Asus WiFi usmerjevalnik: nastavitev in razločevanje povezave

Kot del tega pregleda bodo nastavitve usmerjevalnika ASUS RT-AC 1200 odpravljene, to je srednje velik usmerjevalnik. Toda glede na njegove tehnične lastnosti je le malo slabša od modernih vodilnih usmerjevalnikov. Hkrati pa so njeni stroški demokratični in cenovno dostopni.

Pozicioniranje

Najprej je treba opozoriti, da je to res dober ASUS usmerjevalnik. Istočasno poveže štiri antene, kar vam omogoča bistveno povečanje hitrosti prenosa informacij. Poleg tega je to dvopasovna naprava. Zato ga ni primerno izkoriščati doma. Edini primer, kjer je takšna izbira upravičena, je ustvariti omrežje - to je, ko morate redno pošiljati ali prejemati od "globalnega spleta" veliko količino informacij. Ta usmerjevalnik lahko uporabite tudi v igralnem klubu. Drugo možno področje njegove uporabe je pisarna vsake organizacije, v kateri se proces prenosa podatkov izvaja neprekinjeno in kritično neprekinjeno delovanje opreme.


Po eni strani so ASUS RT-1200 AC parametri dokaj preprosto. V konfiguraciji običajnega usmerjevalnika ni bistvenih razlik. Vendar je treba upoštevati številne značilnosti. V tem gradivu jim bo namenjena tudi posebna pozornost.

Seznam dostave

Paket AC RT-1200 vsebuje naslednje glavne elemente:
 • usmerjevalnik s štirimi nameščenimi anteni. In vse so odstranljive.
 • Bloknapajalnik z izhodnim kablom in vtičem za povezavo z usmerjevalnikom.
 • CD. Vsebuje vdelano programsko opremo vdelane programske opreme podjetja. Po potrebi se ta dokumentacija nahaja tudi na opremi.
 • Patch-Cord za začetno nastavitev usmerjevalnika. Ukrivljen je iz dveh koncev in njegova dolžina ne presega 1 metra.
 • Garancijska kartica. Njegova veljavnost je omejena na eno leto od datuma nakupa dostopne točke.
 • Kratek priročnik za uporabo dokumentacije. Prav tako opisuje v dostopni obliki ASUS parametre RT-1200 AU in določa njegove glavne tehnične parametre.
 • Tovarniška oprema te naprave je dovolj velika, da ne vzpostavi le take točke dostopa do interneta, temveč jo začne uporabljati tudi v polnem obsegu. Nič ni čudnega. Pravzaprav se ta usmerjevalnik nanaša na povprečje usmerjevalnikov. In v tem primeru bi moral biti popoln komplet primeren.


  Specifikacije

  Glavne značilnosti usmerjevalnika ASUS za to spremembo so naslednji parametri:
 • Podpora za vse osnovne standarde brezžične komunikacije 80211. V tem primeru obstaja podpora ne samo b /g /n (uporaba frekvenc na 24 GHz), in tudi najnaprednejša tehnologija do danes. Pri uporabi načina 80211 n se podatki prenašajo s hitrostjo do 300 Mb /s. To pomeni, da bo celo takšna hitrost v večini primerov dovolj za prejemanje informacij z interneta.Če pa naprava vstopi v način 80211 az in se začne uporabljati frekvenca 5 GHz, se pojavi frekvenčno združevanje, pasovna širina omrežne naprave pa se poveča za 867 Mb /s. To pomeni, da lahko uporabnik všteje že 1167 Gbit /s.
 • Glavni način povezovanja z internetom je običajno pristanišče RJ-45. Samo v tem primeru je največja podprta hitrost 1 Gbit /s in izpolnjuje specifikacije Gigabit Ethernet.
 • Način preklopa nazaj na "globalni splet" je vrata USB. Možno je namestiti ustrezen modem in ko deaktivira glavni način zajemanja podatkov, se samodejno aktivira. Druga možna možnost za uporabo tega vrat je ustvariti omrežni repozitorij. To pomeni, da lahko priključite bliskovni pogon ali trdi disk v ta priključek in shranite pomembne informacije na ta pogon. Poleg tega se lahko povežete s takšnim IFI in ga uporabite za izhod ali sprejem podatkov.
 • Za priključitev žične poti in ustvarjanje kabelskega računalniškega omrežja v usmerjevalniku so na voljo štirje priključki RJ-45. Še enkrat, hitrost prenosa podatkov naprave, povezane z vsako od njih, lahko doseže 1 Gbit /s.
 • Izbira mesta namestitve. Splošna priporočila

