HP 655: Funkcije, možnosti, pregledi

Vsi modeli blagovne znamke Hewlett Packard, kot tudi drugi ugledni proizvajalci, so predstavljeni z različnimi serijami in modifikacijami za posamezne segmente trga. Bonusna kategorija vključuje Spectrum, Envy in EliteBook ter srednji paviljon, Folio in ProBook. Segment proračuna vključuje Compaq, Presario in Essential. V zadnjo vrstico je enako značilnost našega pregleda - prenosni računalnik HP 655. Mnenja o tem so večinoma dvoumna, zato imate nekaj opraviti z nečim. Prav tako je treba omeniti, da je model prejel več nagrad na znanih specializiranih razstavah. Poleg tega lahko tehnične lastnosti prenosnega računalnika HP 655 z velikim raztezkom imenujemo proračun. Da, in videz z ergonomijo - daleč od najšibkejše povezave v modelu. Ampak vse je v redu.


Predstavimo torej vaš prenosni računalnik HP 655. V članku bomo obravnavali značilnosti modela, njegove prednosti in slabosti, uporabniške preglede in primernost nakupa na takšen ali drugačen način. Model lahko najdete na uradnih distributerjih blagovnih znamk in na priljubljenih spletnih mestih, zato ne bi smelo biti težav z "občutkom".

Dokončanje

Naprava je v masivni in težki škatli tesnega kartona. Oblikovanje je bilo minimalizem, zato tukaj ni lepih slik in vstavkov. Stilistiko lahko označimo z enim preprostim izrazom - črnim na črni, pomešanim z zlatom.
Na sprednjem delu je mogočeglej samo logotipe HP in AMD, na zadnji strani pa so kratke specifikacije HP 655 v obliki tabelarnih specifikacij. Notranjost izgleda malo kaotično, vendar dodatki "ne prepirajo drug z drugim, in vsakdo leži na svojem mestu.


Vsebina:
 • Prenosni računalnik HP 655;
 • značilnosti, navodila in druge informacije o knjižicah in knjigah;
 • torba za prenos prenosnega računalnika;
 • polnilna baterija;
 • polnilna zanka;
 • napajalna enota.
 • Tu ni nič odveč kot stojalo ali slušalke, samo vse, kar je najbolj potrebno. Prenosni računalnik lahko uporabite "iz škatle", zato ne bi smelo biti težav z začetkom dela. Sodeč po povratnih informacijah, so lastniki posebej toplo govorili o torbi podjetja. On je dobro prilagojen, udoben in poleg tega izgleda lep v vseh rokah. Uporabniki upoštevajo tudi podrobne specifikacije, ki opisujejo vse lastnosti naprave HP 655 v razširjeni obliki. Takšen pristop k blagovni znamki bodo morali opraviti tisti, ki želijo nadgraditi prenosni računalnik.

  Videz

  Zunanjost modela je mogoče opredeliti kot strogo in konzervativno: klasična shema znamke črnega in bronastega odtenka se ne bo imenovala vesela. Vsi vogali modela so zaobljeni, na pokrovu pa je naslikan reliefni logotip podjetja.
  Tudi sama znamka, glede na posebne konstrukcijske značilnosti HP 655, model postavlja kot poslovni razred, kljub temu pa ga razvajajo tudi navadni potrošniki. Črno barvo je mogoče videti le od spodaj in v delovnem območju, to je obtipkovnice in zasloni, vse ostalo pa je "bron".
  Črni del je mat, vključno s samim zaslonom, siva pa je groba in zelo prijetna na otip. Prstni odtisi, prah in druga umazanija ne zbirajo modela, in če pade na telo, se z lahkoto odstrani z malo vlažno krpo ali prtičkom.

