Največji BelAZ: pregled, specifikacije. BelAZ-75710

Članek bo obravnaval največji tovornjak na svetu - BelAZ-75710, ki ima nosilnost 450 ton. Prva kopija je izšla leta 2013. Ta avto je nastal na zahtevo holdinga "Sibirska poslovna unija". Prvič je izkoriščanje potekalo na premogovnem oddelku "Chernigivets". Že v letu 2014 je ta tovornjak uspel postaviti Guinnessov rekord, s čimer je postal najbolj dvigalo za tovornjake v Evropi in CIS. Na preizkusnem poligonu je lahko nosil 500 ton. Da bi kupili ta avto, morate porabiti približno 10 milijard dolarjev. Do danes poteka največji BelAZ.

Specifikacije

Ta avto je dobil dizelsko elektrarno. Dva dizelska motorja imata zmogljivost več kot 1700 kW ali 2.300 KM. Nameščen je električni generator in motorno kolo. Vlečna enota kamnoloma BelAz je sposobna delati s štirimi motornimi kolesi in dvema generatorjema. Moč vsakega vozila je 1700 kW, motorna kolesa pa 1200 kW. Vzmetenje se uporablja s hidropnevmatskim tipom. Amortizerji imajo premer 18 cm. Avto ima dva rezervoarja za gorivo s kapaciteto 2800 litrov. Največja hitrost vozila je 67 km /h. Pri 100 km se porabi približno 1300 litrov.

Zakaj je bil ustvarjen

Na avtomobilu BelAZ-75710 se je na prvi pogled pojavilo veliko vprašanj: "Zakaj so bili ustvarjeni?"za katerega je potreben tako velik tovornjak. Mnogi predpostavljajo, da je za prevoz velikega števila blaga možno v celoti izkoristiti dva manjša tovornjaka.


Ta tovornjak, kot je že opisano zgoraj, je bil izdelan po naročilu. Takrat je bila za kariero v regiji Kemerovo potreben ogromen avto, tako da se je prvi avto s tem imenom pojavil leta 2013. Kakšne so velikosti BelAZ-a?

Mere in edinstvenost

Dolžina je 20 m, širina 9 m, višina 8 m, nosilnost, kot je navedena v potnem listu, pa je bila 450 ton. S testi, ki so bili izvedeni v letu 2014, je ta avto lahko potoval s tovorom več kot 50 ton. Če vas zanima, koliko tehta BelAZ, potem je teža stroja približno 360 ton, če govorimo o opremi. Skupna teža je okoli 900 ton. Tudi z dejstvom, da ima avto takšne ogromne dimenzije, ga še vedno ni mogoče imenovati počasen, saj je polmer njegovega obrata le 45 m. Upoštevati je treba, da ni menjalnika za premikanje avtomobila. V gibanju avtomobila poganjajo elektromotorji.

Največji tovornjak na svetu je hibrid. Tako visok je, da lahko varno stopite pod avto in si ogledate njegovo dno.

Build

Pri izdelavi BelAZ-75710 nihče ni poskušal narediti tega avtomobila manjšega ali kompaktnejšega, tako da so vse podrobnosti čim bolj natančno nameščene in nameščenedobro Na primer, dva glavna motorja sta prečna. Skupna proizvodnja je približno 5 tisoč konjskih moči. Dva motorja, ki sta bila vgrajena v avtomobil, imata po 65 litrov. Potrebni so, da generatorji delujejo brez motenj in ustvarjajo tok za elektromotor. Za normalno delovanje hidravličnega sistema so potrebni dizelski motorji. Za vsak motor obstaja generator. Večina sistemov, ki zagotavljajo delo in funkcionalnost motorjev, so neodvisnega tipa.
Včasih vozniki poročajo, da lahko enota vozi samo z enim motorjem, da bi povečala porabo goriva. V skladu s tem začne drugi dizelski motor delovati, če je potrebno. Te informacije ni vredno verjeti. Načeloma je ta shema dela je zelo verjetno, tudi s takšnimi velikostmi BelAZ, vendar v tovarni ni bila izvedena. Vendar pa obstajajo načrti za takšen uvod. Generatorji so zasnovani za proizvodnjo tokov in za elektromotorje, ki so znotraj koles. Mnogi poklicni vozniki vedo, da se skupina takih generatorjev in motorjev imenuje vlečna enota. Vendar to ni beloruska tovarna, ampak družba Siemens. Vsak BelAZ električni motor je dobil moč 1600 konjskih moči, zato je končna zmogljivost 6520 litrov. z Ta tip prenosa se imenuje elektromehanski. Na palubi je tudi kontrolna omara.

Zavorni sistem

Zavorni sistem - tip VVTR. Kolutne zavore imajo hidravlični pogon. Vendar pa morate to razumetiZavorni podobni avto ne bo mogel držati na enem mestu (glede na to, koliko tehta BelAZ), zato je proizvajalec dodal še en zavorni dinamični sistem. Tukaj delajte in naredite premik in ustavitev je tudi električni motor.

Ko zavorni sistem deluje, se sprosti toplota. V skladu s tem je treba odstraniti iz avtomobila, tako da je proizvajalec dodal hladilne zavorne upore v zasnovi.

Obračanje avtomobila

Mnogim je tudi nejasno, kako se avto vrne, z enakimi sprednjimi in zadnjimi osmi. Odgovor je preprost - oba sta upravljana. Tukaj sta dva valja s krmili, če govorite z lastnimi besedami. V drugem je običajno upravljanje tradicionalnega tipa. Obstaja volanski drog, ki se praktično ne razlikuje od drugih tovornjakov. Konstrukcija vključuje vgrajene akumulatorje, vendar so bolj potrebni zaradi varnostnih zahtev.

