Najbolj dober WiFi usmerjevalnik

Kako izbrati dober WiFi usmerjevalnik za vaš dom? To vprašanje je nedavno vprašanje, ki ga uporabniki pogosto vprašajo. Konec koncev, za hiter internet je odgovoren ne le ponudnik, ampak tudi usmerjevalnik. On je tisti, ki zagotavlja neprekinjen dostop do svetovnega spleta. Kaj morate vedeti in na katera merila se morate osredotočiti pred nakupom? Odgovor na to vprašanje, kot tudi ocena najboljših modelov, bo bralec našel v tem članku.

Velik izbor - prednost ali pomanjkljivost?

WiFi usmerjevalnik (top bo obravnavan kasneje) na sodobnem trgu predstavlja širok izbor. Ta niša je preprosto polna različnih naprav. Razlika med njimi ni le v oblikovnih značilnostih, velikostih, ampak tudi v funkcionalnosti.


Ko se je odločil za nakup usmerjevalnika, se nepripravljeni kupec hitro izgubi in pogosto gre brez nakupa ali pridobi prvega modela. Da bi se izognili nerazumnim posledicam, vam priporočamo, da upoštevate naprave, ki veljajo za najboljše v letu 2017. Vendar pa je spoznavanje z usmerjevalniki priporočljivo začeti s pravili izbire. Navsezadnje bodo pomagali najti najprimernejšo možnost za vse kriterije lastnosti.

Kako izbrati dober WiFi usmerjevalnik? Nasveti za strokovnjake

Vloge usmerjevalnika ni mogoče podcenjevati. Pogosto lahko preberete preglede, da je hitrost prenosa pri uporabi internetnega kabla neposredno na osebnem računalniku visoka. Če pa ste povezani z omrežjem prek dostopne točke Wi-Fi, se močno zmanjša za polovico, včasih pa je še vednoveč Kaj mora torej kupec vedeti?


Za pomoč pri tej zadevi se morate posvetovati s strokovnjaki. Po njihovem mnenju kakovostna naprava ne sme biti vedno draga. Še posebej aktualno vprašanje vrednosti v primeru, ko je usmerjevalnik kupljen za domačo uporabo. Seveda pa želi kupec najti takšen model, ki bo ustrezal zahtevam tako glede kakovosti kot glede cene. Obstajajo pa tudi druga merila. Poglejmo jih.
 • Značilnosti. Pred nakupom je pomembno preučiti strojno polnjenje. To je procesor. Delovati mora pri frekvenci, ki je enaka vsaj 300 MHz. Višja kot je ta indikator, naprava bo učinkovitejša. Pomembno je tudi, da ste pozorni na količino pomnilnika. Dober WiFi usmerjevalnik ne sme imeti manj kot 64 MB RAM-a. Toda minimalna vrednost domačega pomnilnika se začne z oznako 16 MB.
 • Hitrost. Nič manj pomembno merilo. Ponudniki internetnih storitev ponujajo veliko število paketov za povezavo z internetom. Glavna razlika je v hitrosti. Razmislite o primeru. Uporabniku je zagotovljena hitrost 300 Mb /s. Vendar pa ima usmerjevalnik s pasovno širino 100 Mb /s. Seveda uporabite storitev v celoti ne bo izšlo in bodo morali preizkusiti omejitve.
 • Znamka. Seveda je pri izbiri naprave pomemben ugled proizvajalca. Ampak ne vedno se cena in funkcionalnost uglednih podjetij optimalno ujemata. Na primer, samo podjetja so vključena v izdajoproračunskih modelov. Ti vključujejo D-Link, TP-Link. V asortimanu so predstavljeni poceni, a kakovostni modeli. Ampak res dober WiFi usmerjevalnik od Apple ne bo mogel privoščiti ne vsak domači kupec. Zato bi moralo to vprašanje voditi posamezne finančne zmožnosti. Blagovne znamke Asus, ZyXEL, Linksys so enako priljubljene na ozemlju Rusije.
 • Način povezave. Vsaka naprava je opremljena s posebnimi vrati za internetni kabel. Imenuje se WAN. Pred nakupom je priporočljivo skrbno preveriti.
 • Wi-Fi standard. Sodobni usmerjevalniki delujejo na podlagi inovativnih tehnologij. Trenutno je novi standard 80211 n. Če je usmerjevalnik samo 80211 b ali 80211 g, potem omrežje ne bo delovalo. Optimalne naprave so tiste, ki so označene z oznako 80211 b /g /n.
 • Protokol. Po nakupu je priključena samo naprava, potrebno jo je nastaviti. Pomembno je vedeti, kateri protokol dostopa uporablja ponudnik. Če se ne ujema, potem ne boste mogli ustvariti domačega brezžičnega omrežja.

