Kako natisniti sliko iz prenosnika na televizor: nekaj preprostih metod

Verjetno nihče ne potrebuje, da pojasni, da prenosniki, ultrabooki na vseh svojih zmožnostih, tudi pri namestitvi najsodobnejših grafičnih pospeševalnikov, ne morejo zagotoviti udobnega gledanja videa v smislu, da imajo premajhno diagonalo zaslona. Trenutni televizijski paneli imajo veliko večje zaslone. O tem, kako sliko prenesti s prenosnika na televizor, je bodisi sodoben ali zastarel model in bo šel še dlje. Da bi to naredili, boste potrebovali osnovne spretnosti na področju povezav in poznavanja operacijskega sistema računalnika in televizije (če seveda podpira takšne funkcije).


Prenos slik s prenosnega računalnika na televizijo: glavni vidiki povezave in radiodifuzije

Najpomembnejša težava pri prenosu slik s katerega koli računalnika ali mobilne naprave je izguba kakovosti in upočasnitev predvajanja videa ali predvajanja igre ter hitrost odpiranja teh slik. iste slike
Tako je najprej vprašanje, kako s prenosnika prenesti sliko na televizijski sprejemnik, samo reševanje tovrstnih problemov. Toda tu je treba pomisliti, da je najpomembnejši problem to, da na eni strani vse lahko deluje normalno, zaradi istega grafičnega pospeševalnika, ki ni na televiziji, na drugi pa - plošča sama ne more sprejeti povezave prek nezdružljivost naprav.

Možnosti povezave

V zvezi z integracijo prenosnika ali televizorjaen sistem, možnosti niso toliko.
Uporabite lahko žično povezavo, ki temelji na razpoložljivih vhodih na plošči, in izhode na prenosnem računalniku, kot sta DVI ali HDMI, ali brezžično povezavo prek Wi-Fi. Težava s kabli je, da jih ni mogoče narediti predolgo (nekateri strokovnjaki navajajo dolžino ne več kot 15 metrov in še manj). Brezžična povezava ima tudi svoje omejitve v zvezi s polmerom usmerjevalnika (usmerjevalnik ali ADSL modem), ki je približno 300 metrov neposredne vidljivosti, vendar omejen na samo sto, in to ni vedno (nekateri usmerjevalniki tipa TP- Povezovanje podpore še manj).


Kako natisniti sliko iz prenosnika v televizor prek HDMI?

Kabelska povezava prenosnega računalnika s televizorjem je najlažja. Vendar pa je treba v tem primeru upoštevati nekatere nianse.
Prvič, ne bo neposredne povezave zvoka, saj vmesnik HDMI prvotno ni zasnovan za to. Zato morate s sliko vnesti nastavitve zvoka Windows na televizijski zaslon in izberite gonilnik zvoka za HDMI, namesto tistega, ki je nameščen v privzetem sistemu (zvočni vzorec visoke ločljivosti). Bodite pozorni tudi na to, da dve sočasni povezavi na opisanem vmesniku nista podprti. To pomeni, da če imate televizijski sprejemnik ali domači kino, morajo biti izklopljeni. Naslednji (na primer Windows 10) je preprost. Kliknite gumb sporočila v sistemski vrstici in izberite podvojeno ploščico zaslona. Nato uporabite želeni način.

Povezovanje prek brezžičnega omrežja

Poglejmo si, kako sliko prenesti iz prenosnika v televizor prek WiFi. Načeloma so prakse v praksi skoraj enake, vendar je v tem primeru glavna vloga sinhronizacija plošče z prenosnim računalnikom (pod pogojem, da ima televizor vgrajen brezžični modul). Kljub dejstvu, da so sistemi Windows takšno orodje, brez podpore Miracast, Wi-Fi Direct ali Intel WiDi ne more storiti.
Če je to mogoče, rešite problem, kako priti sliko iz prenosnika v televizor, in ni vam treba ničesar izmišljati. Zaženite programček na televizorju s podporo za sinhronizacijo na beležki in počakajte, da se določi priključena naprava. Na splošno je problem, kako priti sliko iz prenosnika na televizijo, z uporabo sodobne tehnologije mogoče rešiti preprosto. Toda v nekaterih primerih lahko pride do zamud, ki so povezane bodisi s povezavo bodisi z združljivostjo opreme.

Kaj je bolje?

Če se odločimo, kako sliko prenesti iz prenosnika na televizijo, moramo priznati, da sodobni usmerjevalniki ne morejo zagotoviti zahtevane podatkovne hitrosti, vendar žične povezave delujejo veliko bolje. Težave s HDMI-jem rešujemo z najbolj osnovnim načinom izbire ustrezne naprave za predvajanje. Z DVI-jem ni takšnih težav, toda tukaj je povezava z več "tulipanskimi" vtiči (kot svetujejo številni uporabniki ali podjetja, ki ponujajo storitve spletnega gledanja televizije, je bolje, da ne uporabljate in kakovostspodaj in signal ni tisti). Tako je enostavno sklepati, da ožičena povezava prenosnega računalnika ali stacionarnega računalniškega terminala s sodobno televizijsko ploščo v tem trenutku ostaja pomembna, tako da je brezžična tehnologija ne more premagati (bolj pri takšni povezavi so lahko napake in napake programske opreme znak)

Sorodne publikacije