Kako narediti internet doma? Satelitski internet do koče - oprema

Tako ali drugače, vendar je vsaka sodobna oseba do neke mere odvisna od interneta. Do nedavnega je bil dostop do globalnega omrežja potreben le pri delu v pisarni, potem pa - brez njega - v mestnem stanovanju. Danes so se razmere spremenile - internet je potreben povsod, tudi v krajih počitka zunaj mesta, v državi. Za tiste, ki želijo obiskati svoje najljubše socialne mreže, gledati filme na spletu v podeželski hiši, bomo razmislili, kako narediti internet doma. Za to obstaja pet najboljših možnosti, ki omogočajo hiter dostop do svetovnega spleta.


In če je v mestnih razmerah vprašanje povezovanja z internetom rešeno s skoraj enim klicem najbližjega ponudnika, potem je v deželnih vaseh vse bolj zapleteno. Rezultat je najpogosteje zelo netrivijalna sredstva. Podrobno bomo preučili, kako preživeti internet v koči.

Kabelski internet

To je prvi, najbolj znan in znan vsakemu mestnemu prebivalcu način povezovanja z internetom. Toda možnosti za njegovo realizacijo v vasi dacha se zmanjšajo na praktično nič. Seveda, če je hiša v prestižnem območju, potem obstaja velika verjetnost, da je razvijalec že začel optično linijo v vasi in vprašanje, kako narediti internet v državi, bo hitro rešen. Če koča ni na Rublevka, potem kabel v vasi bo zelo drago.
Ni slabo in razmeroma poceni, da se to vprašanje reši s pomočjo navadnega bakratelefonski kabel. V velikih vaseh za to obstajajo tehnične možnosti. Tudi v 120 km od velikih mest v vaseh in naseljih so na najbližjo avtomatsko telefonsko centralo priključene telefonske linije. Če žica gre v najbližji steber, potem pa ne gre več - tudi to ni problem. Za dva tisoč rubljev ga bodo posebni ljudje povezali tam, kjer ga želite.


Toda ne bodite srečni vnaprej, tudi če je v hiši našel telefonski kabel. V vasi na podeželju ni vedno avtomatske telefonske centrale, ki imajo potreben kompleks ADSL. Če strojne opreme ni, potem se morate vrniti v devetdesete in se umakniti iz starega modema. V vaseh blizu velikih regionalnih središč lahko dobite neomejen kanal s sprejemljivo hitrostjo. In to bo poceni internet za državo - stroški lahko dosežejo nekaj sto rubljev na mesec. Med prednostmi te možnosti v primeru optičnega kanala - visoke hitrosti, stabilna povezava, dostopne cene. Med pomanjkljivostmi je potreba po letni naročnini, verjetnost tehnične razpoložljivosti je šibka. V primeru poškodbe linije ali kanala - nizka hitrost popravila in popravila.

Wi-Fi

Nekatere vasi imajo lahko lokalna omrežja (kot na primer v vsaki stanovanjski stavbi). To so pogosto brezžična omrežja, ki temeljijo na Wi-Fi. To se izvaja na naslednji način. Eden od stebrov v središču vasi je industrijska dostopna točka. Ta strežnik je povezan s strežnikom, ki ga pooblasti. Prtljažnik lahko izvede vsakdona način, odvisno od značilnosti vasi. Moč dostopne točke je dovolj za pokritje celotne vasi.
Ta omrežja vključujejo brezžični internet med drugimi storitvami. V podeželski hiši je dovolj, da s seboj pripeljete prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon - karkoli. Cene storitev se lahko razlikujejo glede na določeno točko na zemljevidu. Toda povprečni stroški se hranijo na ravni 500-1000 rubljev. Ponudniki internetnih storitev lahko omejijo hitrost in promet.
Vsak sodoben pripomoček podpira Wi-Fi, zato dodatne naprave niso potrebne. Starejši namizni ali večuporabniški uporabniki potrebujejo vmesnik ali usmerjevalnik. Prednosti te metode so pomanjkanje kakršne koli dodatne opreme. Med slabosti brezžičnega interneta na koči - sposobnost za delo z eno samo napravo naenkrat. Hkrati ne boste mogli uporabljati dveh naprav.