 • Ocena najboljših. Določite merila

  Naredite univerzalno oceno usmerjevalnikov ob upoštevanju vseh značilnosti, seveda lahko. Ampak, da izberejo iz velik izbor, kateri model je boljši, bo precej težko. Zato je treba za objektivno oceno izpostaviti nekatera merila za primerjavo naprav kot WiFi usmerjevalnika. Najboljša uvrstitev bo temeljila na ceni naprave in njeni funkcionalnosti.

  Najboljše 3 večnamenske napraveusmerjevalniki za dom

  Sodobnemu uporabniku je težko predstavljati življenje brez interneta. In ker proizvajalci zdaj ponujajo različne pripomočke, katerih potencial se lahko popolnoma odklene, saj ima dostop do brezžične točke. Zato morate za maksimalno udobje uporabljati usmerjevalnik. Katero Dober WiFi usmerjevalnik za dom je izbran na podlagi značilnosti naprave, ki temelji na uporabniških zahtevah. Tudi odločilni dejavniki so velikost prostorov, gradbeni materiali, ki se uporabljajo pri gradnji hiše, in značilnosti nosilnih konstrukcij. Kot veste, debele betonske stene močno prižigajo signal. Takšne nianse je treba vedno upoštevati. Top 3 modeli, ki so predstavljeni spodaj, so idealni tako za zasebne hiše kot za stanovanja.

  Asus RT-AC87U

  Ta model upravičeno nosi naslov "Najboljši usmerjevalnik (4G + Wi-fi)". Uporabniki ga kličejo ne le elegantno, ampak tudi najhitreje. Hitrost, s katero naprava prenaša podatke, je 2334 Mbps. Na današnjem trgu RT-AC87U vodi to možnost. Skupaj z visoko zmogljivostjo razvijalcev zagotavljajo in izvirno obliko. Usmerjevalnik se odlično prilega v vsak notranji stil. Pokritost brezžičnega signala se razteza na površini 465 m 2. Takšni rezultati niso predmet standardnih devaysov. Dobiček signala do 20 dBa je posledica prisotnosti štirih anten. Ta model je idealen za ljudi, ki živijo v velikih zasebnih hišah na dveh ali treh nadstropjih. Ampak kupite ga za majhne velikostistanovanja niso dobičkonosna. Najboljši Wi-Fi usmerjevalnik RT-AC87U podjetja Asus ima še eno nedvomno prednost - možnost podpore do 300 istočasnih povezav. Zaradi tega se pri povezovanju velikega števila pogonov hitrost prenosa ne zmanjša, tudi če več uporabnikov v enem času prenese težke datoteke. Naprava je opremljena s tehnologijo Time Machine. Uporabno bo za tiste ljudi, ki delajo z napravami Apple. Izdelava varnostne kopije iz katere koli naprave ni več problem. Cena se začne pri oznaki 6800 rubljev.

  TP-Link Archer C7 AC1750

  TP-Link je blagovna znamka, ki jo zahteva domači kupec. Podjetje trži visoko kakovostne naprave s sorazmerno nizko ceno. Model Archer C7 AC1750 - najboljši WiFi usmerjevalnik za apartma do leta 2017. Brezžično omrežje deluje po standardu 80211 a /b /g /n /ac. Na frekvenci 5 GHz je usmerjevalnik sposoben overclocking hitrosti do 1300 Mbps. In v omrežju je 24 GHz pasovna širina 450 Mbps. Razvijalci so zagotovili, da imajo uporabniki možnost upravljati usmerjevalnik iz pripomočkov, ki se izvajajo v sistemih iOS in Android. To vključuje poseben pripomoček Tether. Skener ali tiskalnik lahko priključite na Archer C7 AC1750, ker sta na ohišju dva USB priključka. Moč antene za distribucijo signala je 20 dB. Približni stroški - 5000 rubljev.

  ZyXEL Keenetic DSL

  Dober WiFi usmerjevalnik za domače obiranje je preprost, glavna stvar - preučiti njegove značilnosti. Vrh 3 vključuje Keenetic DSL iz ZyXEL-a. Ta naprava je preprosta. Hitrost brezžičnega omrežja je omejena na 300 Mb /s. Dva staantene, ki vsako ojačajo signal za 5 dB. Delovna frekvenca je 24 GHz. Ko je žična, hitrost prenosa je 100 Mb /s. Ta model je monokromatskega tipa. Zahvaljujoč tehnologiji MIMO je mogoče povečati pasovno širino. Začetna cena - 3000 rubljev.

