Modelna serija VAZ - tehnologije

Zgodovina avtomobilske industrije sega v leto 1971, ko je prvi avtomobil prišel s transportne naprave Volga Automobile Plant (VAZ). Sprva je bila serija modelov VAZ sestavljena iz modelov, ki so bili izdelani samo kot prevozno sredstvo in ne razkošje. V pogojih primanjkljaja je bila prednostna naloga zadostiti povpraševanju, toda že v zgodnjih 80-ih je tovarna začela proizvajati avtomobile za izvoz pod imenom "Lada".

Prvi modeli
Od 1967 do 1991 je model VAZ obsegal 9 različnih različic "Zhigulija", njihov prednik pa je bil model 2102. Takrat je najboljši v svojem razredu ne le za daljša potovanja, počitek in počitek trgovini, pa tudi vsakodnevni uporabi. Ni tako hitro, da ga je zamenjal legendarni model 2106 in potem moderni 2110. Zanimivo je omeniti zloglasni model, ki se še danes uporablja. Sovjetska NIVA je na svetovnem trgu 70-ih let vznemirila. Že leta 1980 je prejela zasluženo priznanje in medaljo na mednarodni razstavi.


Preživetje v devetdesetih letih

Z začetkom prestrukturiranja je Volga avtomobilska tovarna padla v razmerah hude krize. Moral sem popolnoma obnoviti ne le prodajno politiko, temveč tudi nekatere proizvodne elemente, da bi ohranil legendarne avtomobile VAZ v novih tržnih razmerah. Celotno ponudbo leta 1995 je razširila različica novega priljubljenega avtomobila Oka. Tudi danes ostaja najcenejši in cenovno dostopnejši avtomobil.

Modelna linija VAZ 2016 - Skoči naprej

Vsi smo že navajeni, da smo končanihumoristi se šalijo z domačimi avtomobili, o njih pa se pogovarjamo skozi solze, smeh ali tok nespodobnega jezika. Konec koncev, iz leta v leto so celo zvesti oboževalci blagovne znamke še naprej razočarali ne le pomanjkanje novih modelov, temveč tudi popolnoma odvratne kakovostne sklope in podrobnosti. Ampak kot vsi vedo, po nedavnih spremembah v upravljanju in z vključevanjem tujih strokovnjakov, je serija modelov VAZ preživela novo življenje. Od vsega začetka smo spreminjali celoten proizvodni proces in prodajno politiko, vpeljali nove tehnologije, vključili nove dobavitelje delov. To je bila priložnost za prihodnost celotne domače avtomobilske industrije. Danes se modeli Volge Automobile Plant dopolnjujejo s sodobnimi stroji, kot so Lada Largus, Lada 4x4 Lada Samara, Lada Priora, Lada Kalina, Lada Granta in seveda nova Lada Vesta.

Nove tehnologije v novem času

Ruski avtomobilski trg je do 20% sestavljen iz novih izdelkov avtomobilske industrije in, da ne bi izgubil tega deleža, se uvajajo nove in nove tehnologije. Na primer, prej omenjena NIVA velja ne samo za dober SUV, ampak tudi za mestni avtomobil. Njeno starodavno težavo s kardansko gredjo smo rešili z zamenjavo spreminjajočih se tečajev, posodobljeno notranjostjo in številnimi elementi vzmetenja. Takšna serija, kot je Lada Samara, je zamenjala zastareli VAZ-2108. To je povečalo karoserijo, varnost in zmogljivost ter posodobljen videz avtomobila. Lada Granta Sport se razlikuje po zasnovi in ​​značilnostih dirkalnega avtomobila. Prav tako se je v partnerstvu z zavezništvom Renault-Nissan serija VAZ dopolnila z vagonomLada Largus, ki je prilagojena ruskim cestam s povečano prostornino prtljage. In seveda, Lada Priora, ki je vodilna med domačimi blagovnimi znamkami. Ima prednosti, kot so tempomat, sistem stabilnosti tečaja, avdio sistem z USB priključkom, zračne blazine in 16-litrski motor s kapaciteto 106 konjskih moči. Možnosti razširitve je mogoče doseči z dodajanjem predgrevanja motorja in celo z robotskim menjalnikom.


Lada Vesta - Korak v prihodnost

6. februarja 2015 je bilo prvo telo Lade Veste varjeno s serijsko tehnologijo. V načrtih podjetja bi moral ta model nadomestiti predhodno izdano "Lada Prioryu". Popolnoma nova zasnova, raznolikost kompletov in seveda nove tehnologije morajo trajno spremeniti serijo VAZ. Leto 2016 je zaznamovano z obsežnim izdajanjem podatkov o avtomobilih. Lada Vesta bo opremljena z originalnim sprednjim vzmetenjem, spremenjenimi vrtljivimi pestmi in bo dobila novo krmiljenje. Zavore in radiatorje je za ta model razvil koncern Renault-Nissan. Več različic menjalnika: variator, avtomatski mehanski prenos (AMT) in 5-stopenjski ročni menjalnik. Če pogledamo vse spremembe, ki se ne dogajajo samo s samo tovarno, ampak tudi s stroji, ki jih je začela proizvajati, lahko z gotovostjo rečemo, da bodo Vasilijanski modeli kmalu prenehali biti "junaki anekdot".

Sorodne publikacije