Vetrovi za obnovitev sistema 8 ": Vodnik po korakih

Če imate težave z računalnikom, ga lahko poskusite obnoviti, kot je bilo, preden je sistem deloval. Obnovitev računalnika nadomešča registra in sistemske nastavitve z različicami, ki so bile shranjene na različnih zgodnejših datumih in shranjene kot obnovitvene točke. Podpira tudi programe, ki so priloženi računalniku, in storitve, ki so nameščene v trgovini Windows.

Kaj je to?

Obnovitev računalnika ne ponovne namestitve Windows ne izbriše datotek, nastavitev in programov, razen programov, ki so bili nameščeni v napravi po shranjeni točki. Z drugimi besedami, to je način za razveljavitev nedavnih sprememb, ki ste jih naredili, z minimalnimi spremembami in najnižjimi stroški. Obnovitev sistema ni na voljo za Windows RT. Če ta postopek izvajate iz varnega načina Windows 8 in 8.1, ne pozabite, da spremembe, ki jih bo prinesel vaš računalnik, ne bodo obnovljive.

Windsor 8 System Recovery Point

Obnovitvena točka vsebuje vnose v registru, dvojnike nekaterih ključnih programov, gonilnike in sistemske datoteke. To je trenutni posnetek vašega računalnika na različnih mestih, ko deluje pravilno. Naprava omogoča takojšen pregled po urniku in pred večjimi spremembami, kot je namestitev novih gonilnikov, programov ali sistemskih posodobitev. Ko obnovite shranjeni sistem točk, zamenjate trenutne nastavitve in programe s starejšo različico. Z drugimi besedami, to je odpovedvse spremembe, ki bi lahko povzročile nestabilnost sistema. Dokler je zaščita za Windows vklopljena, samodejno ustvari obnovitveno točko vsakič, ko namestite nove posodobitve, če je zadnja točka starejša od 7 dni.

Podroben postopek

Kot smo že omenili, funkcija za obnovitev sistema (obnavljanje sistema Windows 8) omogoča, da računalnik vrnete v prejšnjo točko in jo ponovno vzpostavite v prejšnje stanje, kateri programi in nastavitve se vrnejo tako, kot so bili v preteklosti. Seveda je glavni razlog za to, da ste namestili nekaj, kar je poslabšalo neprekinjeno delo računalnika, in vaš cilj je, da ga obnovite v stanje, v katerem deluje.

Če je vaš cilj pomembnejši in želite odstraniti ali obnoviti računalnik na tovarniške nastavitve, ima Windows 8 druga vgrajena orodja.
Če želite obnoviti samo prejšnje stanje računalnika, je najpomembnejša stvar, ki jo morate vedeti o tem postopku v sistemu Windows, obnovitvena točka. Če želite ustvariti takšno točko, morate te nastavitve izvesti sami. Priporočljivo je, da to storite v vseh primerih, preden prenesete nove programe ali naredite večje spremembe operacijskega sistema. Privzeto zaščita sistema Windows samodejno ustvari obnovitvene točke sistema in namestitve aplikacij. Če želite to potrditi, pojdite na nadzorno ploščo in odprite razdelek Varnost sistema, nato pa kliknite gumb Konfiguriraj. Zgornji podmeni v pogovornem oknu prikazuje, ali je sistem omogočen, in tukaj stelahko ga onemogočite ali omogočite.
Pomembno je vedeti, da postopek obnovitve sistema ne vpliva na vaše dokumente, fotografije ali druge datoteke z osebnimi podatki. Če imate torej obnovitveno točko, lahko računalnik konfigurirate na prejšnje stanje, kot sledi.

Vmesnik in konfiguracija

Kje v Windows 8 Obnovitev sistema? V zagonskem oknu sistema Windows 8 vnesite »Obnovi«. Zgornji rezultat v desnem podoknu za iskanje mora prikazati "Ustvari obnovitveno točko". Čeprav boste izvedli popolnoma drugačno dejanje, je ta izbira nujna. Odpre se nadzorna plošča na zavihku »Zaščita sistema« v pogovornem oknu Lastnosti OS.
Kliknite prvi gumb na tej strani z lastnostmi pod imenom "Obnovitev sistema". Odpre se pogovorno okno čarovnika, prvi zavihek je "Ponastavi sistemske datoteke in nastavitve."

Zagon obnovitve sistema Windows 8

Tukaj dobite novo priložnost, da vidite, kateri programi so izgubljeni in dodani. Kliknite Naprej. Nato boste videli seznam z izbiro obnovitvenih točk sistema.

