Kako povečati signal WiFi usmerjevalnika: načine in nasvete

Z razvojem brezžičnih tehnologij se je Wi-Fi močno vključil v življenja skoraj vseh in prisotnost brezžičnega omrežja v skoraj vsakem stanovanju se že dojema kot dano. V zasebni hiši je vredno zagnati katerokoli napravo, ki išče brezžična omrežja, seznam pa se takoj dopolni z vsaj dvema najdenima. In v stanovanju bo število daleč preseglo 10. Za vse to pogosto obstajajo situacije, v katerih pokritost brezžičnega usmerjevalnika ni dovolj. Da bi prišli do tega, obstaja veliko razlogov za razlikovanje med katerimi je najbolj razširjena precej težko. Na raven signala pogosto vpliva celoten niz dejavnikov:

 • odstranitev iz vira;
 • stene (zlasti ležajne);
 • notranja in notranja nadstropja (s težavnimi tlemi: armirani beton služi kot čudovit zaslon za radijske valove);
 • prisotnost zunanjih ovir (sosednja omrežja, bližina napajalnih kablov itd.);
 • preobremenitev omrežja z več povezanimi napravami;
 • Slabe antene usmerjevalnika in drugi vzroki.
 • Zato se je, ko se je vrnil iz skladišča domov, razpakiral, vključno z vzpostavitvijo dolgo pričakovanega nakupa, veliko uporabnikov ugotovilo, da naprava ne more zagotoviti potrebnega pokritja.


  Kot kaže praksa, zamenjava usmerjevalnika z dražjo spremembo (na primer z velikim številom anten) ne pomaga pri reševanju problema. Zato je treba še premislitikako povečati signal WiFi, tako da je omrežje samozavestno sprejeta tudi v oddaljenih prostorih. To lahko storite prek vmesnika samega usmerjevalnika ali z dodatnimi napravami in dodatki.

  Nastavljanje usmerjevalnika

  Poskus zvišanja moči signala WiFi v konfiguraciji usmerjevalnika je lahko s spreminjanjem kanala, spreminjanjem omrežnega načina in prilagajanjem moči oddajanja (ne vsi modeli). Kljub navidezni neučinkovitosti teh operacij je dovolj pogosto, da je njihova izvedba povsem zadostna.


  Spreminjanje kanala

  Ta metoda je bolj ali manj pomembna za večstanovanjske stavbe ali zelo tesne zasebne stavbe, kjer lahko več usmerjevalnikov deluje v majhnem prostoru. Njegovo bistvo je spremeniti kanal, ki uporablja trenutno brezžično omrežje. To storite tako, da izklopite svoje omrežje od drugih uporabnikov, ki delujejo na isti frekvenci. Razvijalci so seveda lahko ob vklopu ali ponovnem zagonu usmerjevalnika samodejno izbrali najmanj preneseni kanal, vendar ni zagotovila, da bo po tem postopku popolnoma izoliran. Ročno imenovanje slepo ne more dati rezultatov, zato boste morali skenirati vsa razpoložljiva omrežna okolja s pomočjo posebnih orodij, zasnovanih tako za osebne računalnike kot za mobilne naprave (npr. InSSIDer ali WiFiInfoView). Po natančnem določanju najmanj prenesenega ali celo brezplačnega kanala ga lahko dodelite omrežju. Vusmerjevalniki različnih proizvajalcev, to se naredi v nastavitvah brezžičnega omrežja.

  Spreminjanje omrežnega načina

  Večina sodobnih trismernih usmerjevalnikov in govorijo univerzalni način bgn, kar omogoča interakcijo z omrežjem ne le sodobnih pripomočkov, temveč tudi naprav z oddajnikom WiFi prejšnjih standardov. Po navadi lahko v nastavitvah pametnega telefona, tabličnega računalnika ali prenosnega računalnika najdete informacije o nameščenem komunikacijskem modulu. In če podpirajo standard komunikacije N, lahko preklopite usmerjevalnik v ta način, ki lahko poveča moč signala WiFi usmerjevalnika in znatno poveča hitrost.

