Stara dirka na PC-ju: seznam najbolj priljubljenih iger

Stare igre - to je nostalgična opomba, ki je celo težko preživeti celo relativno mlademu igralcu. Očitno bo vsakdo našel "isti" disk s svojo najljubšo igračo, katere starost je lahko 15 ali celo 20 let. Stare dirke PC-jev so morda nekoliko zaostajale za bolj naprednimi kolegi, ki so se pojavili v 17-18 letih, vendar so bili veliko bolj zanimivi v smislu zapleta, igranja, multiplayerja. Katere igre v tem žanru so še vedno v povpraševanju?

Potreba po podzemnem in podzemnem študiju NFS 2

Prav ta dva dela navdušencev menita, da je eden najuspešnejših v celotni seriji. Miselna igra, prisotnost velike variacije dirkanja, sposobnost diverzifikacije tuninga - vse to je podatke o igri naredilo zanimivo. Konec koncev, stare rase na osebnem računalniku niso sledile natančnosti in natančnosti pri upravljanju, čeprav so na tem seznamu tudi simulatorji. Prvi poskusi ustvarjanja zanimive ulične dirke so temeljili na arkadni in tekmovalni komponenti.


Underground in Underground 2 sta prinesla vrsto inovacij, ki so postale ključ do priljubljenosti franšize EA:
 • akcija tekmovanja se je preselila na ulice mesta;
 • uglaševanje je postalo bolj raznoliko in spektakularno;
 • nov tip dirke z lastno lestvico ocen.
 • Za igre 2003 in 2004 sta Underground in Underground 2 videti precej dostojno tudi zdaj, po več kot desetletju. Grafika je malo "milja", obrisi avtomobilov so zamegljeni, vendar se zdi, da je igranje napredovalo celo za začetnike franšize NFS iz lanskega leta. Ni čudno, datako stare PC dirke so še vedno priljubljene pri širokem občinstvu.

  FlatOut in FlatOut 2

  Prvi FlatOut je izšel leta 2004. Razvijalci so naredili zelo pametno, ne da bi poskušali tekmovati s prejšnjo franšizo, tudi na papirju. Če je NFS podkupil igralca z možnostjo "resne ulične dirke", je FlatOut dal priložnost, da sodeluje v derbiju, tako da je uničil tako avto kot nasprotnikovo dobesedno v žrebanju. Ta serija iger je še vedno samostojna. Zdi se, da je običajna arkadna igra, vendar uporabniki cenijo stopnjo interaktivnosti v interakciji s svetom, širok izbor avtomobilov in različne dirke.


  Trkanje na starih avtomobilih na osebnem računalniku z zmožnostjo odbijanja, na primer, kolesa je padlo v javnost po okusu. Seveda so tukaj grafike vse enako primitivne, tukaj je specifičnost procesa igre vse močnejša. Ko avto preide skozi rampo, se zruši v oviro in povzroči, da voznik leti več sto metrov, tako da lahko izgine kakšne netočnosti v motorju ali fiziki obnašanja avtomobila.

  Burnout Paradise

  Leta 2008 je studio Criterion Games izdal projekt Burnout Paradise, ki je bil več kot enkrat v primerjavi z zloglasnim FlatOutom. Ključna točka arcade v veliki meri spominja na prejšnji projekt. Igralec se sooča z isto nalogo - uniči nasprotnika ali ga vsaj upočasni. Flota se je povečala, pojavila so se motorna kolesa. Namesto talnih poti v predmestjih je igralec šik mesto. Torej, metropola je malo prazna, ni dovolj dodatnih "masovka" v obliki policije aliprenesenega prometa, morda celo ljudi. To je nekoliko presenetljivo, vendar so drugi vidiki igre na višini.
  Poleg tega igra igra tudi različne načine, če je igralec samo utrujen, da se vozi po okrožju in uniči tekmece. Kaj je Burnout - resnično izvirni projekt. Ne moremo ga primerjati s franšizami, ki so iz leta v leto na števec postavile dodatne vsebine v obliki retuširanega projekta preteklih let. Zato se v takšnih starih dirkah na osebnem računalniku še vedno igrajo.

  Race Driver: Grid

  Za razliko od vseh prejšnjih različic je Grid resen projekt, premišljen in zelo odvisen. Najprej je odvisen od igralca, saj postavlja zahtevo za veliko spretnosti za nadzor avtomobila v tem tekmovalnem simulatorju. Pred več kot 9 leti je bil tak pristop preboj v igralniški industriji, saj arkadna komponenta dirke še vedno ni mogla prenesti pravega duha iger te vrste. Toda to je bil glavni razlog za relativno majhno priljubljenost projekta na koncu. Povprečni igralec ni mogel zagotoviti ustreznega igralca in tekmovati z nasprotniki na ustrezni ravni.

  Najcenejši NFS

  Osebno vredno prvega najbolj iskanega. Ta projekt ni samo izvirnik, je celosten, večplasten in zelo verjetno edinstven. Razvijalec je vzel idejo Underground 2 in jo izboljšal, pri čemer je ustvaril odličen projekt z velikim. Tuning je ostal vsestranski, število dirk se je povečalo, zanimivost zapletov in kariere. Tudi relativno majhna flota 32 avtomobilov nipostala ovira za vožnjo v Rockportu. Stare igre na PC-ju so se razlikovale, vključno z ozračjem, in Most Wanted ga je samo pomnožil. Glavni junak želi empatizirati z dejstvom, da za arkadne igre sploh ni značilen. Javnost potrebuje dirke v starih avtomobilih, igre na osebnih računalnikih, ki niso bile pozabljene, čeprav več kot desetletje ali več. Zakaj? Verjetno je bistvo, da nimajo obsesivne promocijskega prikazovanja izdelkov, tržnih vibracij in obljubljajo, da bodo v bližnji prihodnosti projekt izboljšali. Te igre so dobre, ker so bile sproščene v ostri konkurenci z ljudmi, ki so poskušali ustvariti uporabno vsebino. Žal se danes stvari dogajajo povsem drugače.

  Sorodne publikacije