Kaj je Arduino in kako ga uporabljati?

Mnogi od nas postavljajo vprašanja o tem, kako je vse organizirano povsod, ker je to človeška narava. Že od samega začetka vprašamo starše o neznanem, kako deluje, kakšni algoritmi delujejo in tako naprej. Zdaj se uporablja veliko računalnikov, vendar je vprašanje, kako je urejeno, nekaterim zelo zaskrbljujoče. Zato en del poučuje programiranje doma, drugi pa na univerzah. Za nekatere in druge v tem članku bomo opisali, kaj je Arduino, zakaj je za začetnike priporočljivo, da ga kupijo za programerje in kako je organiziran. Ta članek je namenjen začetnikom programerjev ali samozavestnim uporabnikom operacijskega sistema Windows.


Zgodovina ustvarjanja Arduino

V oddaljenih ničletnih programskih programih je šele začetek pridobivanja zagona po vsem svetu. Toda takrat ni bilo takšnih "pametnih" programov za učenje, zato so nekatere univerze izumile lastne učne metode. Tako se je mladi učitelj programiranja iz Italije odločil za izdelavo poceni in večfunkcijskega mikrokrmilnika, ki je sposoben naučiti osnove programiranja na nizki ravni in programsko opremo.
Uspeh ni prišel takoj, vendar je še vedno prišel. Sprva se je odprlo majhno podjetje, kjer je več prijateljev istega učitelja skupaj z njim izdelovalo krožnike, spajkalo komponente in še veliko več. Imenovano podjetje je bilo v čast mehurčka, ki je po delu šel prijateljem-zaposlenim. Isti bug je poimenovan po italijanskem kraljuArduin hebrejskega


To je bil začetek hitre rasti podjetja do leta 2008, ko je bilo v omrežju natanko dve lokaciji, ki sta razširili precej različne modele PCB-jev Arduino. Po nekaj letih (po 8 letih) sta se dve mesti združili. Mogoče ne vsi vedo, vendar se IDE uporablja za programiranje mikrokontrolerjev, na teh straneh pa sta oba IDE-ja zelo različna, kar je ustvarilo kaos med uporabniki. Tukaj je nekaj, kar smo rekli o Arduinu, in v naslednjem razdelku bomo pogledali, kako uporabiti integrirano razvojno okolje. Naslednji odstavki so priporočljivi za branje, saj obstajajo vsaj zanimiva dejstva o tako priljubljeni platformi Arduino.

Upravljanje Arduino

Kot že omenjeno, Arduino ima mikrokrmilnik. Po mnenju razvijalcev, ATmel mikrokrmilnika opravi vse delo na najboljši način, čeprav mnogi pravijo, STM je veliko bolje. Vendar so te možnosti na voljo na uradni spletni strani, zato vam priporočamo, da jih obiščete.
Torej, kaj je mikrokrmilnik? Grobo rečeno, gre za čip, v katerem je napisana določena vrsta strojne kode, po kateri se izvede, pri čemer uporablja lastne zaključke (fizične, v obliki nog na tiskanem vezju). Število razpoložljivih zaključkov je odvisno od modela mikrokrmilnika. Običajno obstajata dve vrsti zaključkov: analogni in digitalni. Če ste posebni, potem ni treba pojasnjevati, ampak povemo novicam: digitalni signal ima dve vrednosti (0 in 1), v analognem pa lahko vrednosti začnejo z 0 in končajo s 511 (v primeru, če je resonator na 512 nivojih signala).
V naslednjem odstavku članka bomoOglejmo si nekaj podobnega, kot je IDE Arduino Windows. To je poseben program, ki pretvori kodo v C ++ v stroj, tako da ga lahko upravljavec izvrši.

Sodelovanje z Arduinom

Za začetek obiščite uradno spletno mesto podjetja Arduino. Na srečo je trenutno le eden. Od tu morate prenesti posebno datoteko Arduino IDE za Windows. Če vprašate programerja, kaj je Arduino, bo zagotovo rekel: to je razvojno okolje za mikrokrmilnik. Dejstvo je, da je podjetje bolj poznano po lastnih knjižnicah, ki delajo z različnimi mikrokontrolerji, zato boste v 70% primerov slišali takšen odgovor.
Delo z Arduino IDE:
  • Prenesite program z uradne strani (po možnosti najnovejšo različico, saj je posodabljanje knjižnic zelo pomembna naloga za programerja).
  • Namesti se na katero koli razpoložljivo mesto, naj bo to namizje ali korenski imenik pogona C.
  • Zaženi program. Pred vami se bo odprl nov projekt s funkcijami zanke () in setup ().
  • V nastavitvah izberite svoj Arduino model, povežite ga s kablom USB in ga izberite v nastavitvah.
  • Napiši program Arduino v odličnem jeziku z ++!
  • Na koncu

    Upamo, da po branju razumete, kaj je Arduino, kako delati z njim in zakaj je bil ta ambiciozen projekt sploh ustvarjen. Priporočamo vam, da se potopite v čudovit in težaven svet programiranja, saj je naša skupna prihodnost treba zgraditi tukaj in zdaj.

    Sorodne publikacije