Edinstvena klimatska naprava brez zunanje enote: tekmovalni split sistem ali nadgradnja na okensko polico?

V tem članku ne bomo razpravljali o vseh monoblokovih klimatskih napravah, ki po definiciji nimajo zunanjih blokov, to so naprave brez zunanjega bloka. Gre za širok segment klimatske opreme (okna, strehe, mobilne in stacionarne monobloke), kot tudi vse klimatske naprave, uradnik, ki v sobi vzdržuje mikroklimo.

Prednosti nepremične monoblok klimatske naprave

In njegove prednosti so:
 • Pomanjkanje zunanjega bloka na steni stavbe.
 • Za montažo zunanje enote ni treba pridobiti dovoljenja. Včasih to ni mogoče.
 • Pomanjkanje freonskih linij in potreba po valjalnih spojinah. Pri nizki kakovosti je možno puščanje freona. Odvisna je kakovost namestitve od usposobljenosti monterjev.
 • Enostavna namestitev, ki je praktično nemogoče pokvariti.
 • Sodobno oblikovanje. Velika izbira blokovnih barv.
 • Obstajajo modeli z dotokom zunanjega zraka. Dotok stacionarnega monobloka je opremljen s filtrirnimi, rekuperacijskimi in zunanjimi sistemi ogrevanja. Količina dodanega zraka je majhna (do 30 m 3 /h).
 • Prednosti in slabosti vgradnje

  Namestitev stenske klimatske naprave brez zunanje enote je zelo preprosta in ne zahteva visoke usposobljenosti monterjev. Treba je narediti luknjo v steni v steni, da pritrdite ploščo klimatske naprave in izrežete dve luknji s premerom 160mm Vstavite dva zračna kanala. Namestite zunanjo igro.


  Kanali, kalupi in žari so vključeni v nepremično klimatsko napravo brez zunanje enote. Odličen sistem za namestitev v mrežo ne zahteva visokega dela. Igra je preprosta. Nežno zdrsnejo navzven, nato pa se odprejo in zaprejo luknjo. Poseben kabel je vezan na ohišje klimatske naprave in pritrdi odprto mrežo, enostavna montaža pa se oglašuje kot konkurenčna prednost, ki vam omogoča, da prihranite denar pri montaži. Preprostost - da, ampak prihranek denarja - ne! V prenovljenih prostorih, da ne bi pokvarili notranjosti, se zunanje luknje odrežemo s tehnologijo suhega diamantnega vrtanja (vrtalnik se ne ohladi z vodo). Voda je nesprejemljiva. To bo zagotovo pokvarilo obdelavo. Strošek dveh takšnih odprtin (odvisno od debeline in materiala stene) je nekoliko manjši glede na stroške namestitve split sistema. Da, in delo popolnoma ne deluje. Prah še vedno pade v sobo, ne glede na to, kako močna je bila čistilna naprava.


  O tesnosti stenskega monobloka

  Freonsko vezje klimatske naprave brez zunanjega bloka se evakuira in ponovno napolni z gorivom. Kontura je zapečatena in zapečatena, puščanje freona ni možno. Sistem ne zahteva vzdrževanja. To je ena od prednosti. Dejstvo je, da bo uhajanje freona še vedno prišlo. Zelo hlapen freon. Izkazalo se je v vseh mikrorazrezih. In če ni bilo nobenih tovarniških napak, se te razpoke oblikujejo po nekaj letihstoritev Potem je potrebno klimatsko napravo napolniti z gorivom. Vendar ni ventilov za polnjenje. V tem primeru se bakrene cevi režejo in freon se doda konturi. Kakovost tega dela je odvisna od usposobljenosti strokovnjaka.

  Varčevalni prihranki

  Izjava, da stacionarni monobloki ne zahtevajo vzdrževanja, je napačna. Vzdrževanje ni le v nadzoru količine freona. Potrebno je očistiti in preveriti uporabnost toplotnih izmenjevalnikov in ventilatorjev. Očistite drenažni sistem. Preverite temperaturni način, električne povezave.

  Sistem za odvajanje kondenzata (drenažni sistem)

  Kondenzat se mora kondenzirati navzven skozi zračno cev klimatske naprave brez zunanje naprave. Del kondenzata izhlapi. Tisti, ki ne izhlapi, izliva zunanjost rešetke in lahko pokvari steno. Torej se lahko proces odvodnje šteje za rešen. Tu (kot v razcepu) je treba premisliti o načinu odvajanja drenaže in ne motiti obdelave stene od zunaj. Zato v kompletu klimatske naprave brez zunanjega bloka obstajajo drenažne cevi, v njeni izvedbi pa je odprtina za odvodnjavanje.

  Brezmejno delo?

  Značilnosti hrupa stenskih monoblok - od 32 do 42 dB dB. Za enoto, nameščeno v prostoru, je hrupno. Sodobne zunanje enote split sistemov podobne moči delujejo s takimi akustičnimi parametri. Toda v delih je ta del postavljen na ulico. Zato so klimatske naprave brez zunanje linije bloka modelaomejena na hladilno moč 35 kW. Hrup iz modela z višjo hladilno močjo jim ne bi omogočal uporabe v bivalnih prostorih. Vendar pa proizvajalec navaja, da se zasnova klimatske naprave spremeni in pojavijo se tihe modele.

  Cena nepremičnih monoblokov

  Koliko je naprava brez zunanje enote. Cena opreme je še vedno visoka. Primeri cen za modele pretvornikov:
  Modeli ON /OFF:
  Za ta denar lahko kupite nekaj zelo dobrih split sistemov. Izkazalo se je, da stacionarni monoblok, ki pogosto prinaša split sisteme in druge vrste klimatskih naprav glede na tehnične lastnosti, je dobra kompromisna možnost, če ni dovoljenja za namestitev zunanje enote, ne more biti nameščena ali pa ni mogoče naviti cevovoda za namestitev druge opreme.

  Sorodne publikacije