BMW E60: fotografije, funkcije, značilnosti avtomobila in pregledi

"BMW E60" je pogon na zadnja kolesa in štirikolesni avtomobil pete serije, ki je serijsko izdelan od leta 2003 do 2009. Avto je postal naslednik legendarnega "BMW" v telesu E39. Avto je bil izdelan v dveh telesih. To je limuzina s štirimi vrati in vsestranska oseba. Avto pripada poslovnemu razredu.

Videz

Zunaj avtomobila se razlikuje od prejšnjega telesa. E60 se je bistveno razvil.
Torej, spredaj so bile druge luči. So bolj podolgovati in sčasoma niso blatni. Rešetka, ki je sestavljena iz dveh "nosnic", je postala bolj zaokrožena. Spremenjen je tudi odbijač. Tudi oblika zadnjega dela se je spremenila. Najprej je treba omeniti luči in pokrov prtljažnika. Poleg tega lahko v odbijaču vidite luknje za senzorje parktronic, ki je bil avto že opremljen z originalno opremo. Kaj pravite na kakovost kovine na BMW E60 pregledih? Lastniki pravijo, da za razliko od prejšnjega telesa ta avto ni tako gnil. Barva razkošnih barv, saj je E60 redkost. No, prisotnost rje kaže, da je bil avto v nesreči in ni bil predelan s tehnologijo.


Mere, zračnost

Avto je neposredni konkurent E-razreda "Mercedes". Torej ima "BMW" praktično enake dimenzije. Dolžina je 484 metrov, širina - 185 višin - 147 metrov.
Velikost zračnosti je 14 centimetrov. To je precej majhno glede na naše pogoje delovanja. Dolžina medosne razdalje "BMW E60" - 288 metrov. Teža avtomobila je od 154 do 184 ton, odvisno odprenesete

BMW E60: salon

Poleg zunanjosti se je notranja oprema bistveno spremenila. Kako izgleda BMW E60? Notranji bralnik fotografij si lahko ogledate v našem članku. Za voznika je zagotovljena udobna tricikelna multikroma in informativna plošča naprav z anti-glare prevleko. Sedeži imajo široko paleto nastavitev in električni pogon. Stoli, mimogrede, so zelo udobni na BMW E60 - pravijo povratne informacije. Poleg tega je za voznika in sovoznika predviden širok osrednji naslon za roke. Končni materiali in barvna paleta oblazinjenja se lahko razlikujejo glede na leto izdelave in celoten komplet.

Vredno je reči, da je salon sestavljen zelo kakovostno. Torej, če ima volan odrgnina, in je usnje počilo, kilometrina v avtomobilu očitno ni 150 tisoč. Takšni primeri so vsaj potekali na 400 ali več.

Električna energija

Pri nakupu „BMW E60“ je treba ugotoviti, ali je bila predhodno zamenjana plus žica. Na modelih dorstayling je bila slaba izolacija in ta žica je bila zaklenjena na maso. Če nameravate kupiti karavan, morate preveriti zmogljivost panoramskega strešnega okna. Z njim so pogosto težave. Mehanizem gradnje z leti se začne utripati (ali ga zavrteti). Kot je za generator, je zanesljiv, vendar po 150 tisoč kilometrov, ležaji lahko buzz.

