DND - Kaj je to na vašem telefonu? DND (Ne moti) - Ne moti

Ko so mobilni telefoni trdno v obtoku, je vprašanje, kako napravo narediti tiho ob določenem času, postalo pomembno. Prvih deset let je bila edina priložnost, da to storimo, vibracijski klic. Vendar pa so se novi modeli začeli prikazovati kot način za preprečevanje nedelovanja. Kaj je to? Z enostavnimi besedami je to nova funkcija, ki vam omogoča, da nastavite telefon za razpoložljivost klicev naenkrat in njihovo nedostopnost drugemu, ki ste ga zahtevali. To še posebej velja, če ste pogosto zaposleni z neko vrsto odgovornega dela.


Kaj je to?

To kratico lahko dešifrirate kot Ne moti, ki je dobesedno prevedena iz angleščine v "Ne moti". Danes je ta funkcionalnost na voljo na iphone, kot tudi na pametnih telefonih v Androidu. Vendar pa je njihov razvoj in nastavitve nekoliko drugačne. Kličete, opozorila in obvestila, ki jih prejemate, lahko onemogočite, ko je naprava zaklenjena na napravah obeh platform, z možnostjo Ne moti. Vnesete lahko tudi nekatere posebne nastavitve in dovolite klice nekaterih oseb.
Do Not Disturb on Android izgleda kot preprosta in razumljiva nastavitev. Toda, ko je Google nenadoma obnovil to funkcionalnost v različici Lollipop, nato pa jo še naprej razvijal v Marshmallowu, je vse postalo zmedeno.

Od kje je prišel?

Prevajanje DND v ruščino je razumljivo. Kako se je ta storitev razvila? Če želite izslediti svojo zgodovino, morate zapomniti stare različice "Android", pred sprostitvijo Lollipop.V KitKatu (in starejših) je bila tišina vašega telefona precej preprosta: glasnost lahko preprosto zmanjšate, da bi dobili dostop do vibracij in brezšumnih načinov. Nato vam ni bilo treba razmišljati o tem, koliko časa bo pametni telefon poklical. Vse je bilo nadzorovano z enim gumbom. DND o novi generaciji telefonov ima bolj zapleteno strukturo.


Ob uvedbi izdaje Lollipop so Google razvijalci spremenili položaj. Ko izklopite glasnost, se samodejno vklopi način vibriranja, kar pomeni, da ni prišlo do "tihe" namestitve. Hkrati pa je prišlo do novega niza parametrov, ki nadzorujejo pod drsnikom za glasnost. Vključili so "ne", "prednost" in "vsi". To so bile nove nastavitve "Ne moti".
S klikom na možnost "Prednost" ali "Ne" dobite meni z mnogimi možnostmi: "Zadolženo" in "za določen čas". Glede na to, katera možnost je izbrana, telefon bodisi v izbranem časovnem obdobju zanemari vsa sporočila (klice, sporočila, dogodke v koledarju itd.) Ali pa uporabnikom omogoči, da določijo prednostna sporočila. Dejstvo je, da je ta funkcija DND povzročila veliko zmede. To je posledica dejstva, da za določitev "prednost" morate pogledati v meniju "Nastavitve".

Novi dodatki

Iz tega razloga so Googlovi razvijalci v distribuciji Marshmallow spet spremenili "Ne moti". Gumb za nadzor glasnosti je ostal enak. Če ga izklopite, pametni telefon vstopi v način "samo vibracije". Če ponovno kliknete na ravninaprava preklopi v način "Ne moti". Vendar pa lahko v meniju Hitre nastavitve omogočite tudi možnost Ne moti z dodatnimi možnostmi. Imeli boste možnosti "Polna tišina", "Samo alarm", "Prednost" in lahko nastavite časovni okvir, kako dolgo želite ostati v načinu DND. Kaj je to? Vse je enostavno razložiti: od časa do in od časa, do katerega ne želite slišati signalov vaše naprave.

Kako prilagoditi to funkcionalnost?

Čeprav so osnove "Ne moti" zelo preproste, nekatere napredne nastavitve niso enostavne. Če je bistvo možnosti "Full Silence" očitno, potem "Priority Mode" ne bo uporaben, dokler ne vnesete zahtevanih parametrov. Kako DND deluje s temi nastavitvami? Android v bistvu definira sporočila na različne načine: alarmi, opomniki, dogodki, sporočila in klici. Če odprete Nastavitve & gt; Zvoki & gt; "Ne moti", lahko preklopite vrste obvestil "Prednost". Možnosti sporočila ponujajo še bolj podrobne kontrole, ki vam omogočajo, da določene stike določite kot prednostne. To pomeni, da vas lahko kontaktirajo tudi, če je aktivirana funkcija Ne moti. Regulacija v tem načinu klicev je v bistvu enaka, z enim samim dodatkom: preskočite ponavljanje. To pomeni, da če vas ista oseba v roku 15 minut dvakrat pokliče, bo klic razrešen z nastavitvijo DND.
Kaj je to v praksi? Po nastavitvi tehparametre lahko preklopite na način DND "Full Silence", kjer nobeno opozorilo ne bo prešlo skozi "Priority Mode", razen tistih, ki so bile določene v prejšnjem koraku.

