Kako odstraniti "Windows 10" iz prenosnika: možnosti za ukrepanje

Mnogi uporabniki računalnikov, ki so namestili deseto različico operacijskega sistema Windows in so opazili pomanjkljivosti novega sistema, se poskušajo znebiti. Vprašanje, kako odstraniti "Windsor 10" iz prenosnika ali stacionarnega računalnika, je mogoče rešiti na več načinov. Res je, da bo uporaba nekaterih od njih imela to, kar imenujemo "potiti".

Brisanje aplikacij

Za začetek upoštevajte situacijo z odstranitvijo nepotrebnih programov. Možno je, da je napačno delovanje sistema povezano z njihovo razpoložljivostjo. Zato morda ne boste morali izbrisati sistema.


Večina uporabnikov, ki so šli na prvih deset, se pritožujejo, da je problem, kako odstraniti program iz prenosnega računalnika "Winds 10", rešen na precej zapleten način. Tukaj je problem sam, da je večina uporabnikov se uporabljajo za odstranitev programske opreme in komponento oddelek, je v "Nadzorna plošča". V deseti različici sistema priti do je precej težko. Za hiter klic lahko konzolo konzole uporabite z uvedbo nadzorne vrstice.
Vendar to ni glavno sredstvo. Glavno orodje lahko najdete v meniju z možnostmi, ki ga kliče gumb za zagon, ki izbere del aplikacije. Kaj je zanimivo? Dejstvo je, da prikazuje samo uporabniško nameščene programe, pa tudi vgrajene applete, kot je "Store". Seveda, za odstranitev "native" programov, tako rekoč, "sešiti" v sistemsko lupino, brez posebnega znanja ne bo delovalo, ampakLahko odstranite nepotrebno in od tukaj.


Kako odstraniti »Windows 10« iz prenosnega računalnika: najlažja metoda

Zdaj pa se vrnimo k glavnemu vprašanju. In pri reševanju problema, kako odstraniti "Window 10" na laptop, začnimo s samim barbarskim načinom. Namestitev operacijskega sistema je spodaj. Tukaj, seveda, brez oblikovanja odseka, v katerem je bila nameščena deseta sprememba, ne more storiti. Uporabite lahko običajne namestitvene porazdelitve, ki so zapisane v izmenljivem mediju, ki se prikaže v BIOS-u s prvo zagonsko napravo, po kateri naj se zažene namestitveni program, pri formatiranju particije pa ga je treba formatirati. Toda tukaj je vredno pozornosti posvetiti dejstvu, da če je več kot 2 TB trdega diska z GPT formatom, lahko trdi disk, ko ga pretvorite v MBR za namestitev različic 7 in spodaj, postane neberljiv ali pa bo prostor, ki presega podan obseg, samo skrit (zastareli sistem ga preprosto ne prepozna). Toda glavni problem pri reševanju, kako odstraniti "Windows 10" iz prenosnika, je, da bo sistem, ne glede na to, ali ga želite, ustvariti lastne varnostne kopije pred brisanjem in shraniti nekatere objekte, ki so v istem "Raziskovalcu". »Ne bo prikazano. Konec koncev, tako da ni bilo konfliktov z novim operacijskim sistemom, jih je treba tudi izbrisati. In ne vsakdo, tudi najbolj napreden uporabnik, ne ve, katere komponente se je treba znebiti. Zato je edini način, da formatirate particijo NTFS s brisanjem rezerviranegasistem prostora za kopiranje. Če je trdi disk velikosti 2 TB ali več, ga morate razdeliti na logične particije.

Kako v celoti odstraniti Windows 10 iz prenosnega računalnika: uradna priporočila

Vendar pa lahko uporabite cenovno ugodnejši način, ki deluje samo, če po nadgradnji sistema, namesto namestitvi iz nič, ni minilo 30 dni
V nastavitvah sistema Windows 10, če uporabljate razdelek Varnost in obnovitev, obstaja posebna točka povrnitve v prejšnjo različico OS. Upoštevajte, da so glavni predpogoji namestitev sistema Windows 10 izključno v obliki posodobitve, 30-dnevnega obdobja in prisotnosti namestitvenih datotek (razen če so bile odstranjene s sistemom za čiščenje diska). Tukaj je vse preprosto. Uporabite vrnitev na prejšnjo različico in čez nekaj časa po ponovnem zagonu na računalniku se bo prejšnji sistem obnovil z vsemi parametri in programi. Datoteke sistema Windows 10 bodo samodejno izbrisane.

GParted Live Utility

Nekateri strokovnjaki priporočajo, da s pripomočkom GParted Live varno odstranite Windows 10. Kaj je v njej tako posebnega? Ampak nič. Deluje na enak način, kot je opisano zgoraj (formatiranje sistemske particije za namestitev spodnje spremembe).
Edina stvar, ki jo je treba opozoriti je, da je program zgolj polno oblikovan (in ne hiter, po katerem se lahko shrani nekaj objektov z možnostjo obnove).

Nekaj ​​besed na koncu

Toda lastniki nekaterih specifičnih modelov prenosnih računalnikov, kot je Sony VAIO ali podobne naprave, so bili izjemno srečni.Vprašanje, kako odstraniti "Windsor 10" v prenosnik popolnoma in popolnoma, je rešeno preprosto. Sami imajo funkcijo povrnitve na tovarniške nastavitve.
Z drugimi besedami, če je uporabnik prvotno kupil prenosni računalnik z operacijskim sistemom Windows 7 ali 8 in nato namestil deseto različico, lahko uporaba samo enega gumba in menija, ki ga pokliče, vrne napravo v prvotno stanje. Seveda vsi nameščeni programi in uporabniške datoteke ne bodo shranjeni.

Sorodne publikacije