Maserati Boomerang - opis in fotografije

Maserati je italijanski proizvajalec športnih avtomobilov in poslovnega razreda. Leta 1914 je podjetje ustanovil eden od bratov Mazerati - Alfieri. Hkrati je skoraj vsa družina sodelovala pri oblikovanju splošnega koncepta in avtomobila. Čeprav avtomobili te blagovne znamke niso vedno "na ušesih", kot njihovi italijanski konkurenti, za Maserati obstaja več pomembnih dogodkov in rešitev, ki so vplivale na trende v svetovni avtomobilski industriji. Eden od teh je Maserati Boomerang. Spoznajte se z njim bližje.

Zgodovina ustvarjanja

Ta model je začel svojo pot od običajne postavitve v polni velikosti. Leta 1971 je bil predstavljen na Salonu v Torinu. Glavni namen tega koncepta je bil svetovni skupnosti pokazati, kako bo izgledal prihodnji športni avto. Izkazalo se je, da je Maserati Boomerang prinesel tako nejasno prihodnost oblikovanju avtomobila in ga naredil resnično v najkrajšem možnem času.


Avtor modela in koncepta - Giorgetto Giudjaro. Takrat je malo znani avtomobilski oblikovalec ponudil rešitve, ki še niso bile uporabljene za ustvarjanje športnega kupeja. Na avtomobilskem salonu je podjetje predstavilo nerazporejeno postavitev v svetlo oranžnih barvah s futurističnim dizajnom. Na fotografiji - Maserati Boomerang 1971. Telo je imelo le ostre linije, ki so se zožile bližje nosu avtomobila. Sam model je bil močno pritisnjen na tla in zelo širok - očiten je depozit za prihodnost dirke. Kot so trdili avtorji sami, je bil njihov "bumerang" samo misel kot hibriddirkalni prostor in cestni avtomobil.

Končna različica

Točno leto kasneje je družba na avtomobilskem salonu v Ženevi uvedla popolnoma delujočo in končno različico modela. Poleg tega, da je avtomobil postal popolnoma funkcionalen, so se avtorji odločili, da spremenijo glavno barvo iz oranžne v srebrno. Edina stvar, ki ostane brez vidnih sprememb, je videz. V tem času so si lahko razvijalci avtomobilov privoščili, da bi sledili zamišljenim konceptom in utelešili najbolj drzne ideje o oblikovanju telesa.

Vozilo ima klinaste in usmerjene linije. Popolnoma racionalizirano telo se ponaša z zanimivo zasnovo stranskih vrat - veliko steklo je razdeljeno na dve polovici linije telesa. Vetrno steklo sega daleč navzgor, kjer se gladko pretaka v panoramsko streho. Zaradi velikega kota vetrobranskega stekla se je izkazalo, da je vozilo zelo prizemno. No, in seveda, nemogoče je, da ne omenjamo avtomobilskih žarometov v zaprtem stanju - tako izgleda "Boomerang" izgleda še bolj celostno in nenavadno.
Notranjost združuje minimalizem in splošno idejo oblikovanja, skupaj z videzom avtomobila. Zanimiva odločitev je bil prenos vseh krmilnih elementov na volan, poleg prestavne ročice. V tem primeru se volan sam vrti neodvisno od centralne krmilne enote. Med sedeži je masivna konzola. Vsi notranji elementi Maserati Boomerang so obrobljeni z pravem usnjem.

Kaj je pod pokrovom?

Maserati Boomerang je takoj postal znan tehnične značilnosti. Srce je bilobencinski motor V8 s 306 konjskimi močmi. Pogon na zadnji kolesi in 5-stopenjski ročni menjalnik omogočajo avtomobilu, da pospeši do 100 km /h v 68 sekundah.
Nemški poslovnež Bertold Allman ima trenutno avto. Opravil je popolno obnovo kupeja in ga občasno pripelje na razstave, avtomobilske razstave in sodeluje v zgodovinskih rasah.

Sorodne publikacije