Baterija Delkor: opis, značilnosti in pregledi

Korejske avtomobilske baterije so precej dobre kakovosti. V Rusiji, so že dolgo poravnana, in mnogi vozniki so bili zadovoljni z zanesljivostjo, življenjsko dobo in ceno. Spregovorimo o izjemni Delkorjevi bateriji, ki ima svoje prednosti in slabosti. Prav tako bomo podrobno preučili, kako izbrati pravilno baterijo za določen avto in ki mora ob nakupu upoštevati nianse.

Splošno

Delkor je skupno podjetje med Japonci in Američani. Trenutno je eden vodilnih proizvajalcev avtomobilskih akumulatorjev. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1985. Sedaj je znan po izdelavi popolnoma vseh standardnih velikosti baterij. Na svetu ni avtomobila, ki ne bi mogel prevzeti električnega napajanja korejskega proizvajalca. "Delcor" izvaja letni nadzor kakovosti izdelkov. Program se imenuje "koš za smeti". Bistvo tega je, da se izrabljene baterije vsako leto zbirajo in pregledajo. Kot rezultat prejetih podatkov je postalo jasno, da je Delkorjeva baterija v povprečju 30% daljša od analogov enake zmogljivosti. To je precej pomembna številka, ki govori o visoki kakovosti izdelka. No, zdaj gremo naravnost na pregled baterije.

Premium segment

Akumulator tega proizvajalca je v tovarni nameščen na prestižnih dragih avtomobilih. Proizvajalec daje 4-letno garancijo na nenadzorovane baterije. Ampak to ne pomeni, da po 4 letih delovanja baterijeodstraniti. S skrbnim shranjevanjem in uporabo služijo več kot 5 let, kar je v praksi preizkušeno. Poleg tega raziskave kažejo, da se Delcor spreminja vsakih 6-7 let, medtem ko njegovi glavni konkurenti ne morejo stati več kot 4 leta. To ponovno dokazuje dolgo življenjsko dobo. Delkorjev akumulator, kljub visoki zmogljivosti, ni mogoče imenovati draga. Bolj verjetno bo prišel na sredino. Ni proračun, ampak ni najdražja. Glede na dolgo življenjsko dobo je tak nakup dobro utemeljen in v celoti poplačan. Kot za eno zamenjavo "Delcor" baterija ima 2 navadne baterije.

Na kratko o prednostih

Tehnologijo izdelave mreže z metodo kovanja in nadaljnjega raztezanja uporablja samo korejsko podjetje in je njegov lasten razvoj. Kovinski elementi baterije so petdesetkrat stisnjeni. Zaradi tega so močnejši in bolj odporni proti koroziji. Poleg tega je izjemen način izdelave pozitivnih in negativnih plošč. Topijo se iz svinčevih kalcijevih zlitin z visoko vsebnostjo srebra. To je drago, vendar povsem upravičeno. Takšna tehnologija omogoča bistveno zmanjšanje pretoka vode med delovanjem, zato ga ni treba dodajati ves čas trajanja baterije. To je izjemno pomembno za baterije brez vzdrževanja. Konec koncev, če raven elektrolita v bregovih pade, potem zmogljivost plošč ne bo v celoti izkoriščena in življenjska doba baterije se bo znatno zmanjšala. Ampak to je tone vse funkcije, zato pojdimo še dlje.

Kakovostno ohišje

Prav pri tem, kako dobro bo baterija zdržala mehanske poškodbe, je odvisna njegova življenjska doba. Eden od uničujočih dejavnikov je vibracija. Prisotni so na vsakem avtomobilu, ne glede na razred. Nekje so vibracijske obremenitve manjše in nekje več, vendar so v vsakem primeru. Baterija Delkor 55ah je izdelana z ravnim dnom. Ta pristop vam omogoča popolno zaščito plošč pred poškodbami zaradi izpostavljenosti vibracijam.
Številni proizvajalci še danes uporabljajo zastarele tehnologije. Na primer, pokrov baterije na ohišju je pritrjen z lepljenjem. To je zastarela metoda, ki ima veliko slabosti. Glavna pomanjkljivost je tesnost. Delcor je šel drugače. Hot krtačo - bolj zanesljiva metoda, ki vam omogoča, da baterijo hermetično za celotno trajanje svoje storitve. Da, konfiguracija pokrova je precej zapletena in je tudi razvoj japonskega podjetja. Njegovo bistvo je, da izhlapi v procesu vlažnosti, ki se vrne v elektrolit. Vse to, skupaj s togimi rebri, ki ne dopuščajo, da se plošče zdrobi, so baterije "Delcor" resnično zanesljive.

