Stolpci Microlab FC 730: fotografije in ocene

Za ventilatorje visokokakovostnih akustičnih sistemov se ne govori, da bi vedeli o podjetju Microlab. Ta proizvajalec je znan po visoki kakovosti in zmerni akustiki. Skupaj z drugimi znanimi podjetji je "MicroLab" zavzel pomembno mesto na ruskem trgu računalniške periferije. Akustični sistemi za domačo uporabo so daleč od njegovih edinih izdelkov. Podjetje zaposluje tudi miške, tipkovnice, spletne kamere in druge naprave, ki naredijo naš računalnik bolj funkcionalen. Danes bomo govorili o akustičnem sistemu Microlab FC 730. Kakšne so njegove specifikacije? Ali je vredno tega kupiti za domačo uporabo?


Kaj so stolpci?

Zvočniki Microlab FC 730 so standardni 5.1 zvočniški sistem. Odlično je za gledanje filmov. Prav tako je možno uporabiti to akustično igro. Toda za poslušanje glasbe se ne prilega. Pravi ljubitelji glasbe so lahko razočarani zaradi zvoka teh zvočnikov. Bistvo tukaj ni v nizki kakovosti montaže, temveč v napačni nastavitvi ojačevalnika in posameznih komponent sistema. Čeprav se oseba zaveda, lahko popravi situacijo z nastavitvami računalnika (ali sprejemnika) in zvočne kartice.
V zvezi s filmi Microlab FC 730 dobro deluje. Jasno ločevanje kanalov in možnost prilagajanja vsakega satelita opravljata svoje delo. Sistem se lahko v celoti uporablja kot akustični proračun za majhno domače gledališče. Veliki domači kino niso ti zvočnikizaradi pomanjkanja moči. Če pa upoštevamo načrtovanje naših stanovanj, bo ta moč dovolj za oči.


Videz in oblikovanje

Če pogledate ta akustični sistem, potem lahko rečemo, da ni nič posebnega v oblikovanju, ni poudarjeno. Klasične linije in barve. Tudi ojačevalni blok ni dodeljen nobenim zanimivim oblikam. Pravzaprav je to plus. Ker je klasičen slog primeren za vsako notranjost. Glavna stvar je, da poberem barvo. S tem pa Microlab FC 730 nima težav. Stolpci so na voljo v različnih barvnih shemah. Lahko naročite tudi individualno barvno naročilo proizvajalca.
V zvezi z materiali so izdelani leseni sateliti, ki pozitivno vplivajo na njihove zvočne lastnosti. Samo ojačevalni blok je izdelan iz plastike. In tako je. Ojačevalec je nekaj takega. Zvočniki so prekriti z dekorativnimi mrežami. Slednje so presenetljivo močne, tako da, če imate otroke v vaši hiši, se govorcem ne zgodi nič. Akustiko lahko varno namestite na tla. Zvočniki Microlab FC 73051 so vredni častnega mesta v vsakem domu.

Specifikacije

Najzanimivejši del našega pregleda. Kakšen je sistem zvočnikov? To je dobro vprašanje. Proizvajalec meni, da lahko zvočniki reproducirajo dinamični razpon od 30 Hz do 20 kilohertz. To je povsem dovolj za akustični sistem na proračunski ravni. Skupna moč vseh komponent sistema je 84 vatov. Ampak ne pozabite, da večina teh watts pade na subwoofer.Zato imajo sateliti na splošno skromen del moči.
Ne zanašajte se veliko na izjave proizvajalcev. Kot kaže praksa, lahko trdimo, da je zmogljivost zvočnikov varno razdeljena na dva dela. Tako je celotna moč vseh komponent sistema od moči 40 vatov. Toda tudi to za naše apartmaje bo dovolj za glavo. Veliko bolj pomembna je kakovost zvoka. Microlab FC 730 pa je v redu. Posebej zadovoljen z nizkotoncem z zmogljivimi in bogatimi basi.

Priključitev sistema zvočnikov na ojačevalnik

To je najpomembnejši korak po razpakiranju zvočnikov Microlab FC 73051. Kako povezati? Takšno vprašanje se postavlja na novo ustvarjene lastnike tega akustičnega sistema. In res je, v akustiki 212.0 in vse je jasno. Ampak tukaj je kup žic in konektorjev. Kje se pokanja - ni znano. In če se nepravilno povežete? In zdaj je čas, da se ustavimo. Žice, hvala Bogu, obarvane. In če niste barvno slepi, ga preprosto priključite. Poleg tega je pod vsakim konektorjem napis, ki kaže, kje je treba klopiti. Res je, da so napisi v angleščini, vendar jih dešifriramo za tiste, ki ne poznajo jezika.
Poglejte zadnjo steno ojačevalnika. Poleg barvnega označevanja vsakega kanala (rdeča in črna) je pod priključkom tudi podpis, ki pojasnjuje, katera komponenta sistema naj se tu poveže. Spredaj so sprednji sateliti. Dva sta. Center - osrednji stolpec. Zadnji sateliti. Tudi dva sta. Subwoofer je naš najljubši bas zvočnik. Drugi priključki so zasnovani za povezavo "tulipanov" z ojačevalnika na osebni računalnik ali sprejemnik. Stolpci Microlab FC 73051 so enostavni za uporabonamestitev in namestitev.

