Yota: kako povečati signal? Navodila

Brezžična tehnologija še zdaleč ni popolna, zato se veliko uporabnikov sooča s šibkim radijskim signalom, zaradi česar se hitrost interneta popolnoma zmanjša ali izginja. Tako veliko uporabnikov želi vedeti, kako izboljšati signal Yota. Seveda, za izboljšanje signala lahko kupite posebno opremo, vendar je ta užitek zelo drag. Zato lahko poskusite z lastnimi rokami povečati signal Yota z zbiranjem posebne antene. To je enostavno.

Kako povečati signal Yota?

Yota je eden od operaterjev, ki uporabnike povezuje z brezžičnim internetom. Med prebivalci Rusije je ta ponudnik priljubljen, vendar se mnogi njegovi kupci počutijo neprijetno zaradi nepopolnosti ponudnika opreme. Težave nastanejo tudi na območjih, kjer mora biti signal jasen zaradi prisotnosti signala. Zato proizvajalci iščejo način za povečanje signala Yota in sproščanje posebnih ojačevalnikov za izboljšanje signala. Vendar pa je njihova cena lahko višja od samega modema. Na primer, podjetje ojačevalnik Wimax stroški v območju 30-35 tisoč rubljev. In to kljub dejstvu, da je strošek modema sama - pod tri tisoč rubljev. Za dostop do omrežja morate plačati dvojno plačilo.


Toda to je najlažji način, da vam povem, kako povečati signal Yota, tako da ga uporabljajo mnogi uporabniki. Vendar pa bomo šli v drugo smer in ne bomo preveč plačali.
Ni vedno primerno dati denar za povezovanje in potem plačati več za izboljšanje opremesignal. Torej, ljudski obrtniki so prišli do izdelave antene Yota sami. Uporabniki trdijo, da signal povečujejo 7-krat, zaradi česar se hitrost dostopa znatno poveča. Te antene lahko uporabljate ne samo pri operaterju Yota, temveč tudi s katerim koli drugim.


Tipi anten za modem Yota

Obstaja veliko različic anten, ki so narejene iz različnih materialov. Če izberete osnovne in enostavne vrste, potem morate vsekakor poimenovati: banko (izdelano iz navadnih kovinskih pločevink), vsesmerno (videti kot svinčnik), psevdoseliti (kot tudi satelitske krožnike). Najenostavnejša je antena s kozarcem, za katero potrebujemo pločevinko, N-režo, bakreno žico in par zobnikov. Če nekdo poskuša ugotoviti na forumih, kako povečati signal Yota, potem bi mu najprej svetovali, naj naredi anteno za kozarec.
Izgleda, da je preprosto, vendar morate narediti izračune za ustvarjanje naprave. O tem, kako narediti takšno anteno, bomo napisali spodaj. O vsesmerni anteni ne bomo pisali, saj zahteva znanje, ki ga verjetno ne boste morali izdelati. Vendar se pogosto uporabljajo domači psevdoseliti. Tu se kot reflektor uporabljajo kuhinjski pripomočki (npr. Lonec), folije in gospodinjski aparati (kot so dežnik ali kovinski žar).

Iskanje najbližje BS

Znanje, kako povečati signal 4G Yota, ni dovolj. Najprej morate razumeti, kje se nahaja naslednja BS. Tudi če je vaš dom v območju operaterjasignala morda ne bo. Zato iščemo smer najbližje BS in ugotovimo, kako napredna je vidljivost. Z drugimi besedami, razumeti moramo, ali obstaja možnost povezave z ojačevalnikom ali brez njega.
Dejstvo je, da lahko v mestu dobre kakovosti komunikacije zagotavlja BS, ki je 200-300 metrov od hiše. In v vasi je razdalja lahko vsaj 20 km, kakovost komunikacije pa bo odlična. Mrežni promet igra pomembno vlogo, na slabo naseljenih območjih pa je vedno nizka. Preden ojačamo modemski signal 4G Yota, ugotovimo, kje je BS. Pokličite operaterja (storitev podpore) in vas prosimo, da pomagate pri pravilni namestitvi antene. Pri tem lahko pomaga tudi forum ponudnika. Samo navesti morate naslov. Obstajajo celo posebna spletna mesta, kjer lahko dobite te informacije. In če nobeden od načinov ne pomaga, poskusite najti tisto, kar vas zanima na spletu.

Nastavitev lastne antene

Priprava antene ni vse. Pomembno je, da ga pravilno nastavite. Tukaj je najpomembnejša vloga pravilne smeri ojačevalnika, ki upošteva vertikalno in horizontalno odstopanje. Prav tako je treba upoštevati, da ima signal lastnost, da se odbije od površin, zato jo je mogoče včasih ujeti iz nepričakovane smeri. Še posebej ni treba skrbeti, če ne morete takoj ujeti močan signal. Morda bo v iskanju tega moral priti iz prenosnika in antene. Če živite v zasebnem domu, je vredno vzpenjanja na strehi hiše.Vizualno se moč signala določi v posebnem programu Yote. To bo po nakupu modema. V povprečju bo nastavitev in iskanje signala trajala eno uro. Pri izdelavi antene bo treba porabiti približno enako količino.

Proizvodnja antene za povečanje modemskega signala Yota

Predpostavlja se, da imate izračune. Tu ne bodo navedeni, ker je to popolnoma drugačen profil.
Potrebovali bomo: konzervno kozarec (na primer iz ananasa) iz kositra, redno N-režo, imenovano tudi "mama". Še ena potreba je bakrena žica s premerom 2 mm in več zob.
Torej vzemite kozarec s premerom 8-10 cm in višino približno 13-14 cm. Zapustimo zgornji del, ne potrebujemo ga razrezati. Naj bo plastični pokrov. Sedaj privijte naš N-konektor na kozarec nekje v sredini stene in ga spajate z bakrenim kosom žice (dolžine okoli 35 cm), ki bo deloval kot valovod. Če je plastičen pokrov na kozarec, ga uporabite - zaprite kozarec. Če ne, je priporočljivo uporabiti nekaj drugega (npr. Film). To bo ščitilo strukturo pred vplivi okolja. Najprej poskusite svoje ustvarjanje brez pokrova. Če ste vse naredili pravilno (in ste vnaprej opravili pravilne izračune), potem lahko lonec zaprete s pokrovom. Če se signal nato poslabša, uporabite drugačno prevleko ali pa je sploh ne uporabljajte.

Opozorilo

Preden sami naredite anteno in poskusite povečati signal Yota, se morate prepričati, da je resničnomorate, in samo kupiti ojačevalnik ne morete. V primeru napačnih izračunov obstaja majhna možnost, da pokvarite vaš modem. Posledično boste izgubili. Če ne želite tvegati, potem kupite pripravljen komplet za povečanje signala. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se signal poveča in znatno poveča hitrost prenosa na deklariranega ponudnika.

Zaključek

Zdaj veste, kako povečati signal Yote in ga lahko poskusite narediti z lastnimi rokami. Ni potrebno porabiti veliko denarja za opremo, čeprav je vredno priznati, da je ponavadi zelo koristna. Če ste malo seznanjeni z radijsko tehnologijo, lahko brez težav rešite to nalogo. V skrajnem primeru, če imate v mestu servisno delavnico, vprašajte, kako povečati signal modema Yota in prositi za pomoč. Izkušen čarovnik se bo spoprijel s to nalogo in se ne bo odrekel ponaredkom. V vsakem primeru bo stalo manj kot nakup novega ojačevalnika ali antene.

Sorodne publikacije