D-link DAP-1155 Wi-Fi Router: Funkcije in nastavitve

Družba D-link se že dolgo ukvarja s proizvodnjo različne opreme za internetna omrežja. Med uporabniki je veliko povpraševanje predvsem po modemih, usmerjevalnikih, stikalih in dostopnih točkah. V današnjem pregledu bi rad govoril o enem usmerjevalniku, ki bo zaradi svoje skromne cene lahko zagotovil stabilno brezžično povezavo po vsej hiši ali stanovanju - D-link DAP 1155. Podrobno bomo preučili značilnosti naprave, njen videz, ocene, ceno in razmislite o nastavitvah dostopne točke. Zanimivo bo!

Opis

DAP 1155 je brezžični usmerjevalnik ali, kot se imenuje, dostopna točka, ki uporabniku zaradi svoje zelo skromne cene zagotavlja vse, kar je potrebno za zanesljivo in kakovostno internetno povezavo. Med glavnimi značilnostmi modela je mogoče omeniti: majhne velikosti, zaradi katerih bo usmerjevalnik nameščen praktično kjerkoli, simpatičen dizajn, močna antena, ki bo zlahka zagotovila dobro pokritost (z izjemo debelih betonskih sten), enostavnost nastavitve in izredno nizko ceno.


V zvezi s pregledi so precej dvoumni, vendar bo to v članku ločen odstavek. Prav tako je vredno omeniti, da je v prodaji različica s starejšo programsko opremo, ki nima možnosti nastavitve dostopne točke Wi-Fi. Če želite to odpraviti, morate posodobiti vdelano programsko opremo usmerjevalnika. Prav tako bo napisano ločeno.

Zaključek

Za prodajo D-link DAP 1155 v majhni kartonski škatli.Barva je standardna za proizvajalca. Sprednji del paketa prikazuje sam usmerjevalnik, za njim so navedene glavne značilnosti in zmožnosti modela. Prav tako je treba povedati, da obstajata dve različici D-link DAP 1155, od katerih je ena črna in bolj gladka, druga pa bela in se je pojavila na trgu že od leta 2013. Njegova posebnost je videz naprave. Ima tradicionalno pravokotno obliko in izgleda bolj kot škatla.
Poleg usmerjevalnika so v paketu še: navodila, garancijski list, napajalnik, gonilnik in programska oprema za nastavitev usmerjevalnika, kabel RJ45 pa ni preveč prijeten. To je vse.

Videz

Videz D-link DAP 1155 je zelo zanimiv. Usmerjevalnik izgleda zelo majhen in ga lahko primerjamo z običajno miško za namizni računalnik. Kot smo že omenili, je pri modelih črne barve bolj gladka in racionalna. Materiali ohišja - navadna plastika, zgornji del pa ima sijajni premaz. To ni najboljša rešitev, ker so prstni odtisi in prah zelo dobro vidni na sijaju.
Kljub temu so na vrhu usmerjevalnika trije indikatorji, ki označujejo stanje naprave, to je, ali je vklopljen ali ne, indikator povezave Wi-Fi in WPS. Poleg njih je napis D-link Green. Spodaj ni nič posebnega, razen odprtin za prezračevanje in noge sijajne plastike. Mimogrede, na tem usmerjevalniku ni pritrditev za navpično namestitev, to je, da visi na steni takosamo ne bo uspelo. Stanje je mogoče popraviti z dvostranskim trakom. Zaradi majhne teže usmerjevalnika (78 gramov) je težko prenašati.
Na zadnjem delu usmerjevalnika je nameščena antena, ki je ni mogoče odstraniti, poleg nje se nahaja luknja, ki skrije gumb za ponastavitev. Na voljo sta tudi dva priključka priključka LAN RJ45 za napajalnik in gumb WPS.
Če govorimo o drugi različici usmerjevalnika, ki je pobarvan v beli barvi, ima revizijo B1 in predpono v imenu D-link DAP 1155 /A, potem je njen videz drugačen.
Prvič, izdelan je v obliki majhne pravokotne škatle. Meje in površine usmerjevalnika so enake, brez upogibov. Zaobljeni vogali, plastika je še vedno sijoča, na belih prstnih odtisih in prahu pa je opazno manj opazno.
Na površini ni nobenih kazalnikov, namesto njih pa zdaj "sije" logotip podjetja. Spodaj vse enako, brez sprememb - odprtine, nalepke, noge. Na sprednji strani je še veliko kazalnikov. Prvi prikazuje stanje usmerjevalnika (ali je vklopljen ali ne), drugi kaže stanje Wi-Fi, tretji je indikator preobremenitve, sledi indikator lokalne kabelske povezave, zadnji pa povezavo internetnega kabla.
Obstajajo tudi spremembe od zadaj. Najprej se je antena premaknila na drugo stran in postala odstranljiva. Odprtina gumba za ponastavitev ostane na mestu, šele zdaj igra vlogo WPS, kar pomeni, da sta naredila 2 v 1. Napajalni konektor je ostal enak in dva LAN porta RJ45 sta bila obarvana v različnih barvah - rumena za povezavo internetnega kabla, inčrna je preprosta lokalna žica. Napajalnik ali natančneje njegova žica se je nekoliko spremenila. Na njem je bil blok z "valjčkom" vklop /izklop, ki očitno ni imel običajne različice.