Delkor baterija: pregledi strank

Kar 90% voznikov, ki kupujejo akumulatorje te korejske blagovne znamke, je zadovoljnih. Še posebej imajo dolgo življenjsko dobo. Na primer, pri nekaterih motoristih je delal 8 let in šele nato zaprosil za zamenjavo. Težko je najti drugega takšnega proizvajalca, ki ne bi iskal le tegapovečanje lastne prodaje, pa tudi res dolgotrajne baterije. Konec koncev, bolj pogosto boste morali zamenjati baterijo, bolj bodo prodani. Delcor ima nekoliko drugačno strategijo. Naj kupijo manj, toda vsakdo, ki jih uporablja, jih bo spet vzel.
Baterije za potrošnike so še vedno bile všeč, saj je to razmeroma visok izhodni tok. Zagotavlja zagon motorja tudi v najhujših prehladih. V tem primeru zmogljivost akumulatorja ni nejasna, kot pri nekaterih sodobnih proizvajalcih iz Kitajske. Na splošno je veliko ljudi priporočljivo, da sprejmejo Delkor baterijo sama. Ocene so skoraj vedno pozitivne in jih je veliko, kar kaže na priljubljenost te blagovne znamke.

O stroških

V zvezi s cenami, kot je bilo že omenjeno, je to "zlata sredina". Ne preveč drago, kot v nekaterih evropskih in ameriških blagovnih znamkah, vendar ne poceni. Na primer, baterija z zmogljivostjo 75 A · h z začetnim tokom 650 A in obratno polarnostjo bo stala približno 6000 rubljev. Sedaj lahko zamenjate svojo staro baterijo, tako da lahko dobite majhen popust. Če oddajate baterijo, ko kupite Delkor, bo baterija stala ne več kot 6000 rubljev, ampak na 5500. To je zelo priročno, glede na to, da vam stare baterije verjetno ne bodo v pomoč, saj so v celoti služile svojim. Ponudba izdelkov je ogromna in sega od 55 Ah do 220 A · h. Cena akumulatorja z zmogljivostjo več kot 100 Ah se začne pri 8000 rubljih, tu pa je tudi majhen popust. Na splošno je to odlična izbira, saj obstaja možnost, da najdemo pravegarazličica za vsak razred avtomobila, vključno z opremljenimi sistemi "Start /stop".

Kako napolniti akumulator Delkor?

Mnogi vozniki postavljajo to vprašanje. Ker se baterija ne servisira, ni potrebna polnjenje, vendar so razmere zelo različne. Na primer, sedemletna baterija lahko ustavi zaganjalnik pri nizkih temperaturah. Če se želite izogniti situaciji, preden kupite novo baterijo, morate napolniti baterijo. Ampak tukaj je nekaj pomembnih odtenkov. Na primer:
 • Za začetek je treba akumulator položiti na toplo mesto in segrevati naravno;
 • Preveriti je treba celovitost in tesnost ohišja;
 • Priporočljivo je, da se terminali očistijo, če so nakisani.
 • Obstaja nekaj nasvetov zvestih voznikov neposredno o polnjenju baterije. Mnogi priporočajo uporabo samo majhnih tokov, ne več kot 4A. Polnjenje bo trajalo dlje, vendar baterija ne bo slabša. Ker je ohišje zapečateno, kozarcev ni mogoče odviti, tako da plini mirno zapustijo telo. Ampak to ni potrebno, saj ima proizvajalec poseben kanal, prek katerega je umik. Če polnilnik postavite na 4A, potem lahko akumulator pustite ponoči, rezultat mora biti.

  Posebna metoda za izdelavo objemk

  Večina sodobnih proizvajalcev, kot so Bosch, Banner itd., Priključijo sponke v ohišje neizkoriščene baterije. Toda ta tehnologija ima nekaj slabosti, zato je podjetje Delcor izkoristilo svoje prednostipatentiran razvoj. Leži v tem, da so priključki priviti v ohišje z navojnim priključkom. Potem so stisnjeni. To preprečuje sprostitev sponk in nadaljnjo izgubo tesnosti akumulatorja. Spajkane terminale najpogosteje uničujejo, kar povzroči majhno količino elektrolita v bližini. Aktivira proces oksidacije, ki ogroža popolno izgubo stika v najbolj neprimernem trenutku. Korejska metoda vpetja je ena najbolj zanesljivih in upravičenih.

  Povzamemo

  Tukaj smo z vami razstavili, kar predstavlja Delkor (baterija). Kako napolniti napravo, če imate to potrebo, tudi vi veste. Kljub dejstvu, da so mnogi nasprotniki polnjenja nezdrave baterije, je to mogoče storiti. Toda trenutno je zaželeno, da nastavite minimalno, se spomnite o tem.
  Na splošno velja, da je proizvajalec eden najboljših na svetu. Dolgoletne izkušnje pri izdelavi baterij za avtomobile različnih razredov in blagovnih znamk so izdelali sami. Izkušeni inženirji razvijajo nove tehnologije, ki povečujejo zmogljivost baterij, življenjsko dobo in zmanjšujejo pomanjkanje izdelkov. Delkor 12V baterija je odlična izbira za tiste, ki imajo radi zanesljivost in kakovost.

  Sorodne publikacije