Render Tenda F300: Povratne informacije Kako nastaviti

Proizvodi podjetja Tenda na ruskem trgu niso veliko povpraševani. Zatemnijo ga bolj znane blagovne znamke. Vendar pa je v nebesni to podjetje v vodilnem položaju. Družba ima v lasti proizvodne obrate, zato je proizvajalec originalne opreme. Tudi pod to blagovno znamko se proizvajajo in lasten razvoj. Glavna prednost izdelkov je cena. Zaradi nizkih stroškov ruskih kupcev začel posvetiti pozornost izdelkov te blagovne znamke. V svojih ocenah lastniki pravijo o zanesljivosti naprav, kar nedvomno povečuje ugled podjetja.


WiFi usmerjevalnik Tenda F300 je na voljo v seriji modelov. Namenjen je domači uporabi. Zagotovitev stabilnega signala je opremljena z dvema antenama. Deluje pri pasovni širini 24 GHz. Največja hitrost prenosa podatkov je 300 Mb /s. Lahko ga kupite za približno 1500 rubljev. Ta usmerjevalnik je povsem sposoben, da se zanima za določeno kategorijo kupcev, zato je treba podrobneje preučiti njegove značilnosti in značilnosti.

Kaj skriva paket?

Kot večina takih naprav je usmerjevalnik Tenda F300 pakiran v običajno kartonsko škatlo. Ima majhne dimenzije, ki so dobesedno več milimetrov večje od dimenzij samega usmerjevalnika. Gusta kartona, tako da je med prevozom popolnoma izključena nenamerna poškodba naprave. Poleg tega je proizvajalec kot ojačevalec zaščite uporabil posebno podlago s predelki. Zasnova paketa, čeprav ni zelo vidna, vendar ne brezosebna. Za registracijoizbrane bele in oranžne barve. Harmonično so združeni, kar prinaša privlačnost.


Na prednji plošči je prikazan bližnji pogled na sam usmerjevalnik. Ime blagovne znamke je predstavljeno v zgornjem levem kotu. Proizvajalec je podrobno navedel značilnosti naprave v škatli. Ne da bi pogledal navodila, bo kupec lahko izvedel, katere vrste povezav podpira naprava, informacije o združljivosti in tehnologije. Najprej so vsi napisi na embalaži napisani v angleščini. Vendar pa je ruski kupec povabljen, da prevede glavne značilnosti. V polju poleg usmerjevalnika je tudi CD-ROM, ki ima nameščeno programsko opremo, kabel UTP 5e in napajalnik. Kupcu je zagotovljen celoten paket dokumentov, sestavljen iz priročnika, potrdila in garancijske kartice. Storitev garancije za brezplačen usmerjevalnik je zagotovljena v roku enega leta od datuma nakupa.

Mere, oblika, značilnosti

Usmerjevalnik Tenda F300 je na voljo samo z belim plastičnim ohišjem. Površina prednje strani je sijoča, ostalo je matirano, LED žarnice so zelene. Teža naprave - 200 g Dimenzije - 172x111x25 cm Na stranskih straneh, skozi katere kroži zrak, se nahajajo posebne odprtine, hladilne elektronske komponente. Logotip proizvajalca je natisnjen z velikimi črkami na sprednji strani naprave. V nadaljevanju je prikazanih deset kazalnikov, od katerih ima vsak poimenovanje. Zaradi določenega naklona zgornjega pokrova so te žarnice dobro vidne.
Dva sta pritrjena na zadnjo stran zadeveantene Ne morejo se odstraniti, ampak se vrtijo za 180 °. Moč vsakega 5 dBi. Med antenami je plošča z LAN priključki (4 kosi) in enim WAN-om (povezava kabelskega ponudnika). Obstaja tudi kabel 220V in tipka za ponastavitev (Reset). Slednji se uporablja tudi za aktiviranje možnosti WPS. Na spodnji strani so štiri gumirane noge. Spodaj so vijaki. Na steni ni lukenj za montažo.

Strojna "polnitev"

Če odvijete telo usmerjevalnika Tenda F300, lahko v notranjosti vidite ploščo tekstolita. Chip Broadcom BCM5357C0 se nahaja v sredini. Temelji na arhitekturi MIPS 74K. Ta procesor je opremljen s številnimi proračunskimi usmerjevalniki. Njegova zmogljivost je odvisna od vdelane programske opreme. V tem modelu je taktna frekvenca procesorja 300 MHz. Čip je opremljen z brezžičnim radijskim modulom. Zagotavlja podporo za protokol 80211 n. Modul deluje s frekvenco 24 GHz in hitrostjo prenosa podatkov do 300 Mb /s. Procesor ima tudi krmilnik na petih Ethernet Base-TX priključkih (10/100). Da ne bi povečali stroškov usmerjevalnika, so razvijalci namenoma opustili pasivni hladilni sistem, saj se sam procesor med delovanjem ne segreva veliko. Kot smo že omenili, antene niso odstranljive. Pritrjujejo se neposredno na desko. Standard pomnilnika DDR. Glasnost - 16 MB. Poganja 200 MHz. Flash pomnilnik - 2 MB. Tip - Winbond 25Q16BVSIG. Vgrajeni pomnilnik se uporablja za shranjevanje datotek vdelane programske opreme.