  Nastavitev moči oddajanja

  Nekateri modeli lahko nadzorujejo moč oddajanja. Običajno je nastavljena na najvišjo raven, toda pred prehodom na bolj drastične ukrepe preverjanje še vedno ne posega.

  Uporaba dodatnih orodij

  Povečanje moči signala WiFi se lahko izvede z zunanjo dodatno opremo. Med njimi so močnejše antene, razširitve in posebne naprave - repetitorji. Poleg tega nihče ne posega v njegovo uporabo in podpira tako funkcijo kot usmerjevalnik.

  Wi-Fi antena

  To je najmanj učinkovit način, saj tudi z nakupom najmočnejše in dražje zunanje antene ni mogoče doseči bistvene razširitve območja pokritosti. Najvišji rezultat bi lahko bil zagotavljanje žičnih anten, toda uporabniki z njihovo pomočjo povečajo signal WiFi, kot se je izkazalo, ne posebej.v mnogih pogledih zaradi velike cene. Primerneje je razmisliti o uporabi tako imenovanega podaljševalnika signala ali repetitorja.

  WiFi repetitorji

  Najpogostejši razred naprav do sedaj. Omogočajo vam, da povežete signal brezžičnega usmerjevalnika, tako da preprosto ponovite nadrejeno omrežje in ustvarite sistem, ki temelji na njem, s popolnoma različnimi parametri, vključno s številko kanala, ID-jem in geslom. Pogosto so takšne naprave izdelane v kompaktnem ohišju, ki združuje ploščo, anteno in napajanje. V tem primeru lahko omrežni kabel obstaja in ne obstaja: v vtičnici se naprava kot noč povezuje z vgrajenim vtičem v ohišju.
  Obstajajo tudi namizne in stenske naprave, ki so podobne miniaturnemu usmerjevalniku ali majhni digitalni predponi. Če želite z uporabo ponovilnika povečati sprejem signala WiFi, ga morate praviloma inicializirati. To se izvede na enak način kot prvi zagon usmerjevalnika - tako, da povežete LAN kabel z računalnikom in vnesete potrebne parametre v spletni vmesnik naprave (začetne sistemske nastavitve, kot tudi identifikator nadrejenega omrežja, ključ za šifriranje, ime omrežja in posledično vnos novega gesla). Ko so nastavitve končane, se naprava znova zažene in prekine povezavo z računalnikom, nato pa se lahko uporabi. Glavni namen te skupine naprav je povečati moč signala WiFi, kot se zdi iz imena. Vendar pa se velik del njih lahko uporablja z ethernetnim kablompovezati različne žične naprave - namizna, stare domače gledališke modele, sprejemnike, igralne konzole, televizorje itd., kar je včasih zelo uporabno.

  V to skupino spadajo tudi repetitorji USB - miniaturne naprave, ki prejemajo napajanje iz katerega koli vhoda USB ali polnilnika mobilnega telefona. Najpogosteje jih uporabljamo na potovanjih, ampak povečamo WiFi signal, kot se je izkazalo, z njihovo pomočjo, veliko uporabnikov raje in doma. Vse zaradi zelo privlačne cene na še višji ravni mobilnosti.