Pogonski agregat

Peta serija BMW v karoseriji E60 je bila zasnovana z različnimi motorji. "BMW E60" iz prvih let sprostitve je mogoče najti tudi s starimi inline šestvaljnimi motorji M54 v prostornini 2225 in 3 litre. Ta model je do leta 2005 izdal. S katerimtežave, s katerimi se srečujejo lastniki teh motorjev? Slaba povezava je ventil za prezračevanje plinov iz bloka motorja. Zamašena je skozi 80 tisoč kilometrov, zaradi česar se pritisk olja poveča in stisne oljna tesnila. Tudi na teh motorjih je sistem spreminjanja faz distribucije plina "Vanos". Med resnimi težavami, ki so se pojavile na teh motorjih, je treba omeniti:
 • Prsteni ležijo.
 • Povečana poraba olja.
 • Po letu 2005 je bil avtomobil opremljen z motorji z magnezijevim valjem. Vendar, kot je navedeno v povratnih informacijah, pogonska enota ni postala zanesljiva. Ravno nasprotno: če je bila poraba nafte odvisna od stanja KVKG, zdaj pa je nafta šla samo privzeto. Občasno, ko je motor N52 deloval, je bilo približno tisoč kilometrov za liter. Po 80 tisoč kilometrih na teh motorjih so bili obroči. Če pravočasno ne opravimo popravil, je bil katalitični pretvornik izpušnih plinov kovan. Vse ne bi bilo nič, toda nevtralizator je v zbirki z izpušnim kolektorjem. In moral se bo popolnoma spremeniti. Ugotavljamo tudi, da običajna sonda na teh motorjih ni. Namesto tega obstajajo senzorji na BMW E60. Informacije o ravni se posodabljajo z zamudo 15 minut. Modeli do leta 2008 s tri-litrskimi motorji so imeli otrokovo bolezen: udarce ventilov med ogrevanjem motorja. Razlog za to so slabo izračunani naftni kanali. Hidro-kompenzatorji zato delujejo v suhih pogojih. Po letu 2008 je motor namestil revidirano glavo bloka in problem z udarcem ventilov je izginil.

  Tudi "BMW E60" je bil opremljen z osmim valjemmotorji To je sprememba 545i in 550i. Opremljeni so bili z motorji serije N62. Med težavami, ki jih je treba upoštevati, je preboj razdelilnih cevi hladilnega sistema v območju porušitve bloka. Vsakih 150 tisoč kilometrov je bilo treba zamenjati skrčne kapice. Če pravočasno ne sledite nivoju olja, bo motor občutil lakoto na olje. Posledično je to stena na stenah valjev.

  Dizel "BMW E60"

  Približno četrtina vozil obravnavanega modela v Rusiji se poganja z dizelskimi motorji. Podnožje v črti "solid" je dvolitrska enota M47 s 163 silami. Med pastmi je vredno omeniti vrtinčne zavihke. Prečrpajo 180 tisoč in gredo naravnost do sesalnega kolektorja. Da bi se izognili neprijetnim posledicam, jih lastniki vnaprej odstranijo z nadaljnjo spremembo elektronske enote.
  Tudi na "BMW" je dizelski motor N47. Takšnih težav z vrtinčnimi zavihki nima. Vendar pa obstajajo težave. Torej, skozi 140 tisoč kilometrov, je bila veriga mehanizma za distribucijo plina odrezana na zadnji steni. Treba je opozoriti, da je najbolj priljubljen dizelski motor med motorji E60 motor M57 s prostornino 3 litre. Med pastmi je vredno omeniti razpoke na območju izpušnega kolektorja. Je jeklo, in da bi izključili problem, so lastniki postavili kanalizacijski kolektor iz starega E39. Kar zadeva turbopolnilec, je njegov vir približno 250 tisoč kilometrov.
  Kot je pokazala praksa, je najbolj uspešen in nezahteven pri popravilu trilitarski dizelski motor. Razlikuje se z dobrim potiskom inporabi veliko manj goriva kot bencinski kolegi. Zato je ravno ta motor mogoče upoštevati pred nakupom.

  Prenos

  Na tem avtomobilu so trije prenosi. Vsi so šest stopinj. Osnovna mehanika ima dober vir, primerljiv z motorjem samim. Sklopka zahteva pozornost ne prej kot 200.000 kilometrov (seveda pod neagresivno vožnjo). Nadalje so na seznamu dve šeststopenjski mehaniki. To je škatla podjetja General Motors 6L45 in nemškega podjetja ZF serije 6NR. Kot je za prvo polje, lahko storitev brez popravila približno 300 tisoč kilometrov, ob zamenjavi olja enkrat na 80 tisoč.

