Kako prenesti stike iz Nokia na Android? Navodila

Ali ste se odločili za zamenjavo preprostega telefona Nokia s pametnim telefonom Android? V tem primeru vas bo bolj verjetno zanimalo, kako prenesti stike iz Nokie na Android. Dejansko obstaja več načinov za izpolnitev te naloge in so odvisni od modela telefona, ki ga uporabljate.

Metoda 1. Uporaba MobileTrans

Ta metoda je pomembna za telefone Nokia, opremljene z Windows Phone 881 in 10, kot tudi Symbian 40 in 60. To je dober način za prenos stikov iz Nokie na Android. brez "google". MobileTrans je aplikacija, ki je enostavna za uporabo in omogoča prenos podatkov med iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry in Symbian. Program vam omogoča prenos stikov, fotografij, glasbe, videoposnetkov, sporočil, zgodovine klicev, aplikacij in še več iz ene naprave v drugo. To kopiranje poteka z enim samim klikom miške.

Kako to storiti?

Prenesite MobileTrans v računalnik z operacijskim sistemom Windows ali Mac, ga namestite in zaženite. Nato istočasno sinhronizirajte telefon Nokia z računalnikom ter tablični računalnik ali pametni telefon za Android. V vmesniku programa poiščite elemente menija v iskanju naprave. Ko najdete obe napravi z uporabo zgoraj navedene programske opreme, je vsebina, ki se prenaša iz družbe Nokia na Android, na voljo kot seznam. Da, potrdite polje poleg možnosti »Stiki«, če jih želite kopirati iz »Nokia« v »Android«.
Kliknite gumb "Začni kopiranje" nazačnete proces migracije podatkov. Ko je postopek končan, morajo biti vsi stiki iz telefona Nokia na voljo v sistemu Android. Če želite s to metodo uvoziti vsebino iz naprave Nokia Lumia (ki se izvaja v operacijskem sistemu Windows Phone 881 10 Mobile), morate najprej varnostno kopirati stike v Microsoftovem oblaku. Praviloma, če greste v sistemske nastavitve, se podatki shranijo v oblaku samodejno.

2. način: Nokia Suite z Android File Transfer

Ta metoda je pomembna za večino telefonov Nokia, razen za blagovno znamko Lumia. Nokia PC Suite in Suite sta uradna programska oprema za prenos vsebine (na primer stikov, fotografij, glasbe, koledarja, opravil, beležk, zaznamkov in spletnih virov) med računalniki in telefoni Nokia. Ti programi omogočajo enostavno varnostno kopiranje in obnovitev varnostnih kopij. Nokia Suite je zasnovan za najnovejše modele telefonov, ki niso del linije Lumia (na primer serija Asha). Če imate staro napravo (recimo morate prenesti stike iz telefona Nokia 515 v Android), uporabite programsko opremo PC Suite.
Android Transfer pa je profesionalna aplikacija za sinhronizacijo in varnostno kopiranje podatkov iz telefonov in tabličnih računalnikov v Androidu. Vse vsebine, vključno z besedilnimi sporočili (SMS), stiki, aplikacijami, glasbo, fotografijami in videoposnetki, lahko prenesete prek te aplikacije med napravami Android ter med takšnimi napravami in osebnimi računalniki.

Kako na ta način prenesti stike iz »Nokia« v »Android«?

Za sinhronizacijo stikov zNaprave Nokia na osebnem računalniku morate premakniti v pomnilnik naprave s kartice SIM. Zato jih morate vnaprej kopirati v telefon. Prenesite, namestite in zaženite programsko opremo Nokia Suite v računalniku. Odprite meni Orodja, nato izberite Možnosti in odprite okno Možnosti. Kliknite na zavihek »Stiki« na levi strani. Izberite stike Windows, nato pa v desnem podoknu "Sinhroniziraj z aplikacijskimi stiki", nato v spodnjem desnem kotu kliknite "V redu". Telefon Nokia povežite z računalnikom. Ko odprete pomnilnik naprave s programsko opremo Nokia Suite, v zgornji navigacijski vrstici kliknite ikono stikov (druga). Kliknite »Sinhroniziraj stike«, ko odprete podatke iz telefona, da začnete sinhronizirati podatke.
Ko vse zapade, prenesite in namestite aplikacijo Android File Transfer. Odprite ga in povežite pametni telefon ali tablični računalnik na tej platformi z računalnikom. Ko napravo najdete s to programsko opremo, jo izberite v razdelku Naprave in nato v levem podoknu. V podmeniju stikov pojdite na kartico Uvoz /Izvoz & gt; »Uvozi stike iz računalnika« & gt; "Iz adresarja Windows", ki se nahaja na zgornji plošči. Takoj, ko se odpre pojavno okno, kliknite "Uvozi stike". Ko končate vse korake, se bodo v napravi Android prikazali stiki iz telefona s sistemom Windows.


