Sledenje v "Illustrator": opis, značilnosti, vrste in priporočila

Zakaj potrebujem funkcijo sledenja v Illustratorju? Uporablja se najprej za pretvorbo bitnih slik v vektor. To pa je nujno potrebno za izdelavo logotipov, raznih podob oglaševalskega značaja. S pomočjo sledenja v "Illustratorju" lahko ustvarite multivariatno zanimivo grafično podobo iz preproste ročno narisane risbe. "Adobe Illustrator" je oblikovan izključno kot urejevalnik vektorske grafike. Danes pa ga oblikovalci uporabljajo za različne namene: za izdelavo oglaševalskih knjižic, voščilnic, logotipov. Urejevalnik vektorske grafike se pogosto uporablja v založništvu, saj ima velik nabor orodij. Z njim lahko ne samo risate, temveč tudi upravljate barvo, besedilo.


Zakaj potrebujem sled?

Da bi odgovorili na to vprašanje, si je vredno predstavljati to situacijo. Oblikovalec za določeno podjetje oblikuje korporativni slog in z njim logotip. V prihodnosti bo ta znak uporabljen na uradni spletni strani podjetja, izdelkih in oglasnih pasicah. V tem primeru so velikosti potrebne povsod. Tudi z najbolj skrbnim skeniranjem ni mogoče ustvariti idealne rastrske slike. Edina možnost je uporaba vektorskega urejevalnika. Ampak, da ustvarite v tem programu slike iz nič - ni najhitrejši in najboljši način.
Glavna naloga sledi je pridobiti vektoranalogne Res je, da v praksi oblikovalci ne ustvarijo samo enega takega analognega, ampak tudi nekaj, ki so na splošno odgovorni za obliko in razmerja izvirne rastrske slike.


Ustvarjanje skice

Torej, kje začeti? Kako narediti sledenje slike v ilustratorju? Najprej morate ustvariti sliko, ki bo nadalje obdelana v grafičnem urejevalniku. Narisati morate skico. Danes so vse vrste napisov precej pogosta in priljubljena, večinoma v angleščini. Da bi razumeli, kako narediti sled v "Illustratorju", bomo na primer uporabili podobno risbo.
Vsak projekt oblikovanja se začne z oblikovanjem skice. To ni umetniško delo, ampak le način za zajemanje ideje. Ljudje, ki nimajo risarskih veščin, se lahko naučijo ustvarjati skice. Če želite to narediti, morate le ustvariti geometrijske oblike na papirju in seveda poznati nekaj trikov.

Scan

Ko je skica pripravljena, jo je treba skenirati. To lahko storite s kamero ali telefonom. Seveda je zaželeno, da je kakovost naprave čim višja. Nastalo sliko GIF je treba prenesti v računalnik. Pred skeniranjem je zaželeno obkrožiti obrise skice s črnilom ali črnim gelom. Kaj storiti je naslednje.
Dobljena GIF slika, posneta s fotografiranjem slike, ozadje je pogosto sivo. Ampak to pomanjkljivost je enostavno popraviti. V vsakem grafičnem urejevalniku so funkcije "Svetlost" in "Kontrast".Kakovost fotografije je mogoče izboljšati s tako enostavnim programom, kot je "Photo Skype". Ko je urednik naložil sliko, morate uporabiti funkcije »Deep« in »Light« (svetlost, gumb »Barva«). Toda v mnogih pogledih je končni rezultat odvisen od kakovosti originalne risbe.

Prevedemo v vektorsko sliko

Odpremo "Avto Illustrator". Pritisnite "Datoteka", nato "Odpri". Po tem morate klikniti na sliko s funkcijo "Izbira". In takoj nadaljujte s sledenjem. V "Illustrator" je to funkcijo mogoče najti s klikom na "Object", nato v spustnem meniju izberite element "Tracing". Obstaja še en razlog, zakaj slike ne morete pustiti v obliki GIF. S sledenjem v Illustratorju pretvorimo rastrsko sliko v vektor. To ni odvisno od širitve v prihodnosti. Velikost slike lahko spreminjate večkrat, njena kakovost pa ne trpi.
Pomembno je vedeti, da mora biti izvirna slika čim bolj kontrastna. Na njem ne sme biti veliko odtenkov, poltonov. Zato je idealna možnost risba s črnilom ali črnilom. Ustvarjanje skice v barvi nima smisla. Mora biti jasna, črno-bela. Kaj je ročno sledenje v Illustratorju? To je uporaba različnih orodij (Pen, Brush) za zagotavljanje jasne slike.

Nastavitve

Sledenje ima več ravni. Če želite izbrati ustrezno, morate klikniti na gumb "Slog" in nato izbrati ustrezno možnost. Lahko"Tehnična risba", "Črno-bel logotip". Začenši z urednikom "Adobe Illustrator", tako kot pri drugih podobnih programih, je pogosteje eksperimentirati in se ne zanašati izključno na navodila strokovnjakov. Samo tako se lahko naučite, pridobite izkušnje. Če raven sledenja ne ustreza, jo lahko enostavno prekličete. Če želite to narediti, kliknite »Uredi«, nato »Prekliči« in poskusite z drugo možnostjo.
Hitro sledenje v "Illustrator SS" lahko najdete na zavihku "Object". Nato boste odprli "Možnosti sledenja", kjer lahko izberete barvni način: Izbrati morate največje možno število barv za sliko 6 in nato klikniti na Trace.

Uvedba sprememb

Že pripravljene slike je mogoče večkrat spreminjati, na primer, da bi naredili manjše črke, da bi dobili več iz škatle. in. Nekateri elementi lahko trajno izbriše s pomočjo "radirka." Za večino je bilo skrbno opravljeno, mora povečati.
Z orodjem Knife lahko izbrišete, spremenite velikost in obliko posameznih elementov. Ko uporabljate krtače, se dodajo novi deli. Zahvaljujoč sledi je sličica zmanjšana, urejena, urejena. Redno pretvarjajte bitne slike v vektor, predvsem skladišča, to je tiste, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajoslik Lahko rečemo, da je sledenje osnova vektorske ilustracije.

Sorodne publikacije