  Prenos ZF

  Toda pri prenosu ZF so bile težave. Torej, po 100 tisoč kilometrih je bil tok palet. Plastika je in se sčasoma začne deformirati. Zamenjava tesnila ne rešuje situacije. Tukaj morate zamenjati celoten pladenj za samodejni prenos.
  Ampak to še ni vse. Tudi po 100 tisoč kilometrih so bili ventili mehatronskega bloka zamašeni. Mehatronika je potem izginila in zahtevala popolno zamenjavo. To okvaro so spremljali močni udarci pri preklopnih hitrostih in vibracije na poti. Da se naprava ne bi kladila, je priporočljivo, da se v času 120 tisoč ur spremeni nabor solenoidov AKPP. Tudi bolniško mesto v škatli ZF je hidrotransformator. Deluje v načinu blokiranja, kar negativno vpliva na njegov vir. Skozi 150 tisoč obrabe rokavov oljne črpalke avtomatskega menjalnika. Če črpalka nibo črpalka tekočina, škatla lahko ne uspe. To bo pomenilo zamenjavo bobnov in trenja.

  Robot SMG III

  O tem prenosu je treba posebej povedati. To je robotiziran menjalnik, ki je bil nameščen izključno na "napolnjeni" izvedbi M5. Med težavami v tej škatli je hitra obraba sklopke, ki ne prenese obremenitev z močnim desetvaljnim motorjem. Če želite zamenjati disk, morate ne samo razstaviti škatlo, temveč celoten sistem izpušnih plinov.

  Tekalno orodje

  Sprednji in zadnji del tega avtomobila sta neodvisna vzmetenja. Element virov je odvisen od pogojev delovanja. Prva odpove stojala in puščice stabilizatorja prečne stabilnosti. Njihov vir ni več kot 60 tisoč kilometrov. Drugi elementi (kroglični ležaji, amortizerji in konice za krmiljenje) se gibljejo od 120 do 150 tisoč kilometrov. Tihi bloki vzvodov se spremenijo posebej. Obstajajo tudi originalni popravilni kompleti. Na vsestranski Touring lahko pnevmatsko vzmetenje od zadaj. Ne razlikuje se po zanesljivosti. Torej, po 150 tisoč kilometrov izgubili zračno tesen valjev. Kot rezultat, kompresor odpove, ker je nenehno črpanje zraka. Krmiljenje - grablje. Lahko je redna in s spremenljivo številko prenosa. Slednji so označeni kot aktivno krmiljenje. Pot proge je vidna v razmiku 150 tisoč kilometrov. Praviloma je kriv to valjar krmilne gredi.
  Kako ta avtomobil vozi na poti? Kot je navedeno v pregledih, je "BMW E60" 2004 drugačendobro ravnanje. Avtomobil obdrži cesto popolnoma pri kateri koli hitrosti. Ne poskuša se umakniti, ne da bi vedel in "se praskal" na tej poti. Upravljanje je popolnoma predvidljivo. V avtomobilu "BMW E60" značilnosti vzmetenja so konfigurirani samo za pogon in užitek. V tem primeru ni mogoče reči, da je vzmetenje močno vpeto in neenakosti slabo pogoltne. Poleg okretnosti je za avtomobil značilna visoka gladkost proge. To je seveda prednost. Tudi avto ima tesne zavore. Toda pogoni so zelo hitro na svojem mestu. Vir zavornih kolutov je približno 80 tisoč kilometrov. Sami bloki so okoli 35 tisoč.

  Naj povzamemo

  . Trenutno je mogoče ta avto kupiti po ceni od 350 do 500 tisoč rubljev. Po eni strani je cena zelo zapeljiva. Po drugi strani pa je malo verjetno, da bodo vsi lastniki pripravljeni plačati do polovice stroškov avtomobila za popravilo, da bi nekako avtomobil pripeljali v delovno stanje. Glede na to je na trgu veliko primerov, ki zahtevajo pozornost na škatli, motorju in vzmetenju. Zelo težko je najti "živo" limuzino ali karavan za takšne stroške. Zato je vredno premisliti pred nakupom takega avtomobila. Konec koncev, po nakupu bo zagotovo morali dati resno količino denarja za zamenjavo propadle enote.

  Sorodne publikacije