Združevanje zapisov MySQL: skupina po

Združevanje in analiziranje podatkovnih zbirk podatkovne zbirke je praktičnega pomena za številna področja uporabe. Rešitev za tovrstne naloge z orodjem MySQL omogoča hitro in učinkovito izvajanje velikih količin rutinskega dela.

Vendar pa je treba upoštevati: "čistost", dobljeni rezultati pa bodo odvisni od številnih dejavnikov. Izdelava skupine MySQL z izvajanjem, kot jo je napisal programer, vendar je lahko njen algoritem odvisen od časa izvedbe poizvedbe in frekvence vzorčenja.

Skladnja operacije združevanja v poizvedbi

Pri sestavljanju zahteve za združevanje je bistveno izbrati, kaj je izbrano in kako je združeno. Izhodna tabela vsebuje majhno število polj, od katerih ima vsako različno število unikatnih vnosov. Polja i_status in w_status sta enakovredna: prva je poštna številka, druga pa njeno ime. Polje števila zapisov in čas ustvarjanja zapisa nista zelo pomembna.


V tem nizu lahko izvajate skupinske operacije, na primer določite največjo in najnižjo vrednost polja start_timestamp.
Podobno je mogoče oblikovati skupinsko zahtevo in opredeliti vsa delovna mesta in število zaposlenih na njih.
Razmerje MySQL: skupina po & amp; po vrstnem redu se sledi v zahtevkih (i) in (iv), poizvedbe (ii) in (iii) so enakovredne. V vsakem primeru pa bi morali razmisliti o tem, kako opraviti razvrščanje pri izvajanju skupinske operacije. V nekaterih primerih je to lahko težava.
Štetje števila združenih zapisov je pomembna točka, kozdruževanje Ta operacija se v glavnem uporablja posebej za te namene, čeprav je njena uporaba za določitev različnih vrstic tabele v nekaterih pogledih bolj primerna, v nasprotju z različnim dizajnom.


Združevanje po obsegu

Opozoriti je treba, da skupina MySQL ne deluje vedno zoper MySQL nalog. Vprašanje ni toliko v prednostnih nalogah konstrukcij, ampak v logiki same poizvedbe. Zahteva se lahko oblikuje kot izraz. V najpreprostejšem primeru lahko izraz vsebuje štetje števila. To pomeni, da je aplikacija v MySQL skupini, count (*) - kot izraz, pod katerim se združevanje izvaja.
Tukaj razvrščanje po naraščajočem vrstnem redu je tisto, ki je določeno v vrstnem redu. Jezik MySQL ne omejuje programerja pri gradnji izrazov, označuje polja, ki ne sodelujejo v skupini, zaporedje združenih elementov. Toda skupina MySQL morda ne deluje, saj misli, da je pravi programer.

Več skupin

Lahko združite vse in vse, vendar morate vedno prizadevati za zmanjšanje števila uporabljenih polj.
MySQL group - zelo priročno delovanje na podvojene podatke, lahko zlahka pridobi zahtevane informacije, če pa je zahteva združevanje več polj, je priporočljivo, da razmisli o drugih možnostih za gradnjo poizvedbe. Upoštevati je treba, da so strukture skupine po vrstnem redu jezika MySQL obravnavane kot preprosta "aritmetika" nad zapisi. Za odgovorne operacije so skupine zasnovane za vgrajene poizvedbe, uporabo pametnih ključev, tabele združevanja in preseka.
Združevanje v okviru skupine MySQL je hitro pridobivanje zbirnih podatkov, zato ne bi smeli nalagati poizvedb s tem dizajnom z globljo vsebino. To lahko privede do nepredvidljivih rezultatov in resnih časovnih izdatkov.

Sorodne publikacije