Kako izvedeti blagovno znamko prenosnika? Osnovne metode

Včasih, pred lastniki prenosnih računalnikov, je vprašanje: Kako ugotoviti blagovno znamko prenosnika? Najpogosteje ne izhaja iz preproste radovednosti, ampak je potrebna za reševanje katerega koli problema ali naloge. Na primer, za iskanje ustreznih gonilnikov, zamenjavo opreme ali popravilo. V takih situacijah ni dovolj poznati samo ime proizvajalca serije naprav, potrebno je najti natančen izdelek in ga uporabiti kot osnovno informacijo za iskanje rešitve problema. V tem članku, poglejmo vse možne načine, da ugotovite blagovno znamko prenosnika HP, Samsung, ASUS in vseh drugih. Večina metod bo ustrezala vsakemu modelu.


Informacije v dokumentih in popolne brošure

Morda je najbolj očiten in znan način, kako ljudje poznajo znamko prenosnika in tehnologijo na splošno, pogledati dokumente, ki jih je proizvajalec ali prodajalec skrbno skupaj z napravo. Vendar pa ta možnost ni najboljša, ker, prvič, ni vedno mogoče najti potnega lista za kupljen prenosni računalnik, in drugič, tu je človeški dejavnik, kar pomeni, da lahko dokumente slučajno položite iz drugega računalnika. Nekateri prodajalci in sploh so grešni, da paket zagotavlja brošure z napačnimi informacijami za povečanje zanimanja za izdelek.


Nalepke na ohišju prenosnega računalnika

Običajno proizvajalci prenosnih računalnikov Windows ne skrbijo za zunanjost svojih pripomočkov, zato ne oklevajte, da se zapletejo od zgorajnalepke z informacijami o sistemu in žlezi. Uporabnik je samo pri roki, ker pogosto napišejo model naprave. Ta metoda je primerna v primeru, ko je računalnik v stanju mirovanja. Nalepke z informacijami o modelih prenosnih računalnikov lahko najdete v delovnem prostoru (pod tipkovnico), na dnu prenosnega računalnika ali na bateriji (najpogosteje pod njo). V HP-jevi novi seriji prenosnikov se nalepke skrivajo na dnu prenosnega računalnika, kjer lahko dobite informacije o seriji in natančni konfiguraciji. Baterija je pogosto obešena z nalepkami s serijsko številko. ASUS običajno vse informacije zapisuje neposredno na sprednjo nalepko, poleg nalepke z licenco Windows. Če je nekdo, na podlagi svojih estetskih preferenc, že ​​uspel odstraniti baterijo, lahko vedno odstrani baterijo ali odstrani dno računalnika, kjer bo oznaka prisotna.

BIOS

Če računalnik deluje ali se vsaj zažene do stopnje prijave za BIOS, lahko tam najdete informacije. Če želite priti v BIOS, morate uporabiti eno od vročih tipk, ki bodo delovale, ko zaganjate računalnik. Pogosto uporabljamo tipke F1 F2 Delete, F8 F12 pa lahko najdemo manj pogosto. Na ASUS prenosnih računalnikih morate včasih najprej pritisniti tipko F2 in nato tipko za vklop /izklop. Pri odločitvah HP in pogosto se uporablja ključ F10. Ko boste naleteli na BIOS, vam sploh ni treba iskati ničesar, v stolpcu Ime izdelka pa boste zagledali začetni zaslon in zagotovili popolne in najpomembnejše točne informacije.


Kako izvedeti blagovno znamko vašega prenosnika,z ukazno vrstico?

Za tiste, ki ne zaupajo grafičnim vmesnikom in popolni dokumentaciji, je zagotovljena različica izpisovanja imena naprave prek ukazne vrstice. To še posebej velja za Linux, kjer je grafični vmesnik popolnoma odsoten, kjer ga je mogoče implementirati z ukazom sudo (dmidecode I grep -A 9 "System Information"), po ukazu pa se prikažejo osnovne informacije o napravi, vključno z blagovno znamko in ovojnico. V sistemu Windows lahko uporabite ukaz wmic csproduct get name in dobite ime in kodo modela brez dodatnih informacij.