Funkcionalnost

Tenda F300 podpira delo z vsemi običajnimi tipipovezave To je PPPoE, DHCP, L2TP, IP, PPTP. Poleg relativno novega protokola 80211 n, naprava dobro deluje z zastarelimi 80211 b /g. Širina kanala se izbere samodejno, vendar po želji lahko uporabnik ročno spremeni vrednost tako, da odide v meni usmerjevalnika.
Tovarniška nastavitev pasu 24 GHz omogoča kombiniran način delovanja. Za zaščito žičnih in brezžičnih omrežij so razvijalci zagotovili vgrajen požarni zid in način šifriranja. V meniju je tudi filtriranje naslovov MAC, tako da lahko omejite dostop do interneta do naprav drugih proizvajalcev. V pregledih lastniki zagotavljajo, da je ta model opremljen z vsemi potrebnimi nastavitvami, kar je dovolj za povprečnega uporabnika.

Prva povezava

Za priključitev Tenda F300 (kako nastaviti napravo, opišite jo malo kasneje), vam ni treba vedeti. S tem lahko ročaj tudi šolar. Prva povezava je skrčena na nekaj preprostih korakov. Najprej morate priključiti vse kable (ponudnika internetnih storitev, napajalnik in kartico PatchCard) v ustrezna vrata. Po tem priključite usmerjevalnik v vtičnico. Odprite kateri koli brskalnik v računalniku. V naslovni vrstici izberite številčno kodo (naslov usmerjevalnika) - 1921680.1. Po potrebi vnesite uporabniško ime in geslo. Privzeto je praviloma admin. Po teh manipulacijah se odpre dostop do žičnega omrežja. Ko aktivirate brezžično povezavo, boste morali vnesti tudi geslo. Privzeto so razvijalci nastavili numerično kodo 12345678. AtPrva povezava naprave takoj odpre meni, ki predlaga izbiro osnovnih parametrov za dostop do interneta.

Priporočilo

Če je kupec kupil usmerjevalnik Tenda F300 z vdelano programsko opremo za leto 2013 (različica V50746), je zaželeno takoj posodobiti sistem. Zaradi tega bo uporabnik izboljšal programski del. Spreminjanje firmware se izvaja le ročno, se ne zgodi samodejno. V posodobljeni različici je vmesnik zasnovan tako, da je čim bolj priročen. Na primer, za izbiro L2TP in PPTL povezave na Tenda F300, ne bo potrebe po zapletenih manipulacijah, mimogrede, zastarela programska oprema za to ni bila tako enostavna. Na splošno je konfiguracija precej preprosta. Meni je intuitiven, vse informacije so prevedene v ruski jezik. Če morate ponastaviti, pritisnite gumb Reset /WPS in ga zadržite približno 10 sekund, dokler indikatorji ne izginejo.

Kako konfigurirati usmerjevalnik Tenda F300?

Vsak lastnik se zanima, kako konfigurirati usmerjevalnik. Za to ni treba povabiti usposobljenega programerja. Meni proizvajalca je zasnovan tako, da se povprečni uporabnik spopada z nastavitvami brez veliko dela. Zgoraj je bilo opisano, kako prvič priključiti napravo. V meniju lahko spremenite vse parametre in ustvarite brezžično omrežje. Za to priporočamo uporabo čarovnika za hitro namestitev. V tem načinu se odpre samo ena stran, ki prikazuje glavne točke. Za dostop do interneta boste morali izbrativrsto povezave. Po privzetku je v napravi aktiviran DHCP (Dynamic IP). Če ponudnik uporablja to vrsto, lahko takoj odprete zavihek Varnostni ključ. Od vas se zahteva, da nastavite geslo za brezžično omrežje (Wi-Fi). Malo težje je nastaviti usmerjevalnik, če ponudnik uporablja drugo vrsto povezave. Na primer protokol PPPoE. Če želite začeti, jo morate izbrati na seznamu (vrsta internetne povezave). Nato v polja vnesite uporabniško ime (uporabniško ime) in geslo (Geslo). Te informacije zagotavlja ponudnik internetnih storitev. Izpolnite nastavitev za ustvarjanje domačega omrežja Wi-Fi. To naredite tako, da odprete kartico Wireless Security Setup. Tukaj morate izumiti geslo in, če želite spremeniti ime, potem potrdite dejanje s klikom na "Ok". Na primer, če je uporabnik sklenil pogodbo z družbo Beeline, mu je treba pri nastavitvi usmerjevalnika izbrati vrsto povezave L2TP. Potem vnesete ime gostitelja in se prijavite z geslom, ki je določeno v pogodbi.

Spreminjanje gesla

Pri nastavitvi Tenda F300 boste morda morali spremeniti geslo, ki so ga določili razvijalci. Kot že omenjeno, je privzeto admin. Če želite nastaviti geslo za vstop v vmesnik, morate iti v napredne nastavitve. Tukaj poiščite zavihek Napredno in ga vnesite. Nato pojdite v razdelek Orodja. V meniju kliknite kartico Spremeni geslo. Uporabnik odpre obrazec za spremembo gesla. Najprej morate vnesti starega, potem pa lahko spremenite kodo. Novo geslo morate vnesti dvakrat. Po potrditvi se bo usmerjevalnik znova zagnal.

Tenda F300: pregledi

Torej,Če upoštevamo značilnosti tega modela usmerjevalnika, povzamemo. Lastniki v svojih pripombah so poudarili glavne prednosti in slabosti. V zvezi s slednjim se lahko šteje, da ne morejo delovati v frekvenčnem območju 5 GHz in podpirajo 80211 AC. Vendar, klic teh slabosti ni bistvenega pomena, saj je naprava prodajajo po relativno nizki ceni (približno 1500 rubljev). Kaj so uporabniki pripisovali svojim zaslugam?
  • Oblikovanje.
  • Sposobnost dela z vsemi vrstami povezav.
  • Stabilen signal.
  • Prisotnost dveh anten na 5 dBi.
  • Preprost vmesnik in preprosto uglaševanje.
  • Podpira protokol 80211 n.
  • Cena.
  • Sorodne publikacije