Kaj je ne moti v iphone?

Ne moti je koristna funkcija, ki je bila dodana v iOS v letu 2012 kot del nadgradnje na iOS 6. Ko je aktivirana na iPhone ali iPad ročno ali po urniku, onemogoči vsa dohodna sporočila, klice in tako naprej. Tako kot pri Androidu, je potrebno, da ste budni ponoči, ali pa vas moti, ko delate. Na ta način je primeren za nočni čas ali v času zaposlitve. Če želite neodvisno raziskati te nastavitve, odprite Nastavitve. Ugotovili boste, da Ne moti je prilagodljivo orodje, ki ga lahko uporabljate na več načinov. Hkrati so vse nastavitve konfigurirane brez posebnega napora. Način »Ne moti« lahko nastavite tako, da vas lahko pokličejo nekateri uporabniki. S klikom na to možnost v nastavitvah lahko omogočite ločljivost klica iz »Priljubljenih« ali samo za določeno skupino v stikih. V prvem primeru sami sestavite seznam številk, za katere želite dati prednost. Končno se lahko "Ne moti" aktivira v določenem času dneva (najpogosteje je potrebno ponoči, tako da klici in alarmi ne motijo ​​spanja). Če želite prilagoditi to možnost, tapnite drsnik Planer in izberite čas, ki ga želite omogočiti ali onemogočiti.

Vklop ali izklop funkcije »Ne moti«

Ko je možnost Ne moti omogočena, se v vrstici prikaže ikona »Ne spremeni«Jaz bom Funkcijo lahko omogočite ali onemogočite na dva načina. Pojdite v Nastavitve & gt; Ne motite, da omogočite ročno ali nastavite urnik. Odprite Nadzorni center in se dotaknite možnosti Ne moti. Če nastavite budilko v aplikaciji Clock, bo delovala tudi, če je vklopljen način Ne moti.

Spreminjanje nastavitev v "iphone"

Če ne želite biti moteni ob določenem času, lahko nastavite časovni razpored. Kliknite Nastavitve> & gt; Ne moti in vklopi »Scheduled«. Nato nastavite čas. Izberete lahko tudi, kdaj želite v telefonu prejemati opozorila, klice in sporočila: Tišina Izberite želeno nastavitev za izklop klicev in sporočil, kadar koli ali ko je naprava zaklenjena. Dovoli klice v eni od štirih možnosti: od vseh, od vseh, ki ste jih izbrali, ali iz določenih skupin stikov, shranjenih v napravi ali iCloud. Ponovljeni klici: Privzeto je nastavljeno, da če vas kdo dvakrat pokliče v treh minutah, drugi klic ne bo izklopljen. Lahko pa ga izklopite.

Kako prepoznati vključeni DND

Kaj je to in kako se lahko izvede? Kako veste, ali vaš sogovornik uporablja Ne moti? Znaki, ki ne vključujejo motenj, vključno s polnim delovanjem, so precej podobni, vendar delujejo drugače. Če vas je nekdo blokiral, lahko skrijete svojo številko in klic bo prešel od vas. V primeru DND morate počakati, da uporabnik deaktivira te nastavitve.Če pokličete uporabnika z aktiviranimi nastavitvami »Ne moti«, boste zaslišali en klic in nato poslali glasovno pošto. Istočasno se klicani telefon ne bo oglasil in na njem ne bo nobenih zvočnih ali svetlobnih signalov. Samo ob brskanju se prikaže sporočilo "Neodgovorjeni klic", shrani pa se tudi sporočilo z neodgovorjenim klicem. Če je trenutno poslano sporočilo iMessage, bo sporočilo poslano.

Kako do nas "Ne moti"?

Privzeto je možnost Ne moti nastavljena tako, da dovoljuje klice, če znova pokliče isto številko v treh ali petnajstih minutah (v iPhone in Android). Že sama ideja tega parametra je ignorirati večino klicev, ampak rešiti nujno. Z drugimi besedami, če sumite, da vaš sogovornik uporablja funkcijo Ne moti, takoj pokličite. Če je ta nastavitev privzeto vklopljena, boste prebili pregrado DND. Ne pozabite, da bo vaša številka pozneje označena kot nezaželena. Poleg tega je lahko uporabnik za nekatere uporabnike nastavljen na prednost. Večina lastnikov pametnih telefonov manj verjetno uporablja to funkcijo, ker je privzeto onemogočena. Če je vklopljen in niste v privilegirani skupini, ne boste mogli stopiti v stik. Če vaš stik uporablja "Ne moti" po urniku, ga boste lahko poklicali samo ob drugem času. To je verjetno, če stepokličite ponoči ali lahko domnevate, da je vaš sogovornik zaposlen z pomembnim delom, je na nekem dogodku ali srečanju. Pokličite ponovno zjutraj ali po koncu delovnega časa.

Sorodne publikacije