  Zbirka

  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, so značilnosti modela HP 655 impresivne. Kakovosten in trpežen plastični model zagotavlja dobro togost in zaščito pred fizičnimi vplivi. Seveda vam ni treba sedeti, vendar se lahko varno povzpnete brez strahu pred poškodbo primera. Vsi elementi so tesno pritrjeni drug na drugega in tu ni ozadij, vrzeli, vključno s šivom. Pokrov je pritrjen na glavno enoto s pomočjo tesnih spojev in zagotavlja zanesljivo pritrditev zaslona na nastavljeno raven. Odprtinski kot 135 stopinj z glavo je dovolj za opravljanje rutinskih nalog.

  Vmesniki

  Na sprednji strani naprave je le nekaj zvočnikov, zadaj pa je sploh popolnoma brez vmesnikov. Glavni del vrat je na levi strani: VGA in HDMI izhodi, RJ-45 dva USB 2.0 konektorja, par mini-min za 35 mm za priključitev slušalk, kot tudi čitalnik kartic.
  Na desni strani lahko vidite še dve vrsti USB 2.0 za ključavnico Kensington z optičnim pogonom in vtičnico za napajanje. Spodnji del je rezerviran za prezračevalne rešetke in tri predelke. Dva od njih bosta potrebna za nadgradnjo RAM-a, trdega diska in tudi za dostop do brezžičnih modulov in podtretji je baterija.
  Uporabniki v svojih odgovorih so se posebej zahvalili proizvajalcu za možnost praktično prostega dostopa do zahtevanega "polnjenja". Ni potrebe, da razstavite vse in vse, na primer, za ponastavitev ali "vroče", da gredo v BIOS laptop HP 655. In z nadgradnjami takšne rešitve močno olajšajo življenja navadnih uporabnikov.

  Vhodne naprave

  Tipkovnica ima običajno zaokrožene tipke, ki se nahajajo na robovih delovnega območja. Poleg tega je slednji poglobljen nekaj milimetrov znotraj ohišja. Ni ločene digitalne enote, zato so tipke nestisnjene, kar je idealno za tiskanje po slepi metodi. Tipka ključa je čista, pritisk pa se počuti s komaj slišnim odzivom membrane. Znaki so pobarvani z laserjem, zato bodo izbrisani samo s plastiko. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je tipkanje na tipkovnici užitek.

  Sledilna ploščica

  Podjetniška sledilna ploščica Synaptics je postala tipkovnica. Razmerja se popolnoma ujemata in z njimi lahko enostavno delate tudi slepo. Mehanski ključi, čeprav občutljivi, vendar do stopnje tesni, tako da so naključne stiskalnice čim manjše.
  Sledilna ploščica podpira vse pomembnejše premike, ki jih je mogoče izvesti na operacijskih sistemih Windsor v osmem in desetem nizu. Če nadgradite gonilnik na najnovejši prenosni računalnik HP 655, lahko za upravljanje platforme dobite ducat dodatnih funkcij.

  Zaslon

  Model je opremljen z logotipom AU Optronics serije B156XW02. Za diagonalo 156 palcev je resolucija 1366 za 768 točk v celotidovolj Pixelization ni vidna, tudi če ste videti zelo.
  Prav tako je treba omeniti, da ima zaslon mat površino, tako da zloglasni bleščanje ne moti niti na svetel sončen dan. Kljub temu, da je matrika zgrajena na TN tehnologiji, so koti gledanja na dobri ravni, kar vam omogoča gledanje video posnetkov ali fotografiranje v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Edina stvar je, da pojasnimo, da spreminjanje zornega kota na navpični osi močno vpliva na prenos barve, tako da bo pri delu z laptopom v naročju moral ujeti optimalni kot. Na splošno so uporabniki, glede na povratne informacije, zadovoljni z vizualno komponento prenosnega računalnika in ne kažejo nobenih kritičnih napak.

  Produktivnost

  Serija je v več spremembah. Na voljo za prodajo prenosnih računalnikov HP 655 E1 E2 in T2. Slednje je izjemno redko in je namenjeno predvsem specifičnim potrebam (postavitev, kompleksno upodabljanje itd.) Zaradi specifičnega nabora čipov. Poleg tega je prenosni računalnik HP 655 T2 (1800 /4Gb) precej dražji od svojih bolj zatiranih kolegov.
  Najboljša možnost je modifikacija E2-1800 z vgrajeno grafiko v osebi "Radone" serije HD 7340. Niz čipov se ne more pohvaliti z zavidljivo zmogljivostjo, zlasti po sodobnih standardih, vendar operacijski sistem "Winds" na njem deluje precej ustrezno kot tudi pisarniške pakete podjetja Microsoft.