Verjetno boste želeli izbrati zadnjega, tako da ne boste porabili preveč časa za namestitev novih posodobitev in nastavitev programske opreme. Če po tej operaciji ne pride do obnovitve sistema "vetrovi 8", se lahko vedno vrnete na prejšnjo točko. Še ena koristna funkcija je gumb "Scan rafiniranih aplikacij". Pokazal vam bo vse, kar ste izgubili, obrnili računalnik nazaj v prejšnje stanje. Tudi onaprikaže informativno sporočilo "Vsi programi, ki so bili dodani po zadnji obnovitveni točki." Če želite izvesti nekaj ponovne namestitve, kot tudi odstraniti potrebno in neželeno programsko opremo, bodite pozorni na programsko opremo na tem seznamu. Kliknite Naprej. Zdaj boste videli pogovorno okno »Potrdi obnovitveno točko«, ki vam omogoča končno izbiro. Upoštevajte, da lahko označite polje »Prikaži več obnovitvenih točk«, da ugotovite stanje. Od vas se tudi zahteva, da shranite vse odprte datoteke in se prepričate, da je geslo za Windows uspešno. Kliknite Končano. Nato boste videli končno pogovorno okno z opozorilom, da po ponovnem zagonu sistema ni mogoče prekiniti, kot tudi z ločenim potrditvenim gumbom za nadaljevanje postopka. Kliknite gumb »Da«. S to možnostjo zaganjate sistem za obnovitev »Windows Vista« na kontrolni točki.
Po tem boste videli vrstico napredka, ki prikazuje napredek pri obnovitvi sistema, ki ji sledi celozaslonski način, podoben storitvi Windows Update. V njem boste videli opombo "Počakajte, da se obnovijo datoteke in nastavitve sistema Windows". Proces se bo izvajal med inicializacijo, obnovitvijo registra in ponovnim zagonom.

Konec postopka

Na novem računalniku, ki ni imel velike zgodovine namestitve in nadgradnje, bo celoten proces trajal le nekaj minut, vendar če ste po datumu namestili veliko programske opremeObnovitvena točka, bo trajalo dlje. Ko je postopek končan, se na namizju prikaže sporočilo, da je bila operacija uspešna ali da ni uspela. V vsakem primeru, še posebej v slednjem, ga lahko prekličete. Kako obnoviti sistem na Windows 8? Windows ustvari novo obnovitveno točko tik pred vsako tako operacijo. Ta postopek lahko prekličete na enak način, tako da uporabite zgornje korake.

Kako zagnati obnovitev sistema v operacijskem sistemu Windows 8 in 8.1, če funkcionalnost operacijskega sistema ni na voljo?

Kako zagnati obnovitev sistema v Windsoru 8, če se operacijski sistem ne zažene pravilno? Večkrat držite tipko SHIFT in med celotnim postopkom prenosa hitro pritisnite tipko F8. To vas bo pripeljalo v meni obnovitvenega načina pred zagonom operacijskega sistema. To lahko traja več poskusov, preden se postopek začne, ker lahko hiter zagon sistema gre hitreje, kot lahko pritisnete tipko. Tako se sistem Windows 8 vzpostavi prek BIOS-a, kjer lahko izberete dodatne parametre za ta proces.

Kakšna je razlika med obnovitvijo sistema, posodobitvijo in ponastavitvijo?

Poleg obnovitve sistema imajo Windows 8 in 8.1 tudi možnost izvajanja nadgradenj ali ponastavitev sistema. Razlika med dvema zgoraj omenjenima orodjema je naslednja. Nadgradnja računalnika znova namesti operacijski sistem Windows, vendar shrani vaše osebne datoteke in nastavitve. Podpira tudi programe, kiPriložen je računalnik in storitve, nameščene v trgovini Windows. Najbližji analogiji s tem postopkom je namestitev Windows XP Repair Install. V bistvu se ta metoda uporablja v primerih, ko je bil operacijski sistem poškodovan in se ni začel, vendar te napake niso vplivale na nič drugega. Običajno je ta vrsta škode povzročena z zlonamerno programsko opremo.

Ponastavitev sistema

Ponastavitev računalnika znova namesti Windows med brisanjem datotek, nastavitev in programov. Podpira samo programe, ki so priloženi računalniku. Najbližja analogija s tem postopkom obnovitve slike iz ustreznega razdelka. Ta postopek se v glavnem uporablja v primerih, ko sistem ni primeren za uporabo in ne obstajajo druge metode vpliva. To težavo lahko povzroči vse, kar je zlonamerno nameščeno v zlonamerno programsko opremo. System Widows 8, kot tudi reset in posodobitev, ne vrnejo nobenih sistemskih datotek, kot so e-pošta, dokumenti itd. Ti procesi ne bodo obnovili nobene od teh vrst datotek, ki so bile izbrisane.

Sorodne publikacije