prvem od njih ni takšnega signala in ni načrtovano v bližnji prihodnosti izvajanje takšnih celičnih omrežij.

Kaj je lahko potrebno?

Zdaj pa poglejmo seznam komponent, ki bodo potrebne pri ustvarjanju take dostopne točke. On mora biti vklopljennaslednje:
 • 4G Modem z zunanjo anteno. Še enkrat, prvi izmed njih mora biti opremljen s posebnim priključkom CRC9. In v nekaterih primerih je lahko ena in taka rešitev je priporočljiva za uporabo na razdalji približno 5-10 km v povezavi z eno anteno, v nekaterih od njih pa sta lahko dve. V tem primeru mora biti razdalja 10-15 km. In število anten - za povečanje na dva kosa.
 • Dolžine posebnih kablov, ki ne presegajo 10 m. V tem primeru je treba upoštevati priporočila tehnične dokumentacije za anteno. V enem primeru potrebujete kabel z impedanco valov 50 ohmov, v drugem pa 75 ohmov.
 • Priporočljivo je kupiti posebno konzolo za namestitev antene. Če je že pripravljen prostor, potem je nakup te komponente neobvezen.
 • Paket za zagon.
 • Poseben program MNDA, ki se bo uporabljal za iskanje najbolj pravilnega položaja antene.
 • Popolnoma prilagodljiv osebni računalnik ali prenosni računalnik. Brez teh komponent v fazi namestitve ne more storiti. V prihodnosti jih lahko zamenja usmerjevalnik. Za popolno konfiguriranje slednjega bo dovolj, da dokončate svoj polni zagon in je popolnoma preoblikovan.
 • Izbira komponent

  Za začetek je treba pravilno izbrati modem 3G /4G z zunanjo anteno. Prvi mora podpirati komunikacijske standarde 2G /3G /4G. V režo mora biti nameščena tudi kartica USIM s tehnologijo LTE. Druga pomembna točka je prisotnost enega ali dveh CRC9 konektorjev, s katerimi inModemska naprava se zamenja z zunanjo anteno. Poleg tega morate biti pozorni na programsko lupino slednje. V nekaterih primerih programska oprema omogoča delo samo z opremo enega mobilnega operaterja, v drugih pa je oprema univerzalna in lahko deluje v povezavi z vsemi celičnimi pokritji.


  Na razdalji 5-10 km od stolpa lahko uporabite eno anteno, ki je povezana z enim samim vhodom CRC9. Če je razdalja 10-15 km, potem brez zunanje MIMO-antene preprosto ne more storiti. Slednji je sestavljen iz dveh komponent. Eden od njih deluje v vodoravni ravnini, drugi pa v navpični ravnini. V prvem primeru in v drugem primeru je treba delovno frekvenčno območje omejiti na 800-2700 MHz. Poleg tega je treba opozoriti, da mora biti oblika kartice v začetnem paketu USIM. Če uporabljate običajno obliko slednje, bo podpora 4G /LTE odsotna.

  Namestitev antene

  Nato morate izbrati ustrezno mesto za namestitev nosilca. Moral bi biti nameščen čim višje in biti v območju neposredne vidnosti celičnega stolpa. Za montažo antene lahko uporabite tudi obstoječe priključke, ki izpolnjujejo te pogoje. Upoštevati je treba tudi možnost polaganja kabla do tega mesta.
  Po izbiri najboljšega mesta namestitve namestite nosilec, če je potrebno, in namestite anteno. Nato položite kabel. Slednji mora povezati 4G modem z zunanjo anteno. Preklapljanje teh dveh komponentsistema.

  Preklapljanje

  Dejanska priključitev zunanje antene na 4G modem je že v celoti izvedena. Sedaj morate v posebnem pladnju dobiti poseben pladenj in ga namestiti na kartico SIM. Nato ga vrnite nazaj. Na naslednjem koraku odstranite zaščitni pokrovček in sprostite vrata USB. Nato je ta nameščen v prosti PC priključek. Zdaj priključite vtičnice CRC9 zunanjo anteno. Običajna naprava je povezana z eno žico, če pa je na voljo tehnologija MIMO, sta aktivirana dva kabla. V prvem primeru je za format CRC9 potreben en priključek, v drugem pa dva takšna gnezda.

  Vzpostavitev programske lupine računalniškega sistema

  Nato, da bi zunanja antena za 4G modem - "MegaFon" ali kateri koli drug operater delovala normalno, je treba spremeniti programsko lupino osebnega računalnika prenosni računalnik Ko vklopite računalnik in končate prenos, morate počakati, da se čarovnik za namestitev zažene. Nato morate namestiti gonilnike in nadzorni program. Naslednji pomemben korak je ponovni zagon računalnika, ki se izvaja, da se zagotovi, da so vse spremembe programske opreme v prejšnjem koraku začele veljati. Naslednji korak je prilagoditev položaja antene.

  Izbira pravega položaja antene

  V naslednjem koraku je treba zunanjo anteno modema 4G LTE namestiti proti najbližjemu mobilnemu stolpu. To je potrebno vnaprejPrenesite program MDMA iz svetovnega spleta in ga namestite v računalniški sistem. Po dokončanju modema in izvedbi zgornjega preklopa v celoti morate zagnati ta pripomoček. Nato v vmesniku MDMA opazujemo vrednost RSSI in postopoma vrnemo anteno. V tem primeru mora biti ena oseba blizu antene, druga pa se nahaja v bližini računalnika. Za komunikacijo se priporoča uporaba mobilnih telefonov. Po doseganju najvišje vrednosti RSSI, tesno pritrdite anteno med njimi. Pravzaprav se po takšni podobni dostopni točki popolnoma preklopi in programira za nadaljnje delovanje. Zapreti morate le okno MDMA in zagnati brskalnik. Nato v zadnjem vpišemo kateri koli testni naslov in gremo na ustrezen vir informacij na internetu.

  Če nameravate uporabljati usmerjevalnik za distribucijo interneta, namestite modem v njegova vrata. Nato ponovno zaženite usmerjevalnik in sistem se bo sam konfiguriral.
  Mnenja
  Večina uporabnikov v svojih povratnih informacijah opozarja, da takšne mobilne dostopne točke pogosto rešujejo problem povezovanja z internetom v predmestjih velikih naselij. V enem primeru se lahko na primer uporabi samo en računalnik za sprejemanje informacij. Toda, če uporabljate usmerjevalnike s 4G modemom z zunanjo anteno, lahko ustvarite majhno brezžično omrežje in že morate distribuirati preko WiFi. Edina pomanjkljivost je večvisoki stroški v primerjavi z zamenjavo žičnega interneta. Toda, če ni primerne alternative, potem je izbira prav na taki točki dostopa.

  Zaključek

  V tem materialu ni bilo samo opisano, kako povezati 4G modem z zunanjo anteno, temveč tudi kako ga pravilno konfigurirati. Navedene so tudi zahteve za takšno opremo in podana so priporočila za njegovo izbiro.

  Sorodne publikacije