Značilnosti akustike

Zdaj je čas za razpravo o nekaterih značilnostih tega akustičnega sistema. Po prvi uporabi so njegove prednosti in slabosti takoj opazne. Od močnih je mogoče omeniti kakovosten zvok, dobro risanje nizkih in visokih frekvenc, izenačevalnik z vrsto nastavitev in kakovosten prostorski zvok. Zaradi vseh teh prednosti je zvočni sistem Microlab FC 730 idealen za uporabo kot zvočniki za domači kino.
Poleg prednosti pa obstajajo slabosti. Premajhna globina srednjih tonov, subwoofer je včasih brenčanje, in izenačevalnik prednastavitve se ponastavijo, ko je izklopljen. Seveda ni zelo lepo, toda za takšen denar je mogoče odpustiti. In kaj si želiš iz akustičnega sistema na proračunski ravni? To ni Marshall ali Bauer Wilkins, ampak samo "Microlaub".

Ojačevalnik

Ojačevalnik je izdelan v ločenem ohišju, kar pozitivno vpliva na zvočne lastnosti zvočnikov. Večina proizvajalcev vgrajuje modul ojačevalnika subwoofer, s čimer se poslabša njegov zvok. Toda ustvarjalci "Microlaub" je šel na drugačen način. Za kaj jim čast in pohvale. Blok ojačevalnika izgleda povsem moderno in se prilega splošnemu konceptu akustičnega sistema. To je podolgovata srebrna "škatla", izdelana v obliki stolpa. Brez osnov. Samo stroge ravne črte. Na sprednji plošči - LCD zaslon, ki prikazuje vse potrebne informacije. Osrednje mesto je regulacija glasnosti sistema.
Poleg tega je ta akustični sistem vgrajenojačevalnik ni gradil veliko nepotrebnih funkcij. Na primer, na primer radio ali bliskovni pogon. Vse to ni potrebno za običajen sistem zvočnikov. Za multimedijsko kombinacijo - to je to. Ampak ne za akustiko, katere namen je gledanje filmov. Microlab FC 730 se vsekakor nanaša na "ogrožen" razred zvočnikov. Ker zdaj v modnih kombinacijah, ki lahko vse, vendar trpijo zaradi hude pomanjkanje kakovosti zvoka.

Pozitivne povratne informacije o sistemu zvočnikov

V mislih obstaja neskladje v smislu povratnih informacij. To je običajno pri množičnih izdelkih, kot je Microlab FC 730. Pozitivne povratne informacije se ponašajo s kakovostjo satelita, subwooferja in ojačevalnika. Tudi mnogi ljudje radi globok in sočen bas. Veliko besed je o oblikovanju. Nekateri so zadovoljni s funkcionalnim ojačevalnikom. Vse v vsem, kot v standardnih pregledih stolpcev. Pozitivne povratne informacije - nekaj nezanesljivega. Nobenega jamstva ni, da jih niso napisali ljudje, ki jih je plačalo podjetje, čeprav "MicroLab" navaja, da ga ne obravnava. Toda nekatere spletne trgovine so celo zelo zaposlene. Zato, da bi dobili natančnejšo sliko, je vredno pogledati tudi negativne povratne informacije o sistemu zvočnikov. Najpogosteje so najbolj resnične.

Negativne povratne informacije o stolpcih

Tukaj so že objavljene informacije, podobne resnici. Humorni ljubimec najmanj. Opozoriti je treba, da sistem zvočnikov microlab FC 73051 Black ni zelo dober pri obdelavi srednjega dosega. Večina pritožb se nanaša na to. Nekateri zvočniki. In nekateri "esteti" niso imelioblikovanje In zakaj si ga kupil? Večina negativnih ocen so seveda zablode. Toda med tem morjem zablode je mogoče dodeliti zdravo in ustrezno kritiko. Za vaš denar zvočni sistem zveni in izgleda dobro. Ne bi se smelo zahtevati od stolpcev tega, kar niso izračunani. Ker je to narobe.
Na primer zgodovina nastavitev izenačevalnika. Najbolj znana zgodba, ker tak problem obstaja v mnogih. Prav tako ni tako zadovoljen s situacijo s kakovostjo zvoka glasbe. Ljubitelji glasbe so nezadovoljni. Ampak pogazite proračun akustični sistem, kot "Mikrolabov" - na splošno, nehvaležno lekcijo. Ustrezni ljudje tega ne počnejo. Ne glede na to, ni veliko negativnih povratnih informacij o tem sistemu zvočnikov. Večina srečnih lastnikov je zadovoljnih s kakovostjo zvoka, kakovostjo izvedbe in predstavitvijo funkcij. Torej, če nameravate kupiti ta zvočnik za domačo uporabo, potem najboljša možnost ne bo najdena. Seveda moram vzeti.

Zaključek

Proračunski akustični sistem Microlab FC 73051, katerega pregled smo pravkar končali, je odličen za domačo uporabo. Odlično deluje tako s filmi in igricami kot z glasbo. Kakovost zvoka je povsem zadovoljiva za sistem vstopne ravni. Res je, da zagotovo ne ustreza avdiofili. Obstajajo tudi majhne pomanjkljivosti v zasnovi sistema. Ampak ob istem času, je ugodno izstopa v ozadju konkurence pomanjkanje nepotrebnih funkcij (igralec, radio). Oblika sistema zvočnikov je taka, da se bo popolnoma ujemala z vsako notranjostjo. Classic nistaranje

Sorodne publikacije