Med različicami usmerjevalnikov obstaja še ena razlika - konfiguracijski vmesnik. V posodobljenem modelu je videti bolj moderno in precej poenostavljeno, medtem ko je v starem modelu bolj podoben večini drugih usmerjevalnikov podjetja. Tukaj, v resnici, in vse razlike.

Glavne značilnosti

Čas je, da navedete glavne značilnosti D-link DAP 1155:
 • Device Type - Wi-Fi-Router.
 • Standardno omrežje Wi-Fi je 802. 11n, 24 GHz.
 • Največja hitrost je 150 Mbps.
 • Število anten - 1.
 • Moč antene - 17 dBm.
 • Vrste zaščite - WPA2 WPA, WEP.
 • LAN vrata 2pcs.
 • Hitrost vrat je 100 Mbps.
 • Na voljo je podpora za most.
 • Podpora za protokol ipv6 obstaja.
 • Mere (W /W /D) - 102 mm /26 mm /82 mm.
 • Teža - 78 gramov. Opis značilnosti nove različice usmerjevalnika ni smiseln, ker je praktično enak, razen nekaterih posameznih parametrov, kot so teža ali dodatni načini delovanja naprave.

  Povezava

  Preden greste na nastavitev DAP 1155, se pogovorite o povezovanju usmerjevalnika. Povezano je preprosto. Priključite kabel na računalnik, usmerjevalnik. Nato priključite internetni kabel in omrežno kartico. V običajni različici, kje priključiti LAN-kabel in internetni kabel, - ni razlike, toda v posodobljeni različici imajo priključki ustrezne barve.
  To je pravzaprav vse o povezovanju.

  Posodabljanje vdelane programske opreme

  Še en pomemben korak pred nastavitvijo usmerjevalnika DAP 1155 je posodobitev vdelane programske opreme naprave. To je potrebno, da bi se izognili nadaljnjim težavam v prihodnosti. Tudi nekateri uporabniki povratnih informacij so sporočili, da brez vdelane programske opreme ni mogoče konfigurirati dostopne točke Wi-Fi. Ta težava je opazna pri obeh različicah naprave, vendar jo odpravimo s preprostim osveževanjem.
  Torej, če želite posodobiti vdelano programsko opremo, se obrnite na uradno spletno stran proizvajalca in pojdite na razdelek »Prenosi«. Nato morate v spustnem meniju izbrati predpono izdelka. V tem primeru mora biti predpona DAP. Sedaj morate izbrati model - če je star, to pomeni 1155, in če imate posodobljeno različico bele, potem 1155 /A. Na strani je le napis »Posodobitve«, kliknite tam in prenesite datoteko v BIN formatu.
  Zdaj morate v usmerjevalnik priključiti vdelano programsko opremo. Če želite to narediti, v katerem koli priročnem brskalniku v naslovni vrstici vpišite naslov: 192. 168. 0. 1 in pritisnite Enter. Odpre se obrazec za prijavo. Prijava in geslo sta v tem primeru enaka - admin. Po prijavi se takoj zažene čarovnik za nastavitev. Tukaj morate klikniti Prekliči in zavrniti, ker je prva posodobitev, nato pa vse ostalo.
  Zdaj pa pojdite na zavihek Maininterface in v meniju na levi izberite Firmware. No, potem je vse preprosto. Datoteko vdelane programske opreme dodajte v poseben obrazec in počakajte, da se postopek posodobitve konča. Usmerjevalnik se bo samodejno ponovno zagnal. Tukaj,na splošno in pripravljen.