  Druga pomembna točka se osredotoča na uporabniški priročnik usmerjevalnika ASUS. Strokovnjaki dajo proizvajalcu priporočilo, kako izbrati pravo mesto za namestitev internetne dostopne točke. Prvi pomemben pogoj v tem primeru je lokacijaUsmerjevalnik mora biti čim bližje središču prostora, ki naj bi ga pokril brezžični signal. Zaradi te rešitve bo mogoče prejeti podatke v skoraj vsakem delu. Ponovno je treba upoštevati tudi trenutek, ko je polmer signala Wi-Fi omejen na 10-12 metrov. Če so prostori veliki, je treba uporabiti tako imenovane repetitorje.
  Skupaj s katero koli omrežno napravo prisotnost različnih kovinskih predmetov ni dovoljena. Lahko izkrivljajo signal ali zmanjšajo njegovo raven. Poleg tega mora kabel napajalnik namestiti na usmerjevalnik. Drug pomemben pogoj v tem primeru je prisotnost v bližini usmerjevalnika vtičnice za izmenični tok. Poganjal jo bo omrežna naprava.

  Nastavitev komunikacij

  Namestitev usmerjevalnika ASUS za ta model se pozneje zmanjša na dobavo komunikacijskih žic. Na prvi stopnji je postavljen zviti par, ki prihaja iz omrežne opreme podjetja-ponudnika. V tem primeru je priporočljivo uporabiti npr. Zaščitne plastične pladnje ali katera koli druga sredstva, ki bodo omogočila natančno določitev žice in zagotovila ustrezno raven zaščite pred poškodbami v prihodnosti. Prav tako mora biti napajalni vod natančno položen in varno zaklenjen.
  Če je načrtovano, da se na računalniški mreži na podlagi zvitega para ustvari žično območje, je treba takšne kable položiti v kabelski kanal in prenesti na kabelski kanal.naprave, ki naj bi se povezale s splošnim omrežjem.

  Povezovanje žic

  Naslednji pomemben korak pri konfiguraciji WiFi usmerjevalnika ASUS te spremembe je kabelska povezava. Vtič napajalnika je nameščen v vtičnici usmerjevalnika in vtič v vtičnici. Po potrebi so vsi priključki kabelskega računalniškega omrežja povezani z ustreznimi priključki končnega uporabnika opreme in dostopne točke. Nazadnje, vtič iz prepletenih parov ponudnika je nameščen v reži usmerjevalnika WAN. Vklop je zaključen in lahko nadaljujete z nastavitvijo programske opreme računalniškega omrežja. To storite tako, da vklopite računalnik in usmerjevalnik, počakajte, da se prenos konča.

  Nastavitev povezave s ponudnikom internetnih storitev

  Nato morate konfigurirati zvezdišče aplikacije dostopne točke za povezavo z internetom. Če uporabljate povezavo prek kabla, ki ga dobite od ponudnika opreme, vam ni treba izvajati dodatnih dejanj. Če želite vzpostaviti brezžično povezavo, morate odpreti seznam omrežij, izbrati tiste, ki se imenujejo: "RT-1200 AC". Nato morate vnesti geslo iz usmerjevalnika ASUS tega modela, ki ga lahko najdete na nalepki ohišja naprave. Nato zaženite brskalnik v računalniku. V iskalno polje vnesite »1921681.1«. Gremo na ta naslov. V oknu za identifikacijo morate vnesti uporabniško ime in geslo. Kot v prvem polju, v drugem pa je potrebno vnesti besedo "admin".
  Nato morate v zgornjem desnem kotu zamenjati jezik vmesnikavmesnik. Nato pojdite na kartico Domov. Določa parametre povezave z opremo ponudnika. To je vrsta povezave (PPPoE, L2TP ali PPTP), uporabniško ime in geslo za identifikacijo ter način dodelitve naslova. V slednjem primeru je najpogosteje uporabljena dinamika. Izberite ustrezno potrditveno polje, da ga izberete. Če se uporabi statična metoda dodeljevanja naslovov, jo je treba izrecno podati. Na koncu moramo potrditi, da spremembe shranimo s klikom na ustrezen gumb v vmesniku programske opreme omrežne naprave. Vse prej navedene informacije lahko najdete v pogodbi, ki je sklenjena s podjetjem-ponudnikom za zagotavljanje dostopa do interneta. Če je potrebno, lahko pokličete center za podporo strankam in pojasnite informacije ali dobite nasvet v primeru okvare.