  Značilnosti niza čipov

  Za shranjevanje podatkov ustreza standardnemu čipu serije "Hitachi" Travelstar 500 GB. To je povsem dovoljdelo s pisarniškimi aplikacijami in za večpredstavnostne vsebine. Toda če se takšne količine izkažejo za majhne, ​​lahko vedno nastavite naprednejše možnosti za 1 TB. Kar zadeva resne igralne aplikacije, ta model preprosto ni zasnovan zanje. Seveda bodo začeli teči, vendar ne bodo delovali na najboljši način. V mnogih primerih pomaga pri ponastavitvi grafičnih nastavitev na najnižje vrednosti, v ostalih pa morate opustiti igre.

  Avtonomija

  Pri polni obremenitvi na prenosnem računalniku: maksimalna svetlost zaslona, ​​vklop interneta, gledanje videa visoke ločljivosti, baterija je bila izpraznjena v manj kot dveh urah. Če izklopite omrežje in nastavite povprečno vrednost svetlosti in si ogledate vsebino v polni visoki ločljivosti, bo baterija trajala približno tri ure.
  Pri delu z besedilom v pisarniških aplikacijah, kot sta "Vord" ali "Excel" in spet brez sodelovanja z omrežjem, se bo prenosni računalnik začel vprašati v vtičnico v štirih urah. Polnjenje baterije traja približno uro in pol. Če pogledamo podobne konkurenčne modele, lahko rečemo, da je avtonomija našega respondenta na povprečni ravni.

  Če povzamemo

  Prenosni računalnik HP 655 lahko imenujemo dober model. Ta naprava srednjega formata je precej primerna cena. Naprava ni obremenjena s sijajnimi komponentami in ima privlačen videz. Oblikovanje, kljub pozicioniranju modela s strani blagovne znamke, se lahko imenuje univerzalno. Odlično bo izgledal v rokah mehkegaštudentka in ugleden poslovni človek. Treba je omeniti kakovost montaže modela. Podjetje je vedno pozorno spremljalo to vprašanje, v primeru HP 655 pa ga še ni prevzelo. Izkazalo se je, da je zasnova zanesljiva, tako da lahko naprava varno vzame s seboj, kot se imenuje, na svež zrak, vendar brez skrajnosti. Kljub temu gre za gospodinjski model in ne ustreza visokošolskim razredom zaščite. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, v prenosnem računalniku ni takšnih pomanjkljivosti. Seveda lahko tu pokažete na povprečno zmogljivost, vendar cena naprave ne prispeva k njenemu prodoru v kategorijo iger. Poleg tega, igra na njej, in precej "sveže", lahko zaženete, čeprav pri nizkih grafičnih nastavitvah. Naprava se je izkazala kot koristna v vseh pisarniških aplikacijah in kot multimedijski center za zabavo. Torej, kaj lahko pričakujete pri izbiri, je potrebno na prvem mestu na teh področjih, ne pa na resnih in težkih igrah. Prednosti modela:
 • univerzalen in prijeten pogled;
 • polna podpora za operacijski sistem Windows Vista, serije 8 in 10;
 • je dobra matrika zaslona;
 • ergonomsko delovno območje;
 • produktivni brezžični modul Wi-Fi (približno 100 Mbps);
 • ​​
 • praktično tihi hladilniki;
 • dobri kazalci avtonomije v mešanih načinih delovanja;
 • je povsem ustrezna cena za razpoložljive značilnosti.
 • Slabosti:
 • Brez podpore za sodobna vrata USB 3.0;
 • Skromen nabor naborov čipov v osnovni različici.
 • Sorodne publikacije