Napaka v smeri ekipe z vlogo: kaj je ta napaka in kako se z njo spopasti?

Pri uporabi pisarniških paketov lahko Microsoft pogosto vidi pojav situacije, v kateri je prišlo do napake v smeri ukaza z aplikacijo. Upoštevajte, da je ta napaka v glavnem in izključno povezana s programsko opremo MS Office, učinkovitost samega operacijskega sistema pa na splošno nima nič opraviti (razen samo enega primera, ki se bo obravnaval posebej). Toda kaj je ta napaka? Pokličimo ga, kopali bomo problem, ki ga želite malo globlje.


Napaka v smeri prijave ekipe: kako jo razumeti?

Še slabše: ta napaka je značilna za dva urednika Worda in Excela. Prvi je orodje za obdelavo besedilnih informacij, drugo - orodje za delo s tabelaričnimi podatki.
Toda zakaj se napaka aplikacije ukazne vrstice ne pojavi v istem aplikacijskem programčku Access, ki v osnovi upravlja podatke baze podatkov? Vse je preprosto. Uredniki preprosto ne morejo upoštevati podatkov v datotekah DOCX in XLSX, ki so v poznejših različicah urada sprejeti kot privzeti standard (dokumente, kot sta DOC ali XLS v poznejših spremembah, je treba odpreti le s spremembo vrste datoteke v ustrezni meni). To so predloge, ki jih je treba na začetku odpreti, vendar niso prilagojene za izvajanje takih dejanj.

Kako popraviti napako ukazne vrstice z uporabo klasične metode?

Toda rezultat je in je najpreprostejši. Napaka v smeri ekipe Word Program je popolnoma elementarno rešenponovno odprite želeno datoteko.


Če to ne pomaga, se morate znebiti tako imenovanih DDE-poizvedb, ki pri odpiranju prezrejo način združljivosti. Rešitev za odpravo napake aplikacije ukazne vrstice v tem primeru je zagon programa, ki ga zahteva, v načinu združljivosti s prejšnjim, in ne z operacijskim sistemom operacijskega sistema. V večini primerov pomaga. Mimogrede, to težavo lahko rešimo tudi v primeru napake ukazne vrstice v aplikaciji v AutoCAD-u. Če želite odpraviti to težavo, se morate prijaviti v najpogostejši "raziskovalec" in uporabiti imenik nameščenega programa Programi datotek in mapo želenih aplikacij (na primer Microsoft Office, tako da izberete imenik ustreznega urejevalnika).
Izvedljiva datoteka bo prisotna tukaj (na primer Word.exe). Uporabiti ga je treba (oziroma njegove lastnosti za zagon).
Skozi meni PCM na njem, pojdite na lastnosti, nato pa v spustnem meniju izberite malo pod zagonsko točko v načinu združljivosti, na primer z Windows XP.

Rešitev za Excel

Za tega urednika je zgoraj navedena rešitev prav tako primerna, vendar je mogoče ponuditi bolj drastične načine.
Napaka v smeri ukaza Excel je izločena tako osnovno v samem programu, ki si ga ni mogoče predstavljati. Za začetek uporabite gumb Office, ki se nahaja zgoraj levo, nato izberite možnosti programa Excel in pojdite na napredne možnosti. Ravno tukaj, morate odznačiti vrstico z zahtevo za DDE. Ko je nastavljenSe bo izvršil, shranite spremembe neposredno v urejevalniku, ga zaprite, znova zaženite sistem in nato poskusite odpreti datoteko, ki ima težave.

Kaj je TuneUp tukaj?

Še en razlog, zakaj se zdi, da ima Windows napako v aplikaciji ukazne vrstice, povezano z uporabo apleta TuneUp. To je most za povezovanje "jabolčnih" mobilnih naprav z Microsoftovimi sistemi. Ni presenetljivo, da konkurenčne korporacije svoje napake vključijo v vse programske izdelke. V tem primeru je priporočljivo, da se znebite tega pripomočka v celoti, z uporabo tega sredstva sistem kot standardni del programov in aplikacij, in pripomočki, deinstallers, ne samo, da lahko odstranite programe na običajen način, ampak tudi poiskati preostale smeti v obliki zapisov sistema registra datotek in \ t mape IObit Uninstaller, brezplačna različica, ki deluje praktično neomejeno, se lahko popolnoma razvije.

Dejavnosti registra

Najbolj radikalen način za zavrnitev ukazne vrstice za prijavo je prek registra, vendar bi bilo to na lastno odgovornost.
Pokličite urejevalnik ukazov regedit v meniju Zaženi in pojdite v vejo HKCU prek drevesa imenikov v imenik CurrentVersion. Izbrisati mora vse vsebine, nato zapustiti urejevalnik in popolnoma znova zagnati računalniški sistem. Možno je, da bo taka metoda, kot je zadnja odločitev, dala svoj rezultat. Upoštevajte, da spremembe v registru ne bodo mogoče, ker sosamodejno shranijo, tako da intervencija potruditsya vsaj nazaj gor, ob uporabi ustrezne postavke odseka urednik programa za optimiziranje sistema ali sistemov, v katerih je na voljo modul.

Namesto izida

Pravzaprav, kot je že bilo omenjeno, sama napaka ni kritična. Lahko se zgodi, da bo tudi namestitev najnovejših servisnih paketov, namenjenih posebej za pisarniške pakete, odpravila težavo brez zunanjega posredovanja uporabnika. To storite tako, da preverite njihovo razpoložljivost v centru za nadgradnjo z ročnim iskanjem. Če to ne deluje, uporabite pripomoček Fix It, ki ga lahko prenesete neposredno iz uradnega Microsoftovega vira, ali pa uporabite čistila registra in optimizatorje programov, ki lahko najdejo in odstranijo zastarele, neveljavne ali prazne zapise. V tem primeru je ročno vmešavanje v register popolnoma izključeno (in za mnoge uporabnike začetne stopnje usposabljanja na splošno ni zaželeno).

Sorodne publikacije