  Nastavitev brezžične povezave

  Naslednji korak je konfigurirati ASUS za ustvarjanje omrežja Wi-Fi. V meniju izberite "Brezžična omrežja". V njej nastavimo kombinirani način delovanja. Uporabljene frekvence so 24 GHz in 50 GHz hkrati. Prav tako spreminjamo ime omrežja in nastavimo novo geslo za identifikacijo naprave po lastni presoji. Poleg tega lahko ročno izberete frekvenčne kanale, ki se bodo brezžično oddajali. Parametre shranimo in zapustimo konfiguracijski vmesnik usmerjevalnika.
  Preverjanje invalidnosti v vseh primerih
  Naprejza delo morate preveriti, ali je usmerjevalnik Wi-Fi ASUS deloval. Poleg tega je priporočljivo, da to operacijo opravite na mobilni napravi in ​​v računalniku. V prvem primeru vklopite brezžični oddajnik, poiščite razpoložljive povezave in izberite ime omrežja, ki je bilo določeno v prejšnjem koraku. Nato vnesite geslo za povezavo. Zaženemo brskalnik in odpremo katero koli spletno mesto. Če je vse pravilno narejeno, se bo odprla določena stran. Na osebnem računalniku je postopek preverjanja nekoliko drugačen. Najprej morate upoštevati način povezave. Če uporabljate zvit par, lahko preprosto zaženete brskalnik in odprete katero koli mesto. V primeru uporabe brezžičnega brezžičnega oddajnika Wi-Fi morate začeti iskati razpoložljive povezave. To storite tako, da v spodnjem desnem kotu odpremo iskalno polje in poiščemo seznam imen aktivnih povezav. Nato izberite SSID omrežja in vnesite geslo, ki ste ga dobili prek skrbniške plošče na usmerjevalniku. Po tem ponovno zaženemo brskalnik in odpremo kateri koli internetni vir. Če niste povezani z internetom, preverite nastavitve usmerjevalnika. Po potrebi lahko pokličete tehnično podporo ponudnika internetnih storitev in pojasnite možne razloge za pomanjkanje komunikacije.

  Stroški

  ASUS usmerjevalnik v pregledu, navedenem v članku, glede na ceno zasluži pozornost uporabnika s katerim koli proračunom. Povprečni strošek za predstavljeni model na trgu je bil določen v razponu od 50 do 55 dolarjev(3300-3600 rubljev). Glede na zgoraj opisane tehnične zmožnosti tega usmerjevalnega modela se zdi, da je ta cenovna ponudba dobro utemeljena. Seveda lahko najdete bolj dostopne naprave, vendar imajo bistveno manj funkcionalnosti. Ampak dražji modeli usmerjevalnikov junak tega pregleda je le nekoliko slabša od hitrosti.

  Ocene. Mnenje lastnikov

  Med uporabniki interneta so ocene o usmerjevalnikih ASUS večinoma pozitivne. Naprava, pregledana v tem pregledu, ni izjema. Ima odlično zanesljivost, enostavno uporabo in nizko ceno. Naprava je opremljena tudi s štirimi antenami in ima vrata USB. Edina pomanjkljivost tega usmerjevalnika je nizka hitrost prenosa informacij, ki jo uspešno kompenzirajo njene tehnične zmogljivosti.

  Sklep

  Kot del tega materiala so bili opisani postopni parametri ASUS RT-1200 AU. To je odličen usmerjevalnik srednjega razreda, ki je primeren za uporabo v primerih, ko morate ustvariti visokohitrostno internetno povezavo, vendar je proračun za nakup omrežne naprave minimalen. Še enkrat, razlika v podprti hitrosti med višjimi usmerjevalniki in danim modelom je minimalna, zaradi česar je še bolj privlačna glede na razlike v ceni. Zato je ta sprememba usmerjevalnika zelo priljubljena med uporabniki, ki morajo urediti dostop do interneta doma, v pisarni ali v majhni proizvodnji.

  Sorodne publikacije