  Najboljši "proračun"

  Če ni mogoče kupiti usmerjevalnika, ki se prodaja v srednji kategoriji, ga ne moti zgodnejši čas. Najboljši WiFi domači usmerjevalnik lahko izberete v segmentu proračunskih naprav. Ponudbo asortimana predstavljajo izdelki različnih proizvajalcev. Glede na oceno leta 2017 so bili odpravljeni vodilni blagovni znamki, kot sta TP-Link, D-Link.

  TP-Link TL-WR841N

  Vodilni na lestvici proračunskih modelov je usmerjevalnik TP-Link. Njeni izdelki so namenjeni vsakemu kupcu. Leta 2017 je bil TL-WR841N prvi, ki je izginil iz poslovanja. Po mnenju strokovnjakov je to najboljši WiFi usmerjevalnik za dom v cenovni kategoriji do 1500 rubljev. Kljub stroškom so funkcije dovolj, da zagotovijo visoko kakovostno domače brezžično omrežje. Največja hitrost preko WiFi je majhna - 300 Mbps. Vendar pa bo dovolj za tri do štiri povezave. Proizvajalec je skrbel za zaščito omrežja s sistemom WPA2. Šifriranje vam omogoča obnovitev ključa, sestavljenega iz črk, številk, znakov in drugih znakov. Prednosti vključujejo podporo za najbolj priljubljene tunelske protokole. To so IPSec, L2TP in PPTP. Omrežni signal je stabilen. Moč je 20 dB. Obstajata dve anteni. Delo naprave poteka v frekvenčnem območju 24 GHz. Cena - od1000 rubljev.

  D-Link DIR-300 /A /D1

  Da bi razumeli, kateri je najboljši WiFi usmerjevalnik v proračunskem segmentu, morate upoštevati izdelke D-Link. Model je preprost, a zaslužen je hit prodaje. Preko kanala Wi-Fi je pasovna širina le 150 Mb /s. To bo dovolj za hkratno delovanje dveh uporabnikov. Standard komunikacije pri frekvenci 24 GHz - 80211 n. Te specifikacije so popolnoma v skladu s sodobnimi zahtevami. Za zaščito dostopne točke bo uporabnik lahko izbral enega od treh protokolov: WPA, WEP ali WPA2 (vnos posamezne tipke). LAN vrata so štiri. Vodilna hitrost omrežja - 100 Mbps. Na žalost ima ta model dve pomembni pomanjkljivosti. Prva je omejena funkcionalnost. Uporabite ga lahko samo doma. Drugi je nizka hitrost. Uporabniki, povezani s ponudniki storitev, ki zagotavljajo pasovno širino več kot 150 Mb /s, ne bodo mogli v celoti uživati ​​zmogljivosti širokopasovnega interneta. Usmerjevalnik bo močno zmanjšal hitrost. Cena - približno 1000 rubljev.

  Netis WF2419E

  Tretje mesto v oceni "državnih uslužbencev" je najboljši WiFi usmerjevalnik blagovne znamke Netis. To je v srednjem kraljestvu. Deluje v območju 24 GHz (frekvenca). Podpira standardno 80211 n brezžično povezavo. Na ohišje sta nameščeni dve anteni, ki se ne odstranita in ki signal povečata za 10 dB. Hitrost interneta prek Wi-Fi je 300 Mb /s. Kakovost gradnje je odlična. Firmware omogoča neprekinjeno povezavo. Naprava deluje. Idealno za majhne pisarne ali stanovanjska območja.Hitrost prenosa pri žični povezavi - 100 Mb /s. Komunikator je zasnovan za 4 LAN povezave. Po mnenju uporabnikov je nedvomna prednost tega modela enostavna prilagoditev, ki ne zahteva posebnega znanja. Stroški se gibljejo v višini 1000 rubljev.

  Ocena proizvajalcev usmerjevalnikov

  Na ruskem trgu ni priljubljena le ena blagovna znamka. Ti proizvajalci lahko varno vključujejo D-Link (dobre kakovosti za nizke stroške), TP-Link (naprava z visoko zmogljivostjo in odlično gradnjo) in, seveda, Asus. Najnovejša blagovna znamka je izdala veliko modelov, ki jih lahko po pravici imenujemo najboljši. Razmislite o najbolj uspešnih primerih. D-Link:
 • DIR-880L je dober visoko zmogljiv WiFi usmerjevalnik.
 • DIR-850L - Model se odlikuje po visokokakovostni polnitvi strojne opreme.
 • DIR-300A je naprava z najboljšo kombinacijo cene, funkcionalnosti in kakovosti.
 • TP-Link:
 • TL-WR740N je odlična možnost za proračun za tiste, ki živijo v majhnih hišah ali apartmajih.
 • TL-WA901ND - Uporabniku omogoča, da uživa v neprekinjenem delovanju omrežja, zahvaljujoč napredni funkciji in preprosti nastavitvi.
 • Arcer C2 - naprava, ki združuje najbolj inovativen razvoj.
 • Asus:
 • RT-N56U - Uporablja se za ustvarjanje velike dostopne točke.
 • EA-AC87 - sodobna strojna oprema, visokokakovostni sklopi in materiali.
 • RT-AC66U je zmogljiv usmerjevalnik, ki lahko brez prekinitev zagotavlja do 10 povezanih pripomočkov hkrati.
 • ​​