Metoda 3: Kako prenesti stike iz Nokie na "Android" prek bluetooth

Aplikacija Rainbow Contacts je ustvarjena.posebej za prenos stikov iz starih telefonov v napravo Android. Ta storitev podpira stare modele različnih telefonov. Kako uporabljati kontakte Rainbow za kopiranje stikov iz Nokie v Android? Prenesite in namestite aplikacijo na nov pametni telefon Android. V napravi Nokia ni treba namestiti aplikacije. Vklopite Bluetooth in vzpostavite povezave med starimi in novimi napravami. Preverite, ali se povezava med seboj izključuje. Po tem bo program samodejno kopiral vse stike iz starega telefona Nokia v nov pametni telefon Android.
Ta programska oprema vam ne omogoča le reševanja problema prenosa stikov iz Nokie na Android na bluetooth, temveč tudi lokalno kopiranje podatkov. To lahko storite tudi tako, da varnostno kopirate vse stike na kartico SD in obnovite stike iz njega v drugo napravo. To funkcijo lahko uporabite in prenesete imenik pri zamenjavi kartice SD.

4. način: Uporaba programske opreme Nokia Suite, prenos datotek Android v povezavi z NBU Explorerjem

Ta možnost odgovarja na vprašanje, kako prenesti stike iz Nokia na Android, ki so pomembni za telefone, ki niso povezani. v razponu Lumia. NBU Explorer je odprtokodna programska oprema, razvita za telefone Nokia starih modelov. Uporabite ga lahko za preverjanje vsebine varnostne kopije vsebine vaše naprave, ustvarjene s programsko opremo Nokia Suite, PC Suite ali Ovi Suite. Aplikacija vam omogoča, da dobite vsebino v celoti ali selektivno, ne da bi popravili vaš pametni telefon. Še posebej toTo bo uporabno, če želite iz naprave najti le izgubljene podatke, namesto da bi popolnoma obnovili vsebino pomnilnika.

Kaj je treba storiti?

V računalnik prenesite in namestite Nokia Suite, NBU Explorer in Android File Transfer. Povežite telefon Nokia z računalnikom s kablom USB in zaženite Nokia Suite. Izberite Orodja & gt; Varnostno kopirajte v menijski vrstici, da varnostno kopirate vsebino naprave. Če želite dobiti stike iz prejšnje varnostne kopije družbe Nokia, pojdite na naslednji korak. Če želite nadaljevati navodila za prenos stikov iz Nokia v format Android vcf, zaženite NBU Explorer, odprite meni Datoteka & gt; Odprite, da si ogledate in odprete datoteko .nbu, ki jo je ustvarila zbirka Nokia. Pojdite v Imenik na kartici Vsebina datoteke in nato kliknite Datoteka> & gt; "Izvozi datoteko ali mapo" in izberite imenik za shranjevanje ustvarjene .vcf datoteke v računalnik.
Zaženite storitev Android File Transfer in povežite napravo z Androidom v računalniku. Odprite ga v programu in nato poiščite stike v stolpcu na levi. Kliknite gumb Uvozi /Izvozi & gt; »Uvozi stike iz računalnika« & gt; "Iz vizitke datoteke", ki se nahaja na vrhu vmesnika. To vam bo omogočilo uvoz datotek .vcf v "Android".

Metoda 5: Uporaba Android File Transfer in Outlook aplikacij

Ta način prenosa stikov iz Nokia na Android deluje za vse telefone v Lumia postavitvi na Window Phone 8 ali Phone 7. Kot veste Stiki na telefonu Nokia Lumia bodo samodejno ustvarjeniVarnostne kopije vašega Microsoftovega računa. Ta način vam bo pomagal izvoziti stike s storitvijo Outlook (imenovano tudi Windows Live Mail) v računalnik in jih nato sinhronizirati z pripomočkom v sistemu Android.