  Usmerjevalnik v načinu repetitorja

  Nekateri modeli lahko delujejo v načinu omrežnega releja. Na trgu so na voljo precej dobre naprave za povečanje signala WiFi usmerjevalnika. Kot kaže študija ponudb, nekateri od teh usmerjevalnikov stanejo malo več kot repetitorji. Vendar pa veliko število uporabnikov preprosto ne sumi na takšno funkcijo, zato se kupujejo veliko manj pogosto. Če želite uporabiti takšno napravo v funkciji repetitorja, morate iti na spletni vmesnik, poiskati konfiguracijsko enoto, ki je odgovorna za načine naprave, in nato aktivirati želeno. Običajno to ne povzroča težav, saj tudi če navodila niso na voljo, jo lahko enostavno najdete na internetu.
  Če obstaja stari delovni usmerjevalnik s potrebnim funkcijam, potem ni treba kupiti novega. Toda kako povečati signal WiFi v primerih, ko je "ekstra"je usmerjevalnik brez podjetja, vendar je način ponovilnika prikrajšan? Iskanje takšne naprave za uporabo se lahko uporabi kot vodilna aktivna antena. Zahtevana sta samo določena dolžina kabla Ethernet in brezplačna vtičnica na pravem mestu. To je poceni, in za stiskanje, preveč denarja ne bo treba, in edina neprijetnost je polaganje na hišo ali stanovanje. Toda zdaj, ko izberete veliko število pritrdilnih nosilcev, zabojev ali celo obrobnih plošč za skrito ožičenje, enkrat porabite nekaj časa in moči, nato pa udobno dostopate do interneta kjer koli v domu s katere koli naprave, vsekakor vredno. .

  Značilnosti lokacije repetitorjev

  Za razširitev sprejema signala WiFi na prenosnem računalniku in na drugi prenosni napravi mora biti razširitvena naprava pravilno nameščena. Mnogi napačno postavijo poročevalca na oddajno mejo obstoječega omrežja, zato upajo, da bodo dobili več pokritosti. V takih primerih postane novo omrežje, tudi z maksimalno stopnjo signala, neučinkovito: naprave so uspešno povezane z njo, vendar hitrost povezave pušča veliko možnosti. V zvezi s tem je internetna povezava pogosto prekinjena ali sploh ni. Zato je treba ponavljalec postavi v cono samozavestnega sprejema sedanjega omrežja, in zaželeno je, da napravo postavimo čim višje: spodnja vtičnica nekje s predali ali kavčem - ni najboljša možnost, kar negativno vpliva tudi na učinkovitost govora. Če se kot recept uporablja drugousmerjevalnik, ga morate postaviti na podlagi istih priporočil.

  Spremenite obseg usmerjevalnika

  Možnost, ki ustreza prebivalcem večstanovanjskih stavb. In to je povezano s prihodom brezžičnih usmerjevalnikov, ki delujejo na frekvenci 5 GHz. Zaradi relativno novosti te tehnologije in precej visokih stroškov podpore svojih naprav, standard 80211 ac zdaj praktično ni razširjen, zato bo z zmožnostjo izolacije domačega omrežja od interference, takšen usmerjevalnik to odlično obdelal. Toda visoka cena samega usmerjevalnika ni edina pomanjkljivost: standard za komunikacijo z izmeničnim tokom mora podpirati in se povezati z omrežno napravo. V nasprotnem primeru ne bo nobene koristi od uporabe drage naprave: omrežje bo delovalo v starem območju z vsemi posledicami tega.
  Kako povečati signal WiFi na prenosnem računalniku, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu, če ne želite porabiti denarja, ampak željo in zmožnost, da naredite karkoli s svojimi rokami v obilju? Pomaga lahko osnovno osnovno znanje fizike in razumevanje principov dela WiFi.

  Namestitev reflektorja

  Metoda je vgradnja folijske ali polkrožne folijske plošče iz pločevinaste pločevine za antenskim usmerjevalnikom. V tem primeru bo celotna zmogljivost antene usmerjena v smeri, ki jo določi uporabnik, kar pa bo nekoliko izboljšalo kakovost signala. V kombinaciji z natančno nastavljenim usmerjevalnikom (sprememba kanala ali omrežjem) lahko na ta način dosežete precej dober rezultat.

  Ustvarjanje zunanje antene

  Bolj smotrna in kompleksnejša možnost, saj zahteva nakup najmanj bakrene žice in kabla s priključkom. Gre za vprašanje, ali je vsaka radijska amaterska antena Kharchenko, ki se lahko uspešno uporabi in za frekvence 2,4 GHz. Samostojna je izdelava. To bo močno izboljšalo kakovost vašega domačega omrežja WiFi.

  Sorodne publikacije