Google Chromium: Kako nastaviti brskalnik "za vas"

Za normalno delovanje v brskalniku ga morate najprej konfigurirati. Prvič, brskalnik, in v tem članku bomo govorili o "Google Chromy", nastavljen za večino uporabnikov. Nastavitve vključujejo številne funkcije, ki omogočajo izboljšanje brskalnika, saj Google izvaja stalne statistične podatke in zbira podatke. Te zbirke ne marajo vsi. Konec koncev, samo zaposleni v podjetju vedo, katere podatke pošilja uporabnikov brskalnik in njegove dejavnosti na spletu in kaj se kasneje zgodi z njimi.

Eden od znanih brskalnikov je Google Chromium. Kako jo prilagoditi tako, da nadaljnje delo ne prinese neprijetnosti? Zelo preprosto. V nastavitvah bomo onemogočili vse, kar je lahko neprijetno ali zaskrbljujoče, pregledali bomo vse nastavitve in naredili brskalnik čim bolj udoben.

Kaj je brskalnik

To je aplikacija, ki vam omogoča, da obiščete spletne strani in si ogledate vsebino. Program, ki vam omogoča gledanje videoposnetkov neposredno v brskalniku, prenos zanimivih informacij in še več. Omrežje je le ogromen tok informacij, naš cilj pa je zaščititi sebe, svoj računalnik in podatke pred vsiljivci v brskalniku Google Chrome. Kako ga konfigurirati tako, da ne morejo priti v vaš računalnik in nas poškodujejo? V članku boste našli odgovor na to vprašanje. Če ne veste, kako nastaviti brskalnik Google Chrome, začnimo. Ko prenesete in namestite, ko prvič odprete brskalnik,videli boste preprosto okno (slika spodaj). V središču Googlovega logotipa, iskalne vrstice in nad naslovno vrstico, kjer ste prej morali pisati poizvedbe URL-jev, zdaj pa je to tako imenovana pametna linija, ki vam omogoča pisanje ne le natančnega naslova spletnega mesta, temveč le vsa vprašanja in iskanja. bo izveden v iskalniku. Ampak o tem malo kasneje.
Pod iskalno vrstico ploščice hitrega dostopa so še vedno prazne, ko pa obiščete različna mesta, bodo prikazane zadnje obiskane strani, kar je zelo priročno.

Zdaj pojdite na nastavitve

Kliknemo na gumb v obliki treh horizontalno lociranih pik, odpre se kontekstni meni, v katerem nas zanima postavka "Nastavitve".
Nato boste videli okno, v katerem bomo morali spremeniti Google Chrome. Kako konfigurirati brskalnik, ki je deloval čim bolj učinkovito, ne da bi povzročal neprijetnosti uporabniku? Glavna stvar je, da skrbno preberete opis menija nastavitev in se ne bojte, da jih preklopite. V vsakem primeru lahko vedno vrnete začetno stanje brskalnika.

Za več podrobnosti o točkah

 • V prvem odstavku lahko sinhroniziramo vaš račun z Chromom in tako povežemo brskalnike Google Chrome z vašim računom na drugih napravah.
 • Konfigurirajte, kaj se bo odprlo ob zagonu brskalnika: nova stran, nekaj spletnega mesta ali prej odprti zavihki.
 • Tu lahko izberete temo, po potrebi izberite možnost "Vedno pokaži vrstico z zaznamki", ko nastavljate zaznamke v brskalniku Google ChromeObstaja več načinov. V tem primeru bo ta plošča prikazana pod razumno črto.
 • Opredeliti se z iskalnikom. Tukaj, če niste zadovoljni z iskalnikom Google, ga lahko preklopite na drugo - Yandex, Bing ali Mail. Po vaši presoji.
 • Nato lahko uvozimo zaznamke in nastavitve iz drugega brskalnika Google Chrome. Kako prilagoditi - dodajte, spremenite ali izbrišite uporabnika in mu dodelite tudi avatar s predlaganega seznama? Tukaj lahko to storite.
 • Na dnu strani moramo klikniti na povezavo "Prikaži več nastavitev".
 • Nato lahko prilagodite vsebino, izbrišete zgodovino, označite ali odznačite elemente za pošiljanje samodejne statistike, zaščitite napravo in vklopite kartice, označite možnost »Zapomni si gesla« in izberite velikost strani.
 • Proxy strežnike lahko po potrebi konfigurirate.
 • Spremenite jezikovne nastavitve.
 • Določite pot za prenos datotek. Potrdite polje poleg možnosti »Vedno navedite mesto za prenos datotek«. Nato ob vsakem zagonu brskalnik odpre okno s predlogom za izbiro particije na trdem disku za shranjevanje datotek. V nasprotnem primeru bodo prenesene datoteke shranjene v mapi »Prenosi« na sistemskem pogonu.
 • Konfigurirajte potrdila in virtualni tiskalnik.
 • Na dnu je zadnja točka reset gumb. Če vam rezultat ne ustreza, lahko z gumbom vedno obnovite standardne nastavitve.In vaši zaznamki bodo shranjeni. Nastavitve pa bodo privzeto ponastavljene.
 • Nastavitev hitrega dostopa

  Znova gremo ven in kliknemo gumb za nastavitve »Google Chrome«. " Tukaj vidimo druge odseke.
 • Tukaj lahko konfigurirate zavihek Google Chrome - odprete stran v novem zavihku ali novem oknu.
 • Brskalnik ima možnost, da odpre okno v načinu brez beleženja zgodovine, ta način ne pušča sledi, ne shranjuje datotek z zgodovino. Pravzaprav, če morate vstopiti v pisarno iz računalnika nekoga drugega.
 • Razdelek z nastavitvami za zaznamke, prenose in zgodovino.
 • Tukaj lahko spremenite obseg strani brskalnika.
 • Natisnite stran ali jo shranite v obliki PDF.
 • Prilagodite brskalnik po svojem okusu

  V razdelku »Več orodij« lahko v brskalnik namestite, prenesete, izbrišete različne dodatke in razširitve. S klikom na gumb »Več razširitev« lahko prenesete ogromno zanimivih razširitev. Google Chrome Store ima veliko prostih razširitev, tem, aplikacij in iger, ki jih lahko prenesete z enim klikom. Vendar bodite previdni, da niso vsi varni, preden prenesete neznano razširitev ali temo, pojdite na uradno stran tega ali tistega čepa in preberite mnenja. Občasno, ko so okuženi z vtičniki prek brskalnika v računalnik, zlonamerni programi in lastnikom računalnika prinašajo veliko težav.

  Sorodne publikacije