Psevdo vmesnik za tuneliranje v Teredu: Kaj je to? Opis storitve, odpravljanje težav in primernost

Od izdaje sedme spremembe sistema Windows se je pojavila nova neznana naprava Teredo Tunneling Pseudo Interface. Kaj je in kako smotrno uporabljati to storitev, lahko mnogi uporabniki samo ugibajo. Med drugim se pogosto pojavljajo številne težave s tem vmesnikom zaradi pojavljanja napak in napak, ki jih je treba trajno odpraviti (predvsem zaradi ponovne namestitve gonilnika). Toda ne boste se nenehno ukvarjali s tem?

Psevdo vmesnik za tuneliranje v Teredu: Kaj je to?

Za začetek je predlagano, da se preuči več teoretičnih vprašanj. Kot je razvidno iz naslova, je to vmesnik za storitve, ki je odgovoren za pravilno delovanje tunelskega vmesnika (Teredo Tunneling Pseudo Interface). Kaj je to v širšem smislu?
Če ne gre za tehnične vidike delovanja te storitve, lahko rečemo, da je bil sam adapter in služba, ki je zanj odgovorna, prvotno zasnovana za namestitev IPv6 v računalniški sistem z uporabo pretvorbe v IPv4 Protokoli četrte in šeste spremembe niso medsebojno nezdružljivi. Tako adapter deluje kot nekakšen most med njimi in se lahko uporablja tudi za druge univerzalne protokole, ki niso TCP /IP.

Zakaj potrebujete Teredo Tunneling Pseudo Interface in ga morate sploh storiti?

Načeloma je bila prvotna zamisel o uvedbi naprave, ki je sposobna proizvajati takšne transformacije, v sistem Windows.vzpostavitev interakcije med nezdružljivimi protokoli je bila zelo privlačna.
Vendar pa IPv6, čeprav se zdi, da je bolj napredna tehnologija, še ni bil široko uporabljen in razširjen. Verjetno je, da se Terezni tunelski vmesnik Teredo lahko uporablja samo s polno podporo šeste spremembe IP protokola. In tukaj vse ni odvisno od uporabnika in njegovega računalniškega sistema, temveč od ponudnika, ki zagotavlja storitve povezovanja (v najpreprostejšem primeru mora biti nameščen DHCP strežnik šeste različice).

Če so izpolnjeni vsi pogoji podpore, se lahko pretvornik uporabi tudi za pretvorbo protokola UDP v nadaljnje prilagajanje za IP (sprva za v6 in nato za v4).

Vprašanja ranljivosti

Toda v tem primeru je lahko uporaba storitve precej nevarno. Prvič, napadalci lahko posegajo v proces prenosa podatkov, saj v tem trenutku v računalniškem svetu nastane le omejeno število zaslonov požarnega zidu, ki lahko upravljajo s protokolom Teredo.
Drugič, še ena nevarnost je, da zasloni omrežja ne morejo ustrezno obravnavati prometa, ki je bil podvržen tako imenovanemu dvojnemu prevračanju (UPD & gt; IPv6 & gt; IPv4). Tako lahko napadalni modul ali podatkovni paket, ki se je začel med procesom pretvorbe, zlahka pade, na primer v poslovna omrežja ali samostojno tečejo v različne aplikacije, nameščene na računalniških terminalih.

Možne napakeStoritev

Samo varnostne zadeve niso omejene. Pogosto lahko srečate in trajne napake same storitve. Eden od najpogostejših je Teredo Tunneling Pseudo Interface s kodo 10 v opisu problema. Informacije o lastnostih naprave si lahko ogledate v "Upravitelju opravil".
Ista napaka v psevdo vmesniku (kodo 10) Teredo Tunneling kaže na nezmožnost priključitve naprave na sistem. Razlogi za ta pojav so lahko precej veliki, vendar je v večini primerov to stanje povezano z napačno namestitvijo ali pomanjkanjem samega gonilnika naprave. Seveda ga je treba ponovno namestiti.
To je najlažje narediti z istim upraviteljem naprav, tako da izberete posodobitev gonilnika iz menija PCM ali v razdelku lastnosti na zavihku gonilnika. Priporočljivo je namestiti ustrezno programsko opremo s samodejnim iskanjem gonilnika v računalniku z lastno sistemsko bazo podatkov.

Nekateri uporabniki priporočajo uporabo avtomatiziranih orodij, kot sta DriverPack Solution ali Driver Booster. Uporabite lahko drugačno tehniko, ki je, da prenesete najnovejši gonilnik za posodobitev operacijskega sistema na Microsoftovem spletnem mestu, in ga nato ročno namestite ali določite sistem pri posodabljanju lokacije na trdem disku.

Prepoved zagona storitev

Vendar, kot kaže praksa, je zaradi dejstva, da večina uporabnikov ne uporablja te storitve, težavo mogoče rešiti tako, da se preprosto onemogoči. Ampak tukaj je treba deaktivirati napravone bi smeli biti v ustreznem "Dispečerju", ampak uporabite ukazno vrstico, ki je obvezna za skrbnika, da teče skozi Run Console (ukaz cmd), prek iskanja PCM na gumbu Start ali z odpiranjem izvršljivega EXE -file v imeniku System32.
Vpiše se niz ukazov, prikazanih na spodnji sliki, s pritiskom na tipko za vsako od njih.
Če je treba storitev iz nekega razloga ponovno aktivirati, četrti ukaz uporablja niz nizov, vendar z uvedbo privzetega dodaja namesto onemogočenega.

Nekaj ​​besed na koncu

Tu je kratek povzetek storitve tunelskega vmesnika za tuneliranje Teredo. Kar se zdi, da je to malo jasno. Očitno ima bralec zdaj isto vprašanje uporabe tega tunela. V večini primerov to ni potrebno. Oglejte si nastavitve za omrežne povezave. Če obstaja, je uporaba IPv6 deaktivirana in jasno je, da je mogoče pretvornik onemogočiti brez posledic za sistem. Kar zadeva podporo protokola IP za šesto različico, je bolje, da se neposredno obrnete na ponudnika.

Sorodne publikacije