WiMAX

Moskovska regija ima veliko ponudnikov fiksnega brezžičnega radijskega dostopa do interneta. Na žalost je v večini regij stanje s to storitvijo slabše. Toda če pogledaš, ga lahko najdeš. Antena je nameščena na strehi podeželske hiše. Njegove dimenzije spominjajo na standardno eterično televizijsko anteno. Hiša ima poseben modem, ki ga lahko priključite na usmerjevalnik ali računalnik.
Takšen brezžični dostop prek radijske postaje omogoča organiziranje simetričnega kanala, pri katerem bo hitrost prenosa podatkov dosegla 10 ali več Mb /s. PogostoPonudniki ponujajo počitnikom poceni internet za državo, pri čemer promet ni omejen. Samo hitrost je omejena. Zdi se, da je bila rešitev najdena, vendar obstajajo pomembne omejitve. Torej, niz potrebne opreme, ki jih uporabniki ne kupujejo, vendar so najem za dolgo časa, medtem ko plačuje svojo ceno v obliki "stroški povezave", bo stala 15 tisoč rubljev in več. To je na voljo, če potrebujete hitro internetno povezavo.
Drugi problem je obseg ukrepov. Da bi kompleksno delo normalno potekalo, morate ustvariti neposredno vidljivost od bazne postaje do antene na strehi. Bazna postaja se nahaja v okrožnem središču. Torej, v določeni vasi morda ni nobenega trika, da bi imeli tehnične zmožnosti za povezovanje takšnega interneta. In WiMAX je drag. Na primer, velikost naročnine od ponudnika "Infosets" bo od 12000 r /m za dostop do bele meje s hitrostjo do 5 Mb /s. Poceni in cenovno dostopni dacha internet, ki temelji na tej tehnologiji pri hitrosti 1 Mbps, bo stala 3300 rubljev. Ponudnik "Credo-Telecom" ponuja internet od 600 rubljev na mesec. Hitrost je 512Kb /s. 20 Mbps bo stala od 6 tisoč rubljev. Večina drugih ponudnikov ponuja popolnoma nepregleden sistem določanja cen - pogodba obljublja, da bo vsak položaj individualen. In zdi se, da ta pristop nekako korelira z velikostjo koče. Med prednostmi WiMAX so stabilnost, dober neomejen dostop do interneta brez števila prometa. Toda minusi - preveč drago prevoznine in pokritost.

Satelitski internet do koče

Glavna prednost te metode je popolna neodvisnost razpoložljivosti katere koli infrastrukture. Izdelava takšnega interneta je lahko kjerkoli - vsaj na oddaljeni kmetiji v najbolj gluhih gozdovih z najbližjim naseljenim mestom za več sto kilometrov.
Satelitski internet v državi je lahko enostranski in dvosmerni. Prvi sistem je zdaj zastarel. Pomembna je bila pred nekaj leti, ko je njeno izkoriščanje prineslo stroškovne prednosti. V redkih primerih je taka povezava pomembna zdaj, če skupaj s satelitom na voljo poceni kanal.

Značilnosti enosmernega satelitskega interneta

Načelo je zelo preprosto. Neposredni kanal, na katerega naročnik prejme podatke, ki so izvedeni preko satelitskega sistema. Povratni kanal, ki je poizvedovanje, poteka prek prizemnih omrežij. To so lahko celična omrežja ali žične. Plus, dejstvo, da se bo internetna oprema v državi na tej shemi izkazala za cenejšo - ni potrebe po ustvarjanju povratnega kanala do satelita. Obstaja samo sprejemnik, brez oddajnika.

Dvosmerni satelitski internet

To je popolnoma avtonomen sistem, ki odpravlja potrebo po premisleku o tem, kje bi se povezala s kopnim. Takšne dvosmerne povezave so na voljo - cena za kompleks je primerljiva s povprečno ceno pametnega telefona. Komplet lahko nastavite na približno 20 tisoč rubljev. Točna cena je odvisna od satelitskega dela.
Povprečna hitrost je od 4do 6 Mb /s za neposredne kanale. V obratni smeri - 05-2 Mbps. Večja hitrost je nemogoča zaradi tehnoloških omejitev.

Značilnosti zaračunavanja satelitskega dostopa

Toda za avtonomijo morate plačati. Operaterji, ki se ukvarjajo s satelitskim dostopom, pogosto uporabljajo različne oblike plačila za porabljene megabajte. Promet v pravem znesku je kupljen takoj na en rubelj na megabajt ali pa so kupljeni paketi, kjer bo cena enega megabajta, odvisno od določenih količin, znašala 50 centov. Obstajajo tako imenovani pogojno neomejeni tarifni načrti. Podjetje Allergo Sky ponuja do dva megabita na sekundo in 1600 megabajtov na dan za 8 tisoč rubljev. Če menite, da drugi ponudniki, potem tak užitek še vedno stane vsaj nekaj tisoč mesečno. Obstajajo tudi cenejše cene. Vendar pa ponudniki nalagajo resne omejitve. Na primer, naložite lahko samo strani HTML. Gledanje vaših najljubših blogerjev na Uttube še ne bo izšlo, poslušanje nove skladbe v družabnih omrežjih ne bo delovalo. Toda za e-pošto in bralce novic bo delovalo. Kot primer je "Socialni" tarifni načrt podjetja Veselka-Internet. Nekatere cene vključujejo internet in televizijo na koči po satelitu.