  Nastavitve

  Pravzaprav lahko zdaj govorite o nastavitvi D-link DAP 1155. Začetni koraki so popolnoma enaki kot pri posodabljanju programske opreme. V brskalniku napišite naslov 192. 168. 0. 1 in pritisnite Enter. Vnesite uporabniško ime in geslo (admin) ter zaprite zagnani čarovnik za namestitev.
  Naslednji korak pri nastavitvi DAP 1155 je nastavitev dostopne točke. To naredite tako, da na kartici Nastavitev izberete Brezžična namestitev. V oknu morate obkljukati pred Omogoči brezžično in Omogočiti samodejno iskanje kanalov, če se nenadoma odstranijo. V razdelku Varnostni način lahko podate tudi ime omrežja, izberete vrsto in nastavite varnost gesel. Če ga aktivirate, boste morali izumiti geslo. Pravzaprav je to vse in morate klikniti na gumb nad Shrani nastavitve.
  Zdaj lahko odprete nastavitev povezave LAN. To naredite tako, da izberete ustrezen meni na zavihku Nastavitev. Tukaj ni ničesar o čem govoriti, ker je omrežje konfigurirano glede na nastavitve vašega ponudnika internetnih storitev. Ko znova izpolnite vsa zahtevana polja, kliknite Shrani nastavitve in počakajte, da se usmerjevalnik znova zažene. Če je vse narejeno pravilno, bo internet na vašem računalniku deloval, na omrežju Wi-Fi pa bo dostopna točka.
  To je vse o vzpostavitvi D-link DAP 1155.

  Stroški

  Danes se stroški Wi-Fi usmerjevalnika (dostopne točke) D-link DAP 1155 gibljejo od 650 do 900 rubljev, kar je precej majhno. Edina prodaja je v bistvu ostala posodobljena s predpono "A", to je 1155 /A, če pa iščete dobro, potem brez težavnajdete lahko tudi stari črni model.

  Mnenja

  Pregledi usmerjevalnika D-link DAP 1155 so precej dvoumni in mnenja uporabnikov so zelo različna. Nekateri trdijo, da je naprava zelo dobra in ne povzroča težav med namestitvijo in med delovanjem. Drugi, nasprotno, kažejo na napake, zapleten postopek namestitve, šibek usmerjevalni signal in trajno zamrznitev. Del problema je mogoče rešiti s ponovnim utripanjem usmerjevalnika, toda v trenutnem modelu obstaja veliko tovarniških porok, ki žal ne morejo storiti ničesar. Posodobljena različica problema je veliko manj, a še vedno so.

  Zaključek

  D-link DAP 1155 je precej dober proračunski Wi-Fi usmerjevalnik, ki zlahka zagotavlja dobro pokritost na domači ravni in enakomeren signal. Majhne dimenzije vam omogočajo, da napravo postavite kjerkoli, in prijeten dizajn se prilega v vsako notranjost. Povezava je enostavna in z njo se bo popolnoma spopadla vsakogar. Nastavitev usmerjevalnika DAP 1155 tudi ne povzroča težav. Vendar pa je glede na povratne informacije v tem modelu veliko tovarniških napak, ki lahko zasenčijo radost nakupa. Če ne želite igrati na loteriji, je pametneje pogledati kakšen drug model.
 • Sorodne publikacije