Tmp - kaj je to? Tmp: opis postopka

Tmp - kaj je to? Tmp je začasna datoteka, ki vsebuje informacije, ki jih ustvari aplikacija tretje osebe. Za programe, ki obdelujejo velike količine podatkov, na primer, lahko programska oprema za urejanje videa zahteva začasne datoteke. V večini primerov je treba takšne datoteke, ki jih ustvari program, samodejno izbrisati, ko so končane.

Tmp - kaj je to? Tmp: ustvarjanje dokumenta

V sistemih POSIX so lahko začasne datoteke varno ustvarjene z uporabo funkcij knjižnice mkstemp ali tmpfile. Te datoteke se običajno nahajajo v standardnem začasnem imeniku /tmp na Unixovih računalnikih ali% TEMP% (odvisno od prijave) v računalnikih z operacijskim sistemom Windows.


In razširitev tmp - kaj je to? Začasna datoteka, ustvarjena s programom tmpfile, se samodejno izbriše, ko zaprete program ali zaprete datoteko. Uporabite lahko tmpnam (POSIX) ali GetTempFileName () (Windows), da ustvarite začasno ime, ki traja pred datumom poteka programa, ki ste ga ustvarili. Večina operacijskih sistemov ponuja primitive, kot so kanali, vtičnice ali skupni pomnilnik za prenos podatkov med aplikacijami, vendar je pogosto najlažji način (zlasti za programe, ki sledijo filozofiji Unixa) zapisovanje podatkov v začasno datoteko in prejemanje sporočil iz programa. o njegovi lokaciji.

Napake procesa

Na žalost se nekatere začasne datoteke ne izbrišejo zaradi zrušitve programa ali napačnih dejanj razvijalca, ko programer pozabi, da omogoči to funkcijo.v programu. Torej, setup.tmp in druge začasne datoteke se lahko sčasoma kopičijo in zavzamejo veliko dragocenega prostora na trdem disku. Poleg tega lahko datoteke TMP ustvarjajo napake na podlagi dovoljenj ali zaradi dejavnosti računalniškega virusa.


Napake TMP se pogosto pojavijo, ko zaženete računalnik, aplikacijo ali ko poskusite uporabiti funkcijo (na primer tiskanje).

Setup.tmp - Kaj je to? Neuspeh pri delu

Napake v tmp tmp - kaj je to? Sporočila o njih se lahko pojavijo med namestitvijo programa, ko zaženete ali zaustavite Windows. Podobna težava se lahko pojavi tudi pri namestitvi operacijskega sistema, ko zaženete aplikacije tretjih oseb. Sledenje, kdaj in kje se pojavi napaka pri namestitvi, je pomemben del informacij pri odpravljanju težav. Težave po namestitvi datoteke tmp lahko pripišete poškodovanim ali manjkajočim datotekam, nepravilnim vnosom v register ali okužbah z virusi in zlonamernimi programi. Te napake pri namestitvi lahko povzročijo:
 • "piratski" registrski ključi Windows.
 • Virus ali zlonamerna programska oprema, ki je po namestitvi poškodovala datoteko tmp ali datoteke, povezane z aplikacijami drugih proizvajalcev.
 • Še en program, ki je zlonamerno ali pomotoma izbrisan po namestitvi datotek setup.tmp.
 • Konflikt s programom tretjih oseb in datotek s skupnim dostopom.
 • Nepooblaščen prenos ali nepopolna namestitev programske opreme tretjih oseb.

 • Kako popraviti napake po namestitvi datoteke tmp?

  ZaZa udobje vam bomo zagotovili seznam korakov za odpravljanje težav, s katerimi boste odpravili težave po namestitvi začasne datoteke. Ti koraki za odpravljanje težav postajajo vse bolj zapleteni in zamudni, zato je priporočljivo, da jih uporabite v vrstnem redu naraščajočega, da bi se izognili času in naporu:
 • Obnovite vnose v registru, povezane z aplikacijo tretje osebe.
 • Opravite popolno skeniranje zlonamerne programske opreme v računalniku.
 • Čiščenje neželene pošte sistema (začasne datoteke in mape) s čiščenjem diska (cleanmgr).
 • Posodobitev voznika.
 • Obnovite sistem Windows, da prekličete najnovejše sistemske spremembe.
 • Odstranjevanje in ponovno nameščanje aplikacije tretje osebe, povezane z začasno datoteko.
 • Zagon pregledovalnika sistemskih datotek Windows ("sfc /scannow").
 • Namestite vse razpoložljive posodobitve.
 • Namestitev sistema Windows v omrežje.
 • Začasne datoteke lahko ročno izbrišete. Operacijski sistemi lahko odstranijo začasni imenik za ponovno zagon in morda imajo čistejše skripte, ki izbrišejo datoteke, če niso bile na voljo ob določenem času. Poleg tega pomnilniški sistemi, kot so tmpfs, dejansko ne shranjujejo datotek, ko jih znova zaženete.

  Sorodne publikacije