Izvedba

Za to morate narediti naslednje. Ustvarite varnostne kopije stikov Lumia v računalniku. Obiščite outlook.com in se prijavite s svojim računom Windows. Kliknite ikono puščice poleg logotipa Outlook v zgornjem desnem kotu, pri čemer se na zaslonu prikažejo 4 kvadratne navigacijske ikone, ki se imenujejo "Ljudje". Če ste registrirani na spletnem mestu people.live.com, lahko dobite neposreden dostop do tega vmesnika. Potrdite polje »Vse«, če želite varnostno kopirati celoten seznam stikov Nokia Lumia, ali pa vzorec osebe, katere podatke želite prenesti, če nameravate narediti selektivno podvajanje. Kliknite gumb Upravljanje & gt; "Izvozi" v menijski vrstici na vrhu in vsi izbrani stiki bodo shranjeni kot datoteka z imeni stikov wlm.csv v vašem računalniku. Odprite to datoteko v Excelu, kliknite Datoteka & gt; »Shrani kot«. Shraniti morate kot datoteko CSV. Zaprite Excel.
Zaženite Outlook, poiščite Imenik in nato kliknite Datoteka, nato Odpri & izvoz in nato Uvoz /izvoz. V oknu, ki se odpre, kliknite »Uvozi iz drugega programa ali datoteke« in »Naprej«. Nato morate klikniti "Prebrskaj" in izbrati datoteko wlm.csv stikov, nato kliknite "V redu". Odpre se okno, v katerem morate izbratiKliknite mapo »Stiki« in kliknite »Naprej«, nato »Končano«. Nadaljevanje odgovora na vprašanje, kako prenesti stike iz Nokie na Android (Samsung ali drug proizvajalec, ni pomembno), upoštevajte, da morate zagnati storitev Android File Transfer in sinhronizirati pametni telefon ali tablični računalnik z računalnikom prek USB-ja. kabel Poleg tega lahko skenirate kodo QR za aplikacijo, da sinhronizirate svojo napravo Wi-Fi. Ko je naprava Android povezana, kliknite njeno ime in nato poiščite stike v levem stolpcu vmesnika. Kliknite gumb »Uvoz /izvoz«, nato ikono »Uvozi stike iz računalnika« & gt; »Z Outlook 2003/2007/2010/2013« za začetek nalaganja stikov iz Nokia.

Metoda 6. Storitve v oblaku

Ta različica prenosa stikov iz Nokia 515 na Android je zelo podobna prejšnji, vendar vključuje uporabo dveh oblakov. Najprej morate izvesti podobne korake, kot v prejšnji metodi, tako da izvozite vse stike s programom Outlook. Nato se morate prijaviti v Google profil in se prijaviti v shrambo v oblaku. V meniju izberite "Import" in kopirajte datoteko csv formata, ki ste jo prejeli v prejšnjem koraku. Sledite navodilom za prenos stikov iz Nokie na Android prek Googla, povežite napravo z računalnikom in jih sinhronizirajte. Vsi podatki bodo samodejno kopirani v vaš pripomoček.

Metoda 7. Alternativne možnosti

Drugi načini kopiranja podatkov vključujejo tako SMS, kot pošiljanje po elektronski pošti ter uporabo različnih vrst podatkov.druge storitve, vključno s plačanimi. Ko že govorimo o shranjevanju v oblaku, funkcije niso omejene na vaš Google račun, druge storitve so na voljo. Kako prenesti stike iz "Nokia" na "Android" preko "Yandex.Disk"? To storite tako, da namestite Yandex.Pereeder na vaš stari telefon, ki bo uporabljen za prenos vsebine v spletno trgovino. Nato na novem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku morate prenesti program za delo z oblakom za shranjevanje te storitve. Ko končate, bo vaš pripomoček imel dostop do vsebine Yandex.Disk in lahko prenesete vse vsebine. Ta metoda je primerna za vse stare modele telefonov, saj aplikacija podpira celo zastarele distribucije mobilnih operacijskih sistemov. Prenos stikov se lahko izvede brez večjih težav. Način izbire je odvisen od vaših preferenc in spretnosti posedovanja naprav. Najbolj zanesljiva metoda je uporaba posebnih aplikacij.

Sorodne publikacije