  Mobilni usmerjevalnik: Izbira boljšega modela

  BTrenutno je na voljo veliko ponudnikov dostopa do interneta. Vendar pa obstajajo primeri, ko ni tehnične zmožnosti za povezovanje določenega doma ali območja. Podobno težavo se pogosto srečuje v vaseh ali majhnih mestih. Toda tudi to ne bi smelo biti razlog za zavrnitev dostopa do svetovnega spleta. Povežite se z internetom prek mobilne povezave. Proizvajalci izdelujejo posebne naprave, ki so opremljene z vrati za namestitev kartice SIM. Da bi bila pokritost območja visoka kakovost, morate izbrati najboljši mobilni Wi-Fi usmerjevalnik. Do leta 2017 sta postala dva modela, ki sta bila izdana pod znamkama Huawei in TP-Link, vodilni.

  Huawei E5330

  Naprava z dimenzijami 928x60x13,8 mm lahko uporabniku s hitrim internetom zagotovi presenetljivo. Storitev zagotavlja mobilni operater. Model E5330 znanega proizvajalca Huawei je dober mobilni usmerjevalnik tipa WiFi. Povezava z dostopno točko je lahko kjerkoli: doma ali v sprehodih po gozdu. Proizvajalec je poudaril, ne le močne strojne "polnjenje", ampak tudi oblikovanje. Lepo telo z zaobljenimi obrazi, klasična kombinacija črnih in belih barv - vse to izgleda tako jedrnato kot izvirno. Površina plošč ima proti drsenju premaz, ki zagotavlja maksimalno udobje med uporabo. Teža usmerjevalnika je le 120 g, zato je stopnja mobilnosti precej visoka. Napravo lahko nosite ne samo v torbici, ampak tudi v žepih srajc in hlač, ne bojite se, da bo izpadla. Središče sprednje plošče je zaslonTip LCD Ko so vklopljene, so žarnice vklopljene. Deluje s skoraj vsemi priljubljenimi mobilnimi operaterji. Polmer pokritosti signala je 10 m. Gadget je združljiv z Android, Windows, Mac OS, Linux in iOS. S tem usmerjevalnikom lahko prek Wi-Fi povežete katerokoli digitalno napravo z brezžično povezljivostjo. Antena ena, vgrajen tip. Razvijalci ne zagotavljajo zunanjega priključka. Avtonomni izraz je pomemben parameter za mobilno napravo. V modelu E5330 je opremljen z baterijo 1500 milijampov na uro. Brez ponovnega polnjenja lahko uporabnik računa na 6 ur delovanja naprave v omogočenem stanju. Približni stroški - okoli 6000 rubljev.

  TP-Link M5250

  Priljubljenost izdelkov TP-Link je neomejena. Vodilna na lestvici najboljših mobilnih usmerjevalnikov je model blagovne znamke - M5250. Deluje s karticami SIM večine mobilnih operaterjev. Ohišje naprave je izdelano iz plastike, ki posnema gumo. Obstajajo sijajni vložki. So precej neprosojne, s šibko stopnjo odpornosti na mehanske poškodbe. Gumb za vklop je prikazan na sprednji plošči. Obstajajo tudi indikatorji, ki sporočajo stanje baterije, aktivno Wi-Fi povezavo in stanje interneta. V delovnem stanju so slednji izključeni. Zadnji pokrov je odstranljiv. Omogoča vam dostop do baterije. Pod baterijo so reže za micro-SD kartico in kartico SIM. Prepozna zunanjo zmogljivost shranjevanja do 32 GB. Uporabnik ima na voljo dva protokola za šifriranje: WPA2-PSK /WPA-PSK. Za avtonomijoustreza akumulatorju 2000 MAG. To je približno sedem ur dela brez ponovnega polnjenja. Antene so samo vgrajene. Hitrost prenosa Wi-Fi je 150 Mb /s. Če želite spremeniti nastavitve usmerjevalnika, uporabite standardni 1921680.1 naslov. Adapter ni vključen v komplet za polnjenje baterije. Življenjsko dobo baterije lahko obnovite s kablom USB (če je priključen na računalnik) ali s /iz katerega koli pametnega telefona.

  Sorodne publikacije