Sistemski pripomočki dxdialog in msinfo v operacijskem sistemu Windows

V operacijskem sistemu Windows lahko najdete vsaj dve skriti pripomočki, ki imajo informacije o značilnostih računalnika in njegovega modela. Prva se imenuje dxdialog, druga je msinfo. Če jih želite zagnati, morate pritisniti Win (R) + R (K), vnesti dxdialog ali msinfo32 in pritisniti Enter. Odpre se eden od programov, ki prikaže popolne informacije o napravi.

Prek nadzorne plošče Windows

Tisti, ki bodo bolj verjetno delali z grafičnim vmesnikom, namesto da se povzpnejo v mrežo sistemskih pripomočkov, lahko vstopijo in si ogledajo zanimive informacije na nadzorni plošči. V Windows različicah operacijskega sistema Windows 8 se nadzorna plošča skrije v meniju Start. V operacijskem sistemu Windows 10 ga lahko najdete prek vgrajenega iskanja. Če odprete »Nadzorna plošča«, morate odpreti podmeni »Sistem«, kjer prikaže informacije o modelih računalnika.

S pomočjo orodij drugih proizvajalcev

Mnogi proizvajalci prenosnih računalnikov nameščajo svoje pripomočke z dodatno programsko opremo,ki vam omogoča, da ugotovite natančne značilnosti računalnika in polno ime s kodo celotne serije in določenega modela. Te iste programe lahko prenesete sami. Med najbolj priljubljenimi so:
  • AIDA64 (prej Everest), dobro znani pripomoček, pozna ne le uporabnike računalnikov z operacijskim sistemom Windows, temveč tudi ljubitelje Androidov. Prikaže najbolj popolne informacije o napravah v svojem vmesniku, vključno z značilnostmi in rezultati v vseh vrstah testov učinkovitosti.
  • Speccy je najboljša možnost za tiste, ki želijo vedeti samo o blagovni znamki računalnika, saj je ta pripomoček brezplačen in ima poenostavljen vmesnik.
  • Nekateri proizvajalci prenosnih računalnikov ponujajo svoje lastne pripomočke. HP je na primer rezerviral kombinacijo tipk Fn + Esc, ki vam omogoča takojšen preklop na vmesnik HP Support Assistant, kjer lahko najdete vse potrebne informacije. ASUS gre nekoliko drugače in ponuja prenos programske opreme za delo z matično ploščo in BIOS-om. ASUS AI Suite omogoča nadgradnjo /ponovno namestitev BIOS-a in prikaz informacij o nameščeni strojni opremi, vključno s konfiguracijo naprave, serijsko številko in natančnim imenom.

    Kako najti natančen model MacBook?

    Kako ugotoviti blagovno znamko prenosnega računalnika ASUS, Samsung, HP in druge, so ugotovili. Ostaja pa še govoriti o srečnih lastnikih računalnikov "jabolk". Če želite izvedeti, kateri seriji pripada prenosni računalnik, je dovolj, da preprosto pogledate oznako pod zaslonom, vendar je z natančnim modelom in značilnostmi vse težje. Če imate nov računalnik, ga lahko odpretev sistemskem meniju (ikona jabolka v zgornjem levem kotu) izberite podmeni »O tem Macu« in kliknite gumb »Sistemsko poročilo«. Problem je, da so informacije v tem meniju lahko ponaredek, ki ga pogosto uporabljajo goljufi, ki prodajajo računalnik iz rok. Da bi dobili najbolj natančne informacije, morate namestiti brezplačen pripomoček Mactracker in odpreti podmeni "Moja naprava". Na zaslonu se prikaže model izdelka, funkcije, stanje podpore in več.

    Sorodne publikacije