Kakšen telefon je Putin in ali ga je mogoče poslušati?

Močni ljudje tega so tudi ljudje. Tudi oni imajo pravico do majhnega udobja. Ker je celična povezava trdno vstopila v naša življenja, jo morajo uporabljati predsedniki. Ampak tukaj ni vse enostavno. Status prve osebe države vtisne svoj pečat v življenjski slog. In v primeru predsednikov je vse veliko bolj zapleteno kot z navadnimi ljudmi. Vprašanje varne povezave in šifriranja podatkov je akutno, saj so lahko pogovori predsednika državne tajnosti. Vsi mobilni operaterji ne morejo zagotoviti sprejemljive ravni zaščite. Zato je mobilni telefon za predsednika vedno tveganje. In kakšen telefon je Putin, blagovna znamka, njene specifikacije? Na to vprašanje bomo poskušali odgovoriti z uporabo vseh razpoložljivih informacij. Čeprav malo.

Predsedniške naprave

Državne številke seveda uporabljajo mobilne naprave. Tak primer je Dmitrij Medvedjev, oboževalec, ki se ukvarja s tehnologijo Apple. Njegovo "jablano" je že dolgo znano. Obama je uporabil svoje izdelke BlackBerry naenkrat. Z veseljem bi uporabil iPhone, vendar je varnostna služba v Beli hiši prepovedala. Glavna naloga predsedniškega mobilnega telefona je zagotoviti varnost. In Apple s tem tesen. Tukaj je BlackBerry s svojim lastniškim šifriranjem čipov - to je tisto, kar je potrebno za prvo osebo države.

Toda tudi razvpiti BlackBerry s šifriranjem čipov z blagovno znamko ne zagotavlja vedno popolne varnosti. Ameriške obveščevalne službe ne bi smele poslušati ničesartakšnih naprav. In o tehnologiji iz Apple in ne povej nič. Dolgo je minilo, odkar se je družba Cupertino razvnela s CIA in NSA. To ni skrivnost. Zato se voditeljem držav močno priporoča, da ne uporabljajo pripomočkov, ki bi jih ta proizvajalec povezal.
Če je z drugimi političnimi voditelji bolj ali manj jasno, potem ruski predsednik ostaja temen konj v zvezi s tem. Kaj je model telefona za Putina? Nihče tega ne ve. Dejstvo je, da predsedniku ni še posebej všeč, da bi pred kamerami z mobilnim telefonom zasijalo. Za razliko od istega Medvedjeva. Ampak nekako se je obrnil na prave ljudi? Ali pa to počnejo vsi pomočniki? Poskušali bomo razumeti ta vprašanja na podlagi razpoložljivih informacij.

Varnost predvsem!

Ne tako dolgo nazaj se je pojavil škandal, ki je zajel prve ljudi v mnogih evropskih državah. Izkazalo se je, da ameriške tajne službe (NSA, CIA) že dolgo poslušajo mobilne telefone voditeljev držav. Angela Merkel (premier Nemčije), Nicolas Sarkazy (nekdanji francoski predsednik), Tony Blair (nekdanji premier Velike Britanije) in mnogi drugi znani politiki so padli pod pokrov.
Noben trden šifrirni čip ni pomagal, niti drugi načini zaščite glasovnih in besedilnih podatkov. Zato je uporaba mobilnega telefona s strani predsednika ali predsednika vlade vedno velika nevarnost. Vendar pa Medvedjev, očitno, ne skrbi za to. Zdaj pa se vrnimo na vprašanje "Kateri telefon je Putin?".

Ali je mogoče poslušati Putina?

Mnogi želijo izvedeti, kateri telefon je v Putinu, s ciljem določiti stopnjo ogroženostiposlušanje naprave. Vendar pa obstaja več dejstev, ki jih morate vedeti. Vsa oprema šifriranja "organi" v naši državi so razvili naši znanstveniki. Zato CIA in NSA nimata možnosti, da bi "razbila" ta sistem. Z Evropo je bilo lažje. Vse evropske tajne službe so uporabljale šifrirne naprave ZDA. In da bi prekinili, kar so sami ustvarili - mnogi umi niso potrebni. Z Rusijo takšen "fint z ušesi" ne bo potekal. Toda to se nanaša samo na kremeljske gramofone. Mobilni telefoni uporabljajo popolnoma drugačno zaščito.

Kakšen je torej njegov telefon?

To je skrivnost, prekrita s temo. Če kdo želi izvedeti, kakšen telefon je v Putinu, blagovna znamka, fotoaparat, potem čaka veliko razočaranje. Sam Vladimir Volodymyrovych trdi, da ne ljubi mobilnih pripomočkov (pametni telefoni, telefoni, tablični računalniki). Zdi se, da je razvil manijo preganjanja. Ampak to ni tako. Samo Putin je vizionarski politik. In popolnoma razume, da je dovolj tistih, ki želijo poslušati njegov pogovor. Zato za zaupne pogovore Vladimir Volodimirovič uporablja samo kremljske gramofone. Da bi od njih razvozlali pogovore, bo CIA potrebovala približno 90 let.

Ali je Putin mobilni telefon?

Torej, kakšen telefon je Putin? Volodymyr Volodymyrovych sploh nima telefona! Če mora nujno poklicati potovanje, potem uporablja satelitsko napravo z namenskim kanalom ali napravo vzame od nekega pomočnika. Kremlj uporablja stacionarne naprave s premico. Mnogi želijo vedetikateri telefon je v Putinu. Fotografija prikazuje, kako se pogovarja z Medvedjevim z Nokia E90 Communicatorjem. Bilo je med požari v regiji Nižni Novgorod. Vendar pa ni bil Volodymyr Volodymyrovych je naprava, ampak eden od njegovih pomočnikov. Tako je. Sam Putin nima nobenega telefona (in še bolj pametnega telefona).

Zaključek

Odgovor na vprašanje, kateri telefon v Putinu je negativen iz preprostega razloga, ker ni mobilnega telefona samo o predsedniku Rusije. Dejstvo je, da vodja države ne dopušča mobilnih naprav (vključno s telefoni). Raje uporablja kremljske gramofone, satelitske telefone z namenskim kanalom ali slušalko nekaterih pomočnikov. Vendar pa to ni le posledica predsednikove osebne strasti. V Rusiji ni mobilnega operaterja, ki bi zagotavljal popolno varnost podatkov. Pogovori na državni ravni zahtevajo sistem za šifriranje na več ravneh. Samo kremeljski telefoni zagotavljajo ustrezno varnost. Zato jih izključno uporablja Vladimir Volodimirovič.

Sorodne publikacije