Kako priključiti DVR na računalnik za ogled?

DVR ali DVR (Digital Video Recorder) enota je v veliki meri zamenjala standardne videorekorderje, ki reproducirajo VHS kasete ali domače DVD snemalnike zaradi svoje sposobnosti pisanja neposredno na vgrajeni trdi disk. Kljub dejstvu, da so nekatere naprave starega modela še vedno v obtoku, DVR ponuja veliko več funkcij.

Kako izboljšati funkcionalnost?

Lahko ga povežete z računalnikom in zato shranite zapise na zunanjem /glavnem disku, jih kodirate in prenesete nekje, pišete medijem ali z njimi izvedete druga dejanja. To je še posebej uporabno za tiste, ki želijo shraniti video.


Kako priključiti video snemalnik na računalnik? Za to je potreben kabel HDMI (High Definition Media Interface) na obeh koncih ali priključek HDMI na enem koncu in RCA /USB avdio /video priključek na drugem koncu, odvisno od razpoložljivih vrat na napravi. Ne glede na uporabljeno žico je povezava hitra in v nekaj minutah boste prenesli vsebino na računalnik.

Povezovanje z osebnim računalnikom

Poskrbite, da bo vaš model DVR opremljen z napravo za gledanje na daljavo. Vsi video snemalniki ne morejo oddajati podatkov na daljavo. Nekateri modeli (pogosto zastareli) so samo za pisanje in ne bodo imeli funkcij, ki vam omogočajo povezavo z njimi prek omrežja. Vendar imajo sodobne naprave takšne nastavitve.
Povezava je odvisna od vašega modela, vendar večina DVR-jev ponujaPovezava USB ali druga sredstva. Na primer, priljubljen brezžični vmesnik za povezavo z internetom.


TiVo brez težav prenaša podatke v vaš računalnik, če ga priključite z ethernetnim kablom v ista vrata na računalniku in nato spremenite nastavitve na Telefon in Omrežje. Prav tako lahko prenesete programsko opremo za računalnike, ki so posebej zasnovani za delo s TiVo DVR-ji. Drug priljubljen model, ki ga Pioneer DVR-LX61D ponuja, je prenos videa prek povezave USB na vašem računalniku. To je zelo preprost način prenosa podatkov.
Če želite izvedeti natančneje, kako priključiti DVR na računalnik natanko vaš model, se boste morali naučiti priročnika za uporabnika pripomočka. Večina nastavitev je enaka: te naprave za povezavo z računalnikom uporabljajo vrata Ethernet ali USB. Preverite tudi, ali je na voljo programska oprema, ki je zasnovana za delo z vašim modelom.

Kaj potrebujete?

Usmerjevalnik je naprava, ki pošilja podatke med omrežnimi povezavami. Tako boste lahko povezali več naprav. Večina ljudi trenutno uporablja usmerjevalnike Wi-Fi, ki napravam omogočajo brezžično povezavo. Lahko pa izvedete tudi žično povezavo. Kako priključiti DVR na računalnik s takšnim usmerjevalnikom? Za to boste potrebovali tudi kabel Ethernet. Običajno so označeni kot kabli CAT5 (kategorija 5) in se uporabljajo za povezavointerneta Večina DVR-jev z možnostjo oddaljenega ogleda ima omrežna vrata, na katera lahko priključite tako žico. Včasih ima proizvajalec tudi kabel za povezavo, vendar je pogosto prekratek.
Za namestitev potrebujete monitor, da lahko povežete DVR in si ogledate vse možnosti, ki ste jih nastavili. Po namestitvi teh možnosti vam ne bo več potrebno. Kako priključiti DVR na računalnik za ogled? Nekateri pripomočki imajo izhod, ki vam bo omogočal tudi uporabo televizorja kot monitorja, če je povezan z BNC, HDMI, VGA ali celo s povezavo RCA.

Žična povezava

Kako priključiti DVR na računalnik preko USB ali HDMI? Priključite avdio /video kabel na zadnjo stran naprave. Ko uporabljate HDMI, poravnajte nožice s priključka kabla na priključke DVR in ga varno pritrdite. Pri uporabi vtičev tipa RCA vstavite rdeče in bele avdio priključke v ustrezna vrata na zadnji strani DVR-ja. Drugi konec kabla pritrdite na računalnik s priključkom HDMI ali USB. Vklopite napravo in počakajte, da se prikaže sporočilo »najdena nova strojna oprema«, in sledite navodilom za zagon programske opreme za prenos zapisov DVR v računalnik ali podatke s trdega diska v napravo.

Brezžična povezava

Ali lahko DVR povežem z računalnikom brez uporabe kabla? To je toNa voljo preko Ethernet /CAT5 neposredno na usmerjevalniku ali modemu, ki je povezan z omrežjem.
Hkrati je lokalno omrežje zelo primerno. Če nimate interneta, lahko to metodo enostavno uporabite. Vendar pa ne boste mogli dostopati do DVR-ja v telefonu ali z uporabo DDNS-ja v računalniku zunaj doma. Ta metoda vključuje uporabo računalnika, prenosnika ali netbooka, če ima vrata Ethernet, brez uporabe interneta za dostop do spletnega uporabniškega vmesnika.

