AIDA64: Kako uporabljati in kje prenesti

AIDA64 je celovit program za zbiranje informacij o računalniški opremi, testiranje njegovih komponent in diagnostiko. S to aplikacijo bo uporabnik lahko dobil izčrpne informacije o vseh težavah, povezanih z likanjem, gonilniki itd. Oglejmo si, kako uporabiti AIDA64 na računalniku.

Kje in kako prenesti?

Najprej morate prenesti program v računalnik in ga namestiti. V ta namen se bomo obrnili na pomoč uradne strani razvijalcev. Mimogrede, tam boste našli veliko gradiva o funkcionalnosti in funkcijah pripomočka. Na glavni strani odprite razdelek »Prenesi AIDA64«. Tu lahko izberete eno od razpoložljivih različic. Za osebne računalnike gre za:


 • ekstremno. Eden najboljših diagnostičnih kompleksov in stresnih testov za danes. S pomočjo pripomočka lahko spremljate kazalnike, izvajate diagnozo železa za težave in težave, analizirate stanje in obnašanje operacijskega sistema.
 • Poslovanje. Ta različica je namenjena delu z omrežji. Odlična rešitev za mala podjetja. Program uporablja sklop orodij za diagnosticiranje in spremljanje poslovnih omrežij. Uporaba AIDA64 Business je tako preprosta kot običajna različica.
 • Inženir. Ta različica ponavlja funkcionalnost skrajne, vendar komercialne usmerjenosti.
 • Revizija omrežja. Ta zbirka je prikrajšana za nabor orodij za testiranje računalnika.
 • Na žalost je AIDA64 zdaj plačan in zagotovljen uporabnikomposkusno obdobje. Za popoln in stalen dostop boste morali kupiti licenčni ključ ali uporabiti piratskega krekerja.


  Ko izberete ustrezno različico, kliknite gumb »Prenesi« zraven njega. Priporočamo, da Extreme namestite kot navadnega uporabnika. Ko prenesete namestitveni program, ga zaženite in sledite navodilom. Ko se namestitev konča, zaženite AIDA64.

  Funkcionalno

  Program AIDA64 se lahko uporablja za opravljanje naslednjih nalog:
 • Zbiranje informacij o opremi. AIDA64 je eden redkih programov, ki zbira podatke kar se da natančno na trdem disku računalnika.
 • Izvajanje stresnih testov za ugotavljanje stabilnosti sistema. Omogoča vam, da ugotovite, kako zanesljiv je vaš računalnik in ali so v njem pomanjkljivosti, kar močno vpliva na zmogljivost.
 • Odkrivanje opreme. Če standardna orodja operacijskega sistema niso uspela konfigurirati povezane strojne opreme, vam bo AIDA64 pomagala.
 • Nadziranje in opozarjanje uporabnika na kritične situacije.
 • Testiranje zmogljivosti.
 • Nato bomo podrobneje in podrobneje preučili vsako od možnosti.

  Zbiranje informacij

  Ko prvič zaženete program, morate pripraviti vse informacije o računalniku. Na velikem seznamu na levi boste videli vse dele po vrsti opreme. Kot lahko vidite, pripomoček zbira podatke od vseh, od monitorja do različice operacijskega sistema. Uporaba AIDA64 je zelo priročna - je sposobnazamenjajte večino standardnih orodij Windows. Za podrobne informacije vam na primer ni treba uporabiti okna Lastnosti računalnika. V razdelku »Računalnik« boste našli ne samo imena komponent, temveč tudi njihove podrobne opise z opisom. Seznam informacij vključuje tudi podatke o pospeševanju in kazalnikih razpoložljivih senzorjev (temperatura, hitrost itd.).

  OZ Data

  Zavihek "Operacijski sistem" vam nudi izčrpne informacije o nameščenih operacijskih sistemih Windows. Prosimo, upoštevajte, da je analogni upravitelj opravil, storitve, seznam voznikov itd. Spodaj boste našli informacije o multimedijski opremi, priključenih zunanjih napravah, nameščenih aplikacijah in še veliko več.

  Primerjava

  Na zadnjem zavihku testa lahko primerjate zmogljivost računalnika z drugimi komponentami. To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete na levi rob in izberete Osveži. Po kratki zamudi se vaša oprema pojavi na seznamu. Delo s programom AIDA64 za natančne in obsežne informacije iz računalnika je lahko tudi začetnik, saj pripomoček samodejno zbira podatke in jih predstavlja v obliki naročenih seznamov, grafikonov in tabel.

  Testiranje

  Vsi testi, ki so jih razvijalci dodali programu, so na kartici "Orodja". Na zgornji plošči kliknite gumb z istim imenom in izberite enega od testov:
 • Disk test. Z AIDA64 lahko preskusite trdi disk samo v aktivirani različici. Če imate poskusno obdobje,potem boste videli ustrezno sporočilo. Po testu boste videli njegovo celotno stanje, temperaturo, hitrost branja /pisanja in obremenitev procesorja.
 • Preizkusite predpomnilnik in pomnilnik. Pred začetkom tega postopka priporočamo, da zaprete vse aktivne programe in shranite spremembe v odprtih datotekah. Po preizkusu boste lahko ugotovili, ali je vaš RAM nezmožen za delo.
 • Preizkusi grafičnih kartic. AIDA64 lahko uporabite za izvajanje grafičnega pospeševalnega testa namesto običajnih meril. Preskusno okno prikaže seznam vseh nameščenih grafičnih kartic. Oglejte si tiste, ki jih želite preizkusiti. Kot rezultat analize boste videli tabelo s podatki o pomnilniku, pasovni širini itd.
 • Diagnostika monitorja. Program vam omogoča analizo monitorja s serijo testov. Pripomoček vam bo pomagal pri finem nastavljanju prenosa barv, kontrasta, svetlosti in drugih nastavitev zaslona.
 • Preskus stabilnosti sistema. V realnem času boste lahko s pomočjo dinamičnih grafov opazovali, kako se računalnik spoprijema z največjo obremenitvijo likalnika.
 • Zdaj veste, kako uporabljati AIDA64 za različne namene. Odličen pripomoček za tiste, ki želijo vedeti vse o delovanju in stanju svojega sistema.

  Sorodne publikacije