Mobilni internet

Ta metoda dostopa je v zadnjem času postala bolj dostopna in najbolj priljubljena. V tretji generaciji mobilnih omrežnih operaterjev, ki podpirajo 3G, lahko že dobite informacije s hitrostjo od 10 do 15 megabitov. V omrežju 4G lahko računate na 30-40 Mbps, odvisno odod kakovosti signala. Kakšna pa je izbira mobilnega interneta za državo (ali bolje, kakšne so tehnične značilnosti povezave)? To je odvisno od tega, kje se nahaja koča. S pristopom do mest in zveznih avtocest je več možnosti za kakovostno pokrivanje omrežij tretje in četrte generacije. Na različnih oddaljenih območjih lahko računate samo na GPRS pri 10-20 kbit /s. Nikjer se ne prilega. S tako hitrostjo ni mogoče preprosto prenesti »Google« strani za iskanje. Ampak ne pozabite na "Sky Link". Za oddaljena območja ta operater ponuja najobsežnejšo pokritost. In naj tehnologija ostane zastarela, njene zmogljivosti pa lahko dosežejo največ 3 Mb /s. Bolje je, če ni ničesar.
Vendar se različni mobilni operaterji nenehno razvijajo - izboljšujejo pokritost, povečujejo razpoložljive hitrosti. In če pred internetom ni ujel, je povsem možno, da je zdaj pokritost in hitrost.

O izbiri upravljavca

Pri takšnem problemu, kot je vzpostavitev interneta v državi, je priporočljivo, da operaterji ne izberejo tarifnih načrtov, temveč dejanske možnosti, ki jih ponuja ponudnik. Preprosto preverite - dovolj je, da na vilo prinesete sedem kart in jih preizkusite enega za drugim. Prav tako morate zapomniti, da mobilni operater prodaja kodiran modem.

Značilnosti distribucije mobilnega interneta

Razširjanje interneta na druge naprave je najpreprostejši pametni telefon prek brezžičnih omrežij. Operaterji vam zdaj omogočajo, da vključite možnost modemanačrtu in ne prepovedujejo distribucije. To funkcijo podpira vsak pametni telefon. Stari telefon lahko kupite za majhen znesek in ga ves čas polnite. Slabosti tega pristopa se lahko štejejo za šibko področje pametnega telefona. Distribucijska dela delujejo na območju nekaj metrov, število priključenih naprav pa je omejeno na pet. USB modemi so dobri s svojo dostopnostjo in nizkimi cenami. Vendar so šifrirani in se lahko povežejo samo z osebnim računalnikom ali prenosnikom. Če želite povezati druge naprave, morate internet prek Wi-Fi distribuirati. Obstajajo težave zaradi šibkega signala. Vendar ne vsi vedo, kako povečati internetni signal v državi. Uporabite lahko oddaljeno anteno, nato pa bo internet sploh zadostoval. Montira se na najvišji točki strehe. Pomemben pogoj za njeno delo je odsotnost ovire v obliki dreves ali drugih, višjih zgradb. Samo to lahko res poveča signal. Alternativna rešitev - 3G modem /usmerjevalnik. Lahko so zelo različni - priključeni, priključeni preko USB. Stroški takšne opreme ni več kot 5 tisoč rubljev. Druga možnost je konvencionalni statični usmerjevalnik z možnostjo priključitve USB modema. Prednosti takšne rešitve so masa, in kar je najpomembnejše - to je nizke cene za opremo, sposobnost za uvedbo polnopravnega omrežja. To je najbolj cenovno ugoden način za vzpostavitev interneta doma.
Če noben mobilni operater ne more zagotoviti signala ustrezne kakovosti, se lahko ta problem reši. Operaterji sami povedo, kako povečati internetni signal v državi.Dovolj za uporabo posebnih ojačevalnikov ali reflektorjev.

Kaj izbrati?

Zato potrebujemo internet v državi. Kaj izbrati? Najsodobnejša rešitev je kljub temu mobilni internet. Značilnosti sodobnih mobilnih omrežij omogočajo veliko. To je visoka hitrost, neomejen dostop, minimalni stroški opreme. Vendar vam ni treba kupiti najnižje cene. So za tiste, ki bodo delali v državi ali ne bodo pogosto pristopili k računalniku. Za vse ostale potrebujete vsaj 2 GB na dan ali več. To so vsi načini, kako porabiti internet v državi. Mnogi od njih niso več relevantni, vendar so, in v nekaterih primerih je to edini izhod iz situacije, da spletni odvisniki in navijači delajo na prostem.

Sklepna ugotovitev

Izvajanje interneta je zdaj lahko povsod, tudi v vasi na podeželju. Toda za mestom je bolje počivati ​​od vseh vrveža. Konec koncev, ona in koča, da bi sedel z ribiško opremo na jezeru, se vozil s kolesom v okrožju, proroborates lokalno umazanijo na SUV. Včasih morate v državi sedeti na internetu. Kaj izbrati za povezavo? Kaj je primerno za denar in tehnične zmogljivosti.

Sorodne publikacije