Kako povezati DVR z računalnikom prek usmerjevalnika?

Najprej postavite DVR poleg računalnika, dovolj blizu, da ga povežete z ethernetnim kablom. Vstavite en konec v ustrezen priključek DVI, drugi pa v računalnik. Po tem boste morali na svoj DVR priključiti monitor ali televizor, tako da lahko spremenite omrežne nastavitve. Ustrezati morajo nastavitvam računalnika. Po povezovanju se prijavite v nastavitve DVR.

Nastavitev omrežja

Ko se prijavite, pojdite na zavihek TCP /IP v razdelku Omrežne nastavitve glavnega menija (Glavni meni> Omrežne nastavitve & gt; TCP /IP). Po tem se privzeto prikaže omrežna konfiguracija. Kako priključiti DVR na računalnik? Za dostop do računalnika morate spremeniti naslov IP, masko podomrežja in privzeti prehod.
Vklopite računalnik in odprite spletni brskalnik. To bo edina metoda, ki jo bosteuporabite za dostop do spletnega vmesnika prek računalnika ali prenosnega računalnika. Opazili boste, da uporaba naslova IP privzeto ne bo uspela povezati DVR z računalnikom. Potrebovali boste novo konfiguracijo omrežja, izdelano v skladu z obema napravama. Odprite ukazni poziv v računalniku. Najhitrejši način je, da uporabite začetni meni in izvedete iskanje za cmd.exe za zagon programa. Vnesite ipconfig in pritisnite Enter. Pomaknite se navzdol, dokler ne dobite lokalnih povezav Ethernet adapterja.

Naslov omrežja

Potrebujete naslov IPv4 Autoconfiguration in masko podomrežja. Pustite odprto okno z naslednjimi možnostmi: Samodejno. Konfiguracija IPv4 Naslov: 169254117.197 Maska podomrežja: 2552550.0 Trenutno odprite možnosti DVR. Kot smo že omenili, morate spremeniti naslov IPv4, ki predstavlja povezavo DVR. Z uporabo računalnika in prikazanih možnosti ne boste mogli uporabljati naslova 197 za DVR. Samo spremenite zadnjo številko na naslov IPv4 na 198 ali 199 ali uporabite katerokoli številko med 0-255, ki ni zadnja številka v naslovu IPv4. Kako priključiti avtomobilski DVR na računalnik, tako da ne boste vedno vstopili v omrežne nastavitve? Počistite polje za DHCP, da postanejo statične. Ne smejo se spreminjati, če se priključite na druga vrata LAN ali Ethernet. Kopirajte podatke iz računalnika v DVR z uporabo naslova IPv4 kot zadnji IP naslov. Maska podomrežja mora bitienako. Privzeti prehod je treba spremeniti v naslov IPv4, ki je privzeto nastavljen na računalniku, le da se tokrat zadnja številka v naslovu spremeni v 1. Po spremembi nastavitev kliknite Uporabi in Shrani konfiguracijo. Če boste nadaljevali z navodili za povezavo videonadzora z računalnikom, odprite internetni brskalnik in vnesite nov statični IP naslov DVR-ja v naslovno vrstico in pritisnite tipko Enter. Odprl se bo spletni vmesnik. Morda boste morali namestiti vtičnike in jim dovoliti uporabo te funkcije. Ko ga namestite v računalnik, jim dovolite, da se izvajajo na tem spletnem mestu. Po odpravi vtičnikov se poskusite prijaviti z nastavitvami uporabniškega imena in gesla DVR-ja. Če niste spremenili privzetih možnosti, poskusite uporabiti skrbnika na obeh poljih.
Nazadnje bo na voljo spletni vmesnik, na katerem boste lahko videli kamero, posnetke, shranjene na trdem disku, in spremenite nastavitve DVR. Zdaj monitor ali TV, ki ste ga uporabljali za ogled DVR-ja, ni potreben, saj lahko s svojim računalnikom neposredno nadzirate podatke iz DVR-ja.

Opomba

Funkcije P2P in DDNS za spremljanje vašega DVR iz telefona ali računalnika daleč od omrežja LAN ne bodo uporabljene, ker niso povezane z internetom. To je posledica dejstva, da je to nemogočedelite internet prek vrat Ethernet, prek katerih je DVR povezan z računalnikom. Če želite napravo povezati z omrežjem WAN in jo uporabljati na daljavo, se boste morali povezati prek posredovanja vrat. Na enak način lahko konfigurirate usmerjevalnik s povezavo Wi-Fi s katerim koli ponudnikom.

Sorodne publikacije