Kolesa

Kolesa BelAZ-a se odlično pokažejo, odlično reagirajo na volan. Vgrajene pnevmatike na tem prekucniku prav tako zaslužijo pohvalo. Ustvaril jo je Bridgestone. Značilno je, za lahke avtomobile, takšne pnevmatike ne izberejo, ampak za največji BelAZ je to.
Vsak voznik bi moral razumeti, da je zmešavanje s tako velikimi kolesi precej žalosten in težak poklic. Zato je proizvajalec poskrbel, da se v primeru porušitve pogonskih motorjev lahko popravijo brez dviganja koles. Takšne značilnosti so pomembne za tiste ljudi, ki bodo izvajali dejavnosti, povezane z uporabo takšnega dumperja. Kolesa lahko odstranitesamo s pipo in ta poklic je precej dolg. Te podrobnosti so odlične za obvladovanje težke teže. Podrobnosti o nosilnosti BelAZ-a so bile napisane prej.

Paluba prekucnika

Avto ima drugo nadstropje - krov. Nahaja se ob kabini, kjer je voznik. Slednje v tem stroju imenuje operater. Ko greste na drugo nadstropje, lahko vidite kovinsko omarico, ki je nadzorna plošča. Tu je vsa električna energija in, kar je pomembno, njen glavni del je prenos. Poleg tega je sistem, ki zagotavlja hladilne upore. Za krmilno kabino je kombinirani del hidravličnega sistema, tj. Kombinacija krmiljenja, zavornega sistema in posebnega mehanizma prevrnitve. V palubi je zabojnik, ki ga je težko zamuditi. Viden je vrh rezervoarja. Tako je tako urejen hladilni sistem. Žal rezervoarja ni mogoče namestiti na spodnjem nivoju, kjer celotna druga konstrukcija ni mogoča, zato je bila toliko dvignjena. Ventilatorji in radiatorji so vidni na zadnji strani kabine. Obstajajo vzvratna ogledala, ki se na prvi pogled zdijo majhna. Vendar pa so približno enake velikosti kot ogledala na hodniku. Gre le za levo ogledalo, saj je pravica res majhna. Vrata se odpirajo proti smeri gibanja. To je primerno tako za voznika kot za potnika.

Urad

BelaZ je najbolj standard pri upravljanju največjih, vendar mnogi zamenjujejo prisotnost treh pedal in izbirnika polja. Za začetekOmeniti je treba, da kontrolne točke ni. Izbirnik je potreben tudi za nastavitev smeri vozila. Desno od nje je posebno vodstvo telesa. Ampak zakaj tretji pedal? Ona je odgovorna za zavore. V sredini je pedal za hidravlično zavoro, in da se ne uporabi vzvod sklopke (iz katerega zavrne), je nameščen še en pedal elektrodinamične zavore. Treba je opozoriti, da lahko samo ta oseba, ki ima ne samo kategorijo tovora C, temveč tudi posebno potrdilo operaterja BelAZ, upravlja s tem avtomobilom. Treba je opozoriti, da so značilnosti volana BelAZ-a precej pogoste, njegovi deli in sestavni deli pa so tudi standardni in se ne razlikujejo od konstrukcije na drugih strojih. Ko kupite tovornjak, lahko vidite, da ni žarometov. Niso nameščeni v tovarni, čeprav opravljajo knjiženje. Pri preverjanju učinkovitosti se model takoj odstrani. To se naredi zato, ker mora takoj po dostavi avtomobila kupec razstaviti avto, tako da ni smiselno nameščati optike. Gumbi, ki so na desni strani volanskega droga, so odgovorni za prenos, delovanje dizelskih motorjev, brisalce in ogrevanje oken. Na voljo je tudi posebna krmilna enota, ki je odgovorna za delovanje ogrevalnih in klimatskih funkcij.

Zanimivosti

Ta avtomobil je zasnovan tako, da je obremenitev vsakega kolesa enaka. Potek suspenzije je majhen, zato, če voznik pred njim vidi ovire, se morate ustaviti inga nekako odstranite. Smetnja verjetno ne bo premagana. Treba je opozoriti, da za premikanje tega avtomobila z najbolj gladko gibanje, je treba pripraviti tla. Kot dodatne značilnosti BelAZa je treba opozoriti, da ima sistem za avtomatsko gašenje požara, kot tudi nadzor tlaka v pnevmatikah. Obstaja tudi sistem mazanja, ki je samodejen. Vgrajen sistem za nadzor obremenitve. Zaradi elektrodinamičnega zavornega sistema lahko varno shranite življenjsko dobo blazinic. Poleg tega zavorni sistem deluje skoraj takoj. Ko se oseba premakne v popolnem zaviranju v zavorni način, se avto ponovno zgradi v sekundi. Zaradi dejstva, da ni klasičnega prenosa, je mogoče izvesti enotno pospeševanje brez preklapljanja. Zmogljivost Belaza v 400 ton je resnično impresivna. Pri masi nad vsemi sistemi delujejo stabilno.

Pospešek in vir

Pri elektromehanskem prenosu, ki pospešuje takšen avtomobil, bo to precej enostavno in varno, saj je malo verjetno, da se bo nekaj zlomilo. Trenje delov je odsotno, obraba je praktično minimalna. Po mnenju strank je mogoče opaziti, da so takšni stroji sposobni za kariero več kot 900 tisoč km. V resnici je minilo več kot milijon. Čeprav v resnici, glede na proizvajalca, vir tega avtomobila se izračuna z motornimi urami in ne s kilometri. Največja hitrost največjega Belaza je 64 